Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Skapa jullåtar i grupp med Garageband

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Skapa jullåtar i grupp med Garageband"— Presentationens avskrift:

1 Skapa jullåtar i grupp med Garageband
Fyra tillfällen av skapande för år sju

2 Grunden/rytmen Börja med att bestämma ett tempo och leta rätt på ”smart drums”. Garageband kommer att starta i 110 bpm vilket är ett ganska vanligt tempo.

3 Pröva er fram till en rytm som många tycker är bra/OK

4 Spela in den rytmen i två eller fyra takter så att den sen kan läggas som en ”loop” (gå till redigeringsläget klicka på spåret och välj loop)

5 Ackorden När man ska skriva en låt är det bra att lägga några ackord till rytmen/beatet ni har. Välj t.ex. ”smart guitar” eller ”smart keys” och prova några ackord efter varandra.

6 I gratisversionen finns bara några keyboards och bara en synt men de går bra använda ändå..

7 Programmet ger er några ackord men man kan välja andra (Mattias kan visa)
När ni hittat en vända som ni gillar gör ni som med trummorna att ni spelar in ett par takter. Det kan vara bra att låta det vara en lätt vända i börja med ett eller max två ackord per takt. Har ni svårt att spela/byta på rätt ställe kan ni välja ”Autoplay”.

8 Melodin/sången Välj några av förra veckans meningar som ni tror man kan göra en enkel jullåt av ”Julmust är gott” Tomten är snäll” ”Jag gillar skinka” och läs dem till ert beat. Pröva vilka rader som passar som text eller vilka som kan skrivas om och passa till rytmen. Gnola några toner som ni tycker passar till ackorden och se om det växer till någon sorts melodi. Hittar ni en kort melodi man kan sjunga flera gånger så kan det bli till er refräng.. Prova med någon av textraderna som ni har..

9 Mer melodi Pröva något annat instrument som kan ge er toner (tangenter eller strängar) och pröva några toner till ackorden. Har du en vända med några toner som passar ackorden så kan det bli en extra melodi att sjunga eller spela. Många låtar man hör idag på radio växlar sångmelodi med en spelmelodi.

10 Mixa När ni fått in de spår ni behöver kan ni ställa nivåer genom att dra i den vänstra kanten av redigerings läget. Lycka till


Ladda ner ppt "Skapa jullåtar i grupp med Garageband"

Liknande presentationer


Google-annonser