Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Sorteringslek i skogen

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Sorteringslek i skogen"— Presentationens avskrift:

1

2 Sorteringslek i skogen
Längst-kortast Vi letar pinnar och sorterar dem mellan längst och kortast.

3 Undrar var den här pinnen passar bäst?
Var passar den? Var är den lagom lång?

4 Uteexperiment med Sand och vatten första delen
Vi gjorde ett vattenreningsverk av två petflaskor med sand och grus. De hängde vi upp och ner, tömde grus i den första och sand i den andra. Sen hittade vi lortvatten som vi tömde i den första, väntade tills det runnit ner i den rena lådan nedanför. Sen tömde vi vattnet i lådan i nästa flaska. Väntade och tittade hur vattnet såg ut. Gick det att dricka? Njae, men det blev renare.

5 . No- experiment Flyta - sjunka
I en låda fanns olika saker. Vi gissade vad som sjunker och vad som flyter och lade dem i en flyta och sjunkalåda. Sen provade vi i en annan låda med vatten i. Hade vi rätt? Men varför sjönk en bil och varför flyter flaskan? Den var lite tung!

6 Ämnet Natur i Förskolan. Några praktiska tillämpningar
När vi gjorde byggmaterialet. Rullarna klistrades ihop i olika bredder, tvåor, treor, fyror, femmor. Det vi först provade att bygga var en pyramid.

7 Upptäckarlådan Vi önskade material att skruva ihop och plocka isär av föräldrarna. Det blev en upptäckarlåda!

8 Skogen Vi tar ofta med oss olika böcker till skogen. Några som man kan se fåglar, blommor, eller insekter i. Och några som det finns olika saker man kan göra i skogen. Här har fröknarna och Majas mamma hittat en varsin skogssak och lagt på en filt. Sen ska vi hitta lika och lägga på filten. Efter en stund så tittade vi och funderade på vad som det var enkelt att hitta många av och vad som var svårt att hitta. När det var klart så kastade vi prick i en ring av ett snöre. Först tog vi stenarna. När alla stenar var slut så hämtade vi kottarna. Vi provade med alla sakerna vi hittat. Det var svårt med bladen. Varför då? Det är ju för att de var så lätta att de flög omkring nästan själva!! Och landade lite överallt.


Ladda ner ppt "Sorteringslek i skogen"

Liknande presentationer


Google-annonser