Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Påverkansanalys Identifiera mått. Påverkansanalys En påverkansanalys görs för att: 1.synliggöra ett mål/målområde 2.identifiera bakomliggande faktorer.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Påverkansanalys Identifiera mått. Påverkansanalys En påverkansanalys görs för att: 1.synliggöra ett mål/målområde 2.identifiera bakomliggande faktorer."— Presentationens avskrift:

1 Påverkansanalys Identifiera mått

2 Påverkansanalys En påverkansanalys görs för att: 1.synliggöra ett mål/målområde 2.identifiera bakomliggande faktorer som skapar förutsättningar för att uppnå ett gott resultat 3.fastställa mått som påverkar målet/målområdets resultat Analysen bygger på att beskriva ett övergripande mål/målområde, som följs av primära (svarar på frågan ”vad?”) och sekundära (svarar på frågan ”hur?”) påverkansfaktorer. Utifrån de sekundära påverkansfaktorerna identifieras förbättringsområden. © ihi

3 Arbetsgång för påverkansanalys 1.Utgå från mål/målområde. 2.Identifiera alla de faktorer som kan påverka att målet/målområdet nås. 3.Gruppera identifierade faktorer och fånga de två-fyra viktigaste områdena - dessa utgör de primära faktorerna. Tänk att detta blir som delmål för att nå målet/målområdet. Ställ er frågan VAD ska vi göra. 4.Utgå från var och en av de primära påverkansfaktorerna och beskriv vilka arbetssätt som kan bidra till att nå de primära påverkansfaktorerna - dessa utgör de sekundära faktorerna. Tänk HUR ni ska göra för att uppnå delmålen. 5.Definiera mått kopplat till de primära påverkansfaktorerna.

4 Mål/ målområde DELMÅL (Primär påverkan) ”Vad?” MEDEL ATT NÅ DELMÅLEN (Sekundär påverkan) ”Hur?” © ihi Kartläggning av påverkansfaktorer


Ladda ner ppt "Påverkansanalys Identifiera mått. Påverkansanalys En påverkansanalys görs för att: 1.synliggöra ett mål/målområde 2.identifiera bakomliggande faktorer."

Liknande presentationer


Google-annonser