Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Sagan om Piffy.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Sagan om Piffy."— Presentationens avskrift:

1 Sagan om Piffy

2 Kap 1 Piffy och Klara bor på en gård i Norge.
Där har de tretton hästar. Klara har en egen häst som heter Piffy och ett levande äpple. Piffy äter inte äpplen för att han får ont i magen och äpplen är hans vänner. På boxen är det ett speciellt märke som betyder BFF. Klaras mamma och pappa köpte gården när hon var tolv år. Hennes bästa vänner är Milou , Alva och Stefanie. De brukar åka till Norge en gång om året och Stefanie brukar rida Tindrus och Milou brukar rida på Silla. Alva bruka rida på hästen Colly. Klara har en storasyster som heter Alison. Hon har en häst som heter Corin. Klara har en lillasyster som heter Agnes. Agnes har en häst som heter Piggelin.

3 Klara gick in i stallet för att borsta av Piffy och sen ta en ridtur
Klara gick in i stallet för att borsta av Piffy och sen ta en ridtur. Då kom Alison och sa, vart ska du Klara jag ska rida i skogen, sa Klara. Inte utan mig svara Alison. Klara sucka och sa okej. Alison gick och hämtade Corin. När båda var klara så red de ut. Varför ska du alltid följa med fråga Klara. Du får inte rida ut själv. Du försöker bara vara cool svara Klara. När de kom fram till ån lät de hästarna dricka. Alison och Klara satt sig ner i gräset. Jag är hungrig sa Klara. Alison tog upp en maka från Väskan. Kan jag också få, frågade Klara? Nej sa Alison. Varför, fråga Klara? Du skulle tagit med egen matsäck. Försök inte lura mig sa Klara. Alison vägrade ge någon mat till Klara Då undrade Klara varför vill hon aldrig dela med sig?

4 Kap 2 Alison titta på Klara och sa, - du kan få en macka då.
Fin bäck sa Klara. Inte finare än mig sa Alison. Det prasslade lite i busken. Allt blev tyst. - Vad var de för något sa Alison. Jag vet inte sa Klara. Hjälp skrek Alison. De är bara en hare. Ja vet, jag bara skojade, sa Alison. Klara tog på sig badkläder och skutta ner i vattnet. Jag vill också bada sa Alison. Ta fram dina badkläder då sa Klara. Alison har inga badkläder med sig och hon frågade om hon fick låna badkläder av Klara. NEJ! Skrek Klara. Mamma ringer. Vad gör ni sa mamma. Alison badar och jag tittar på. Okej sa mamma.

5 Nu ska Alison och Klara rida hem
Nu ska Alison och Klara rida hem. Dom kom fram till en bäck och lät hästarna dricka. Sen red dem vidare hem. Dom kom fram till ängen och fatta galopp. Corin blev gallen och sprang före. Corin bocka och stegra. Då flög Alison av. Corin sprang fram till Klara då tog Klara tag i tyglarna. Hon hoppade av Piffy och gick fram till Alison. Hur gick de Alison- frågade Klara. Alison svara inte. Klara ringde hem till mamma och frågade om hon kunde ringa 112 till ambulansen. -Var är det igentlligen som har hänt frågade mamma. -Det värkar vara så alvarligt. Corin bockade och stegreade. Alison ramlade av Corin och skadade benet ordentligt. -Ring bara 112 sa Klara till mamma!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja ja sa mamma. Men ring bara 112 nu.

6 Kap 3 När Klara kom hem så tog hon in hästarna i stallet och fodra dom. Stakars Alison tänkte Klara. När Alison kom hem från sjukhuset så satt dom sig i soffan och pratade om vad som hade hänt. - Hur var de på sjukhuset, frågade Klara? - Man fick inte ens gå på toa själv. - Haha. Och dom matade mig med sked, sa Alison. Hahaha. Skrattade Klara. Några månader efter kunde Alison rida igen. Klara och Alison tog bara hand om hästarna första dan. Du kanske kan rida imorgon sa Klara. - Det är nog säkrast, sa Alison. Mamma kom in i stallet och fråga vad dom gjorde. Vi tar hand om hästarna sa Klara. Ska ni rida idag fråga mamma? Nej, sa Alison och Klara.

7 Kap 3 På kvällen så gick Klara in på sitt rum och läste en bok som hete Smurfarna och drack smotthie. Då ropa mamma kom så ska du få se. Vad är de mamma? Du har varit så duktig på sistone så jag har en present åt dig. Okej sa Klara. Här får du en alldeles egen hund. Alison kom ner från trappan och har med sig sin kompis Malva. Hej Klara sa Alison har du fått en ny hund. Ja är du avensjuk. Nä jag är absolut inte avensjuk på dig du rädda mig så jag är glad för din skull sa Alison. Tack Alison. Nu går vi upp på mitt rum Malva Sa Alison. Okej men jag går ut med hunden sa Klara.

8 Kap4 Lisa, Alison och Klara har skaffat ny gård i Oslo. Nu lever alla ett bra liv. Men de kommer alltid att minnas när Klara räddade Alison. Det här var vår saga.

9 Det som har gjort denna saga : Kelly G Kelly N Filippa L
Snip snapp snut…nu var sagan slut! Det som har gjort denna saga : Kelly G Kelly N Filippa L


Ladda ner ppt "Sagan om Piffy."

Liknande presentationer


Google-annonser