Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ingången till Födelsekyrkan i Betlehem Under en studieresa till Israel, i februari i år, hade jag förmånen att besöka Betlehem. Här kommer några bilder.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ingången till Födelsekyrkan i Betlehem Under en studieresa till Israel, i februari i år, hade jag förmånen att besöka Betlehem. Här kommer några bilder."— Presentationens avskrift:

1 Ingången till Födelsekyrkan i Betlehem Under en studieresa till Israel, i februari i år, hade jag förmånen att besöka Betlehem. Här kommer några bilder från platsen där mysteriet hände en gång…

2 Interiör i Födelsekyrkan. Notera hängande dekorationer med julgranskulor.

3 Trappan ner till födelsegrottan (grottor användes ofta som stall i forntida Israel). Födelsekyrkan i Betlehem: En plats som idag är mycket olik hur den måste ha sett ut för 2000 år sedan. En kyrka har funnits på platsen sedan 300- talet. Genom århundraden har människor kommit hit och vördat den och Honom som föddes här.

4

5 Platsen som utpekas som den där Jesus Kristus föddes.

6

7 Dessa bilder kanske kan påminna oss om julens djupa innebörd: att världen, hur hopplös den än kan verka ibland, inte är glömd av Gud. För Han har själv tagit sig an oss. Studieresan jag gjorde och bilderna du har sett kan i bästa fall påminna oss om att Bibeln gör anspråk på att berätta om verklighet - inte saga. Födelseberättelsen utspelar sig i tid och rum här på jorden. Gud kommer till Sin värld: inte med pompa och ståt som en jordisk kung, manifesterande sin makt. Gud kommer i ödmjukhet, som en av oss. Han valde att lägga av sig sin gudomliga höghet och bekvämlighet för att födas, leva och dö, som vi. Och ringare ändå. Hans mor ”lade honom i en krubba, eftersom det inte fanns plats för dem inne i härbärget” (Luk 2:7). Han valde att i sig själv ta till sig vår mänsklighet, helt och fullt, när Han blev människa. Men utan att sluta vara Gud. Genom Honom, Jesus Kristus, är mänskligheten nu för evigt i gemenskap med Gud själv. Vi önskar varandra en God och glad Jul. Inte bara för att det är fantastiskt att äta gott i midvintermörkret, att träffa dem som står oss nära, inte för att det är gott att ge varandra gåvor. Ur kristet perspektiv rymmer våra julhälsningar också påminnelser till varandra om att världen och vi själva, sedan den första julen, nu ytterst vilar i Guds famn. Vi är inte utlämnade åt oss själva eller åt några nyckfulla makter. För vår Skapare har givit Sig själv åt oss. Han bryr sig om oss. Han älskar oss. Världen och vi som bor här är inte glömda av Gud. Därför kan vi glädja oss och fira, också nu i mörkaste och kallaste vintern. Därför vill jag härmed önska dig… -Johanna


Ladda ner ppt "Ingången till Födelsekyrkan i Betlehem Under en studieresa till Israel, i februari i år, hade jag förmånen att besöka Betlehem. Här kommer några bilder."

Liknande presentationer


Google-annonser