Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

~ Den första mobiltelefonen ~

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "~ Den första mobiltelefonen ~"— Presentationens avskrift:

1 ~ Den första mobiltelefonen ~
Den första mobiltelefonen skapades år De första mobilerna var extremt stora och vägde ungefär 40kg. De var inte heller gratis, en mobil på den tiden kunde kosta runtomkring kr vilket motsvarar ungefär kr i dagens pängavärde.

2 ~ Skaparna ~ TeliaSonera var ett av de två första mobiltelefon tillverkarna, mobilen blev ett stort genombrott för hela världen. Det andra företaget är Ericsson. De var med och skapade de första mobiltelefonerna.

3 ~Information~ På den tiden så var ju telefonerna helt nya. Hela idén var ny. Alltså vart folk genast glada och brydde sig inte om att denna klumpiga sak vägde 40kg. Folket på den tiden var troligt otroligt glada att kunna ringa från t.ex en busshållsplats eller andra ställen. Såklart hade inte alla denna dyra uppfinning men den vart genast poppis och fler och fler ville ha en. Vi tror att det ganska mycket är att vi vill ha nytt och smartare saker. T.ex att saker ska gå fortare. Gamla saker tröttnar vi på därför att vi är bortskämda med att få nytt. Hade världen inte hela tiden gjort nytt så hade vi varit glada att de gamla sakerna fanns.

4 ~ Smidigare mobiler ~ Först på 1900talet så gjordes den första mobilen i dagens format och det var först då som försäljningen verkligen började. Även priset sänktes och folk tyckte det var bra och smidigt med små mobiltelefoner. Mobilerna gick nu mycket lättare att bära med sig och allt fler valde att köpa denna uppfinning. Pengarna rullade in till skaparna och nya affärs idéer väcktes i huvudena på dem.

5 ~ Utvecklingen ~ Mobilens teknologi har alltid gått framåt, nya idéer och nya utseenden. Detta händer när nya trender kommer, och även endel smarta idéer. Som t.ex GPS. Om man inte är i bilen, men har svårt att hitta så är detta otroligt smart. Du hittar rätt bara genom att trycka dig fram i mobilen. Nya passformer kommer också upp, alltså nya former på mobilen. Detta gör att du kan hitta den mobil som passar dig bäst.

6 ~ Mobiler i världen ~ Kina är idag världens största mobilmarknad med över 400 miljoner abonnenter. Indien kommer på femte plats med cirka 120 miljoner, och i båda länderna registreras drygt 5 miljoner nya abonnenter varje månad. Andra länder som finns på listan över de snabbast växande marknaderna mätt i antalet abonnenter är Ryssland, Brasilien, Filipinerna, Bangladesh, Indonesien, Pakistan och Nigeria. Afrika har nästan sex gånger fler mobiltelefoner än fasta telefoner.

7 ~ Dagens mobiler ~ Den 10 januari 2007 så var det slut på alla rykten och Apples Steve Jobs visade upp den första iphonen. Världen blev kär direkt och telefonen såldes i massor. När pengarna nu rullade in så ville de inte nöja sig med det, utan en till iphone uppfanns och sedan tre till.

8 ~ Varför mobilen är bra ~
Hade vi inte haft mobiltelefonen så hade det varit mycket svårare att få hjälp vid akuta lägen. Vi hade inte kunnat ringa våra nära och kära när vi är på väg till dem. Tack vare mobiltelefonen så kan vi ringa personer i andra länder lättare. Mobilen skadar inte miljön därför att signalerna färdas genom luften.

9 ~ Varför använder vi teknik? ~
Vi använder teknik för att göra saker lättare. Människan idag är en ganska lat varelse som letar efter nya sätt att förenkla saker. Praktiska saker för vardagen utvecklas hela tiden och därför kan vi ha en sån teknisk värld. Tekniken ger oss en säkrare vardag. Säkerheten utvecklas i takt med tekniken och gör att vi kan känna oss säkra. Dock medför skapelsen av ny teknik mycket utsläpp. Detta är något som vi måste tänka på när vi köper nya saker. För vi skadar den värld som vi lever i.

10 ~ Källor ~


Ladda ner ppt "~ Den första mobiltelefonen ~"

Liknande presentationer


Google-annonser