Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

– ny invånartjänst för hantering av läkarintyg

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "– ny invånartjänst för hantering av läkarintyg"— Presentationens avskrift:

1 – ny invånartjänst för hantering av läkarintyg
MINA INTYG – ny invånartjänst för hantering av läkarintyg

2 Vad är Mina intyg? För patienten: en ny webbtjänst där patienten kan läsa, skriva ut och spara sina intyg och skicka dem till Försäkringskassan. Intygstjänst - en teknisk lösning för att skicka sjukintyget Skickar intyget till Mina intyg (finns i Mina vårdkontakter) i stället för att skicka det direkt till Försäkringskassan Börjar med sjukintyget men planen är att fler intyg ska ingå efterhand

3 Fördelar med Mina intyg
Invånaren styr över sitt läkarintyg Läkaren behöver inte känna till mottagare – arbetsgivare och/eller Försäkringskassan Inte lika viktigt för läkaren att känna till sjuklöneperiod/sjukpenning, patienten skickar själv intyget elektroniskt till Försäkringskassan om/när det behövs. Läkaren behöver inte hantera samtycke Intyget kan fortfarande skickas till Försäkringskassan (då krävs samtycke) och skrivas ut på vårdenheten som tidigare.

4 Att skicka läkarintyg med Mina intyg
RÄTTELSESIGNAL MINA INTYG LÄKARE FÖRSÄKRINGS- KASSAN INTYGET SKICKAS ELEKTRONISKT OK ATT SKICKA JOURNALSYSTEM LÄKARINTYG UTFÄRDAS FYSISKT LÄKARINTYG INVÅNARE ARBETSGIVARE

5 Cosmic Den enda skillnaden mot tidigare är att rutan ”Skicka blanketten elektroniskt till Försäkringskassan…” inte automatiskt är förbockad. Den bockas i om patienten vill att intyget ska skickas till Försäkringskassan.. Det är fortfarande samma ikon som indikerar att blanketten har gått iväg till Försäkringskassan. Det finns ingen särskild ikon för att den har gått iväg till Intygstjänsten. Sjukintyg som makuleras kommer automatiskt att makuleras både hos Intygstjänsten, Mina vårdkontakter och Försäkringskassan. Det behöver inte längre skötas via Frågor och svar.

6 Bakgrund och målsättning
Staten vill stimulera landstingen till att ge sjukskrivnings-frågorna högre prioritet. Ett mål för sjukskrivningsmiljardens villkor 5 är utökat elektroniskt informationsutbyte. Invånaren ska ha möjlighet att både delta och ha insyn i sin egen sjukskrivningsprocess och via e-hälsotjänster kunna skicka sina läkarintyg. Huvudaktörerna kan alla använda framtidens lösning och får tillgång till och kan bidra med relevant information Sjukskrivningsprocessen är mer kvalitetssäker och effektivare än idag och hälso- och sjukvården och Försäkringskassan har ett bättre stöd i sitt arbete. Statistik på ordinerad sjukskrivning ger hälso- och sjukvården, landsting och andra ett bra underlag för verksamhetstyrning och -utveckling.


Ladda ner ppt "– ny invånartjänst för hantering av läkarintyg"

Liknande presentationer


Google-annonser