Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Marknadsförarens yrkesroll

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Marknadsförarens yrkesroll"— Presentationens avskrift:

1 Marknadsförarens yrkesroll
Av: Mikaela Wiklund Sara Harila

2 Vad är marknadsföring? Marknadsföring är alla slags aktiviteter som används för att öka ett företags försäljning. Marknadsföring går ut på att visa och berätta om sin produkt för konsumenterna. För att få synas på marknaden måste företaget ha en fungerande marknadsföring. Företagen måste också använda sig av marknadsföring för att behålla sina kunder och deras intresse av produkten eller tjänsten. Marknadsföringen har skapat ett behov hos konsumenterna som fylls genom att köpa sakerna.

3 Hur marknadsförde man varor och tjänster förr?
Marknadsföring har i stort sett alltid funnits. Man marknadsförde sig själv genom att bli hörd eller sedd på olika sätt.

4 Marknadsförarens påverkan i samhället
Marknadsförarens uppgift är på ett skickligt sätt få oss konsumenter att fastna för deras vara eller tjänst. Marknadsföraren använder sig av smarta och nya psykologiska metoder för att locka oss konsumenter. Färgpsykologi, rabattkuponger, trovärdiga röster och ”den svarta lådan” är några av metoderna.

5 Den svarta lådan Den svarta lådan innehåller fyra olika delar som alla påverkar vårat köpbeteénde. Kulturella faktorer Sociala faktorer Personliga faktorer Psykologiska faktorer

6 Lagar och regler När man marknadsför någonting finns det vissa saker man inte får använda sig av eller som reklamen inte får innehålla. Reklamen får inte vara stötande mot kultur och god sed. Vara diskriminerande mot ålder, religion, kön eller läggning. Inte utnyttja en speciell händelse eller olycka. Får inte framkalla våld. Vara vilseledande så att kunden känner sig lurad. Alla regler finns till för att skydda oss konsumenter mot missuppfattningar och otrivsamma situationer.

7 Källor http://www.ekonomikonsulter.se http://www.konsumentverket.se
Böcker Lockrop från marknaden – avslöja säljknepen av Konsumentverket Bättre marknadsföring – från start till mål av Tomas Lönn Marknadsföring – Av Olof Lundqvist


Ladda ner ppt "Marknadsförarens yrkesroll"

Liknande presentationer


Google-annonser