Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Www.sigtuna.se Föräldramöte den 14 september Centralskolans grundsärskola Ann Jansson rektor.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Www.sigtuna.se Föräldramöte den 14 september Centralskolans grundsärskola Ann Jansson rektor."— Presentationens avskrift:

1 www.sigtuna.se Föräldramöte den 14 september Centralskolans grundsärskola Ann Jansson rektor

2 Agenda Presentation av verksamheten Likabehandlingsplanen Infomentor Föräldrainflytande Fortsättning i klasserna

3 Läroplan och kursplan Egen läroplan Kursplan med kunskapskrav ( betyg från skolår 6 om man läser ämnen) 12 Ämnen grundsärskolans kursplan 5 Ämnesområden träningsskolans kursplan

4 Grundsärskolan på Centralskolan 46 elever i 6 Team 39 medarbetare Höga förväntningar

5 Team A årskurs 1-9 IngerMarie HeleneJohanna Ann-LouiseRodrigo Rebecka

6 Team B årskurs 1-8 Kajsa Josefine Annette Micaela

7 Team C årskurs 1-3 HelgaMona SofieDiana KatarinaMicka Anette

8 Team D årskurs 3-8 CathrineAnki AnnÅsa JwanZubaida

9 Team E årskurs 7-9 CarinaArne KariGunilla HassanDilkosh MaguyAnders Maritha

10 Team F förskoleklass AgnetaMalin MonicaZizzi AnnMarie

11 Skolbarnomsorg Grundsärskolan F-6 har två fritidsavdelningar med Hajen och Krokodilen. ( 21 elever) Grundskolans fritids Vita Villan för de elever skolår 3-6 (6 barn) 13 års ålder fortsatt omsorg via ett LSS beslut.

12 GRUNDSÄRSKOLANS LIKABEHANDLINGSPLAN

13 Återkommande klargöra och tydliggöra skolans regler och att se till att det alltid finns vuxna på elevernas raster Kartläggning i form av olika enkäter (undersökning HT och VT). Vi kommer att arbeta mycket med elevers trygghet, samspel och inflytande. Vi deltar i skolan trygghetsgrupp Innehåller en handlingsplan om det förekommer kränkning och/eller mobbning. Det följer vi!

14 www.sigtuna.se Om du misstänker att ditt eller någon annans barn utsätts för diskriminering, mobbning, hot, våld eller kränkande behandling kontakta ditt barns mentor eller skolans rektorer. Det är svårt att ta till sig att ens eget barn mobbar andra, är det så måste du göra något åt det. Misstänker du att ditt barn utsätter andra för kränkande behandling råder vi dig som förälder att göra det helt klart för barnet att du inte accepterar mobbning och att du ser mycket allvarligt på ett sådant beteende.

15 Infomentor

16 www.infomentor.se Här skriver pedagogerna in elevernas omdömen samt planeringen av den individuella utvecklingsplanen IUP. (Årskurs 1-9) Det är den dokumentation ni får i pappersform idag. Begär inloggning av expeditionen Rektor kan analysera resultaten.

17 Föräldrainflytande Eget föräldraråd Syftet med föräldrarådet är att få en ökad samverkan med föräldrarna på vår skola och ett större föräldraengagemang. Rådet är ej beslutsfattande utan rådgivande. Datum HT Torsdag den 15 oktober 2015 Tisdag den 8 december 2015.

18 Grundsärskolans framtid Vi behöver föräldrars hjälp till att informera politiker och komma med synpunkter om var grundsärskolan ska placeras i kommunen.

19 FuB Pernilla Sved är förälder och kan svara på frågor eller undringar om Sigtuna kommuns lokalavdelning nilla84@hotmail.se Föreningen för barn, inga och vuxna med utvecklingsstörning FUB Lokalföreningen verkar för att personer med utvecklingsstörning ska få det stöd de behöver för att kunna leva ett gott liv.

20 Fortsättning i klassrummen www.sigtuna.se/centralskolan


Ladda ner ppt "Www.sigtuna.se Föräldramöte den 14 september Centralskolans grundsärskola Ann Jansson rektor."

Liknande presentationer


Google-annonser