Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hejsan! Nu har vi varit några veckor på Trinidad. Vi har bland annat roat oss med några djungelturer men kanske framför allt med den stora karnevalen.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hejsan! Nu har vi varit några veckor på Trinidad. Vi har bland annat roat oss med några djungelturer men kanske framför allt med den stora karnevalen."— Presentationens avskrift:

1 Hejsan! Nu har vi varit några veckor på Trinidad. Vi har bland annat roat oss med några djungelturer men kanske framför allt med den stora karnevalen. Än än gång finns det för mycket att berätta för att det ska få plats i ett bildspel. Denna gång blir det 3 st. Här kommer det första.

2 Chaguaramas heter vår hemmahamn under drygt tre veckor. Marinorna avlöser varandra och det finns en väldans massa båtar här. Många seglare och trevlig tillvaro på alla de pubar och restauranger som kantar viken. Detta är utsikten från vår masttopp.

3 Dessa två bilder är tagna från samma plats. Österut se vi huvudstaden på Trinidad som heter Port of Spain. Det är här själva karnevalen går av stapeln. I väster ser vi Chaguaramas och strax bortanför ligger Venezuela. Taxiresan mellan Chaguaramas och Port of Spain tar oftast bara 20-30 minuter beroende på trafiksituation. Några norrmän lär visst fått uppleva en på fyra timmar (mitt i natten) också. Savannahparken Woodbrook St James Down Town Chaguaramas Venezuela

4 Tro det eller ej men detta är faktiskt jollen I Chaguaramas hittar man allt från riktiga lyxkryssare till, ja, du ser själv… Lågbudgetjolle. En halv tunna och en massa plastdunkar. Funkar förvånansvärt bra.

5 På Power Boats Marina, där vi håller till mest, staplas rejsiga båtar på både höjden och bredden. Dessa båtar ägs nästan uteslutande av vita ”Trinis”. Det blir många törstiga hästkrafter när man räknar ihop siffrorna på akterspeglarna. Trinidadborna är inte något seglande folk. Men å andra sidan, vem f_n orkar kämpa sig fram i snigelfart när bensinen bara kostar två kronor litern…

6 På den närbelägna ön Gaspar Grande finns en massa kalkstensgrottor med kristallklart vatten som man kan bada i.

7 Det finns många djur i Chaguaramas. Dessa är nog våra vanligaste keldjur. De kilar/flyger runt lite varstans. Fisk med Pelikan Jättegrön Leguan En till… Fladdermöss Krabba Pelikan utan fisk

8 Richardt, Ola och Magnus pallar bananer. Det finns gott om fruktträd i djungeln. Här har vi pallat bananer, kokosnötter och mango. Papayan hade visst någon annan redan pallat.

9 Scotland Bay bjuder på fantastisk ”djungelankring”. Viken är väldigt skyddad och inbjuder verkligen till grillning och bad. Det bor vrålapor i skogen som sätter igång med sitt vrålande riktigt tidigt på morgonen. De låter nästan som hungriga lejon och man kan föreställa sig hur Columbus kände sig när han begav sig in i okända djungler med okända djur. Vrååål Ola grillar Anna kikar

10 Det finns två sätt att förflytta sig på här. Det är Maxi Taxi eller jolle som gäller. Jolleparkeringarna är ofta fullsatta men eftersom det är gummijollar man har att göra med krockar man sig lätt en plats. Maxi Taxin behöver du inte leta efter. Den letar upp dig. Det är mer än dubbelt så dyrt att åka Maxi Taxi in till staden, jämfört med att ta bussen. 5 kr istället för 2 kr. OBS! Inte ens i närheten av fullsatt. Ett fint exemplar, förutom att den saknar de annars obligatoriska kromade fälgarna.

11 Det finns gott om restauranger och barer i Chaguaramas. Paraplydrink eller Carib är vad som gäller. Båda är nästan löjligt billiga, till alla seglares stora glädje.

12 Ja, det var det om själva Chaguaramas. Nu över till nästa bildspel, men först: Har du någonsin känt att du saknat denna produkt? Vari ligger logiken? Snälla!


Ladda ner ppt "Hejsan! Nu har vi varit några veckor på Trinidad. Vi har bland annat roat oss med några djungelturer men kanske framför allt med den stora karnevalen."

Liknande presentationer


Google-annonser