Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

I sovrummet finns en bänk med olika pratapparater

Kopior: 1
Bild 1 av 7 I sovrummet finns en bänk med olika pratapparater. Det kan vara lättare att lyssna på ett inspelat meddelande än att läsa en text.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "I sovrummet finns en bänk med olika pratapparater"— Presentationens avskrift:

1 I sovrummet finns en bänk med olika pratapparater
I sovrummet finns en bänk med olika pratapparater. Det kan vara lättare att lyssna på ett inspelat meddelande än att läsa en text.

2 Här finns exempel på hur man kan märka upp lådor så att det blir lättare att hitta eller lägga tillbaka sina leksaker. Det finns bilder på olika lekar så att det ska bli lättare att komma på och välja lek. På väggen bredvid hänger en dygnsplan med plats att skriva eller sätta bilder för det man planerat. Vartefter dygnet går slocknar lamporna i ljuspelaren. På natten lyser ljuspelaren med blå lampor. Då blir det lättare att skilja mellan dag och natt.

3 På sängen finns flera olika vikttäcken som du kan prova
På sängen finns flera olika vikttäcken som du kan prova. Vikttäcke är ett extra tungt täcke som kan göra det lättare att koppla av och sova gott.

4 Uppmärkningen på garderoben gör det lätt att hitta kläderna och lägga dem i rätt låda efter tvätt. Här är uppmärkningen med färgbilderna PCS och även med text på kanten av lådan. På gymnastikpåsen finns en packlista med bilder.

5 Här finns olika typer av fickminnen
Här finns olika typer av fickminnen. Istället för att skriva en komihåg-lapp så kan man spela in en röstanteckning. Det finns också en speciell penna som kan spela in längre anteckningar. Om du har svårt att skriva för hand kan du skriva på en liten bärbar skrivmaskin med tangentbord.

6 På datorn kan du prova flera specialgjorda program som är lätta att använda för att till exempel skriva, titta på bildspel, fixa till och skriva ut bilder och hålla koll på din ekonomi. Med en webbkamera och ett särskilt program går det att ringa med datorn och se varandra när man pratar.

7 Om det vanliga tangentbordet till datorn är för krångligt kan du använda en styrplatta med bilder att skriva med. Vi visar också ett enkelt sätt att starta just de program du vill använda.


Ladda ner ppt "I sovrummet finns en bänk med olika pratapparater"

Liknande presentationer


Google-annonser