Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Välkomna till kvällens föräldramöte i klass 2a.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Välkomna till kvällens föräldramöte i klass 2a."— Presentationens avskrift:

1 Välkomna till kvällens föräldramöte i klass 2a.

2 Skolstarten

3 Målen vi arbetar mot i år 2 i svenska och matematik.
Kunna läsa bekanta och elevnära texter LUS 12. Kunna åter berätta en text muntligt och skriftligt. Skriva läslig för hand. Stava till vanligt förekommande ord. Kunna läsa och förstå en enkel instruktion. Kunna skriva frågor och svar. Skriva text till en bildberättelse. Skriva en enkel berättelse med början, mitten och slut. Skriva meningar på dator. Förstå talens värde, tiotal och ental. Förstå begreppen addition och subtraktion. Räkna med addition och subtraktion i talorådet 0-20 med tiotalsövergång. Räkna addition utan tiotalsövergång i talområdet Använda olika räknemetoder. Multiplikationstabellen 2, 5 0ch 10. Klockan kvart i och kvart över. Kunna använda enheterna cm, m, kg, dl och liter. Kunna känna igen och namnge geometriska objekt och kroppar. Kunna lösa enkla matteproblem och visa hur du har löst det. Kunna uppskatta om svaret är rimligt.

4 NO/Teknik och SO Årstidsväxlingar i naturen.
Djur, växter och svampars livscykler. Känna till jordens, solens och månens rörelser. Kroppen: känna till vad kroppen behöver för att må bra kroppsdelar yttre och några inre. Känna till kroppens sinnen. Vattnets olika former. Bli medvetna om vad teknik kan vara. Konstruera och bygga med olika material. Kunna lösa problem och omsätta idéer i handling. Samverkan med andra. Kunna förstå och följa regler i skolan och i samhället. Utveckla förmågan att uttrycka känslor och diskutera livsfrågor i gott och ont, kamratskap och jämställdhet. Trafik: Mörkertrafik och säker cykel. Få kännedom om olika yrken och samhällsfunktioner. Hur det var att leva för hundra år sedan och göra jämförelser med idag. Känna till några berättelser ur bibeln..

5 Engelska Delta i sånger och ramsor. Räkna 1-20.
Kunna ord som anknyter till elevens vardag och fritid. Förstå några enkla instruktioner. Kunna några enkla fraser som t.ex. My name is.. I like.. Lyssna och titta på pedagogiska program och förstå.

6 Nya läromedel och läxor.
Veckans ord. Läs- och skrivdax. No-boken. Läxor. Läxboken . Läsläxa. Matteläxa.

7 Schemat

8 Utvecklingssamtalen kommer att vara efter höstlovet.
Följer upp målen ifrån år 1.

9 Klassföräldrar Elsa Karlsson Isak Karlsson Robin Kashef Jade Larsson
Klasskalas?

10 Vi på Furutå.

11 Övrig information Det är studiedag fredagen den 2/10.
Höstlov vecka 44. Barnen ska vaccineras den 28/9. Info kommer från skolsköterskan. Har det fungerat med e-tjänstinloggningen?

12 Hemsidan och bloggen. På klassens hemsida finns information från skolan som hembrev, schemat och annan information. Vi har kvar bloggen.

13 Fritids och SOL.

14 Sjukfrånvaro och övrig ledighet.
Anmäl sjukfrånvaro till skolan telefonsvarare tel: och till Furan Ring varje dag om ni inte har gjort någon överenskommelse med personal. Övrig ledighet. Blankett för ledighet finns på skolan hemsida.

15 Övriga frågor.

16 Tack för i kväll.


Ladda ner ppt "Välkomna till kvällens föräldramöte i klass 2a."

Liknande presentationer


Google-annonser