Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Sagan om den hungriga vargen

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Sagan om den hungriga vargen"— Presentationens avskrift:

1 Sagan om den hungriga vargen
Av: Oleg.

2 Det var en gång en varg som bodde skogen i en stuga
Det var en gång en varg som bodde skogen i en stuga. Han var hela tiden på jakt efter mat. Varje morgon gick han ut för att jaga små djur som hare, räv och ekorre. Men det började gå dåligt för vargen för varje dag som gick, han fick ingen mat. Han beslöt då att gå till en annan skog för att söka bättre lycka där.

3 Vargen hette Ronaldo och var 20 år gammal
Vargen hette Ronaldo och var 20 år gammal. Han gick långa nätter och dagar. Han gick och gick. Till slut kom han till en skog där alla kunde tala. Ronaldo blev förvirrad för att alla djur talade på samma språk som han.

4 Nu kunde han förstå vad den listiga räven och den snabba haren samt den lilla ekorren sa. Han visste inte vad han skulle göra. Det var inte en vanlig skog, utan en magisk skog. Härskaren i denna magiska skog var en björn, som hette Ferdinand.

5 Alla djur levde ifred med varandra och om någon skulle döda någon så skulle den individen utvisas från skogen, otroligt nog märkte Ronaldo att han inte hade blivit hungrig sen han hade kommit till denna skog. Det är så att man inte var tvungen att äta i denna skog.

6 Det växte magiska växter och svampar, och man blev förtrollad eller healad om man skadat sig om man åt en sådan växt. T.ex. om man åt en röd svamp så blev man hyperaktiv och kunde springa snabbt och blev aldrig trött. En grön svamp gjorde så att man kunde läka alla sår på bara fem minuter. En blå svamp gjorde så att man kunde flyga. En blå-röd planta gjorde så att man blev attraktiv.

7 Alla träd var så höga så att man inte kunde se trädtopparna
Alla träd var så höga så att man inte kunde se trädtopparna. Och genom den magiska skogen flöt också en bred flod, som begränsade skogen från resten av världen. Samma dag som vargen flyttade till den magiska skogen, bad björnen Ferdinand vargen att följa med honom till härskarens klippa. När de väl har kommit fram så röt björnen och alla djuren kom till klippan. Han presenterade skogens nya medlem vargen Ronaldo.

8 – Lystring! Lystring! Alla djur i skogen,
Vi har fått en ny medlem här i skogen han heter Ronaldo, och är en varg. Han kom från en avlägsen skog bortom våra gränser. Han är trött och behöver vila, visa honom hans stuga.

9 Vargen tackade för sig och begav sig mot sitt nyvärvade stuga för att vila den långa färden.
Nästa morgon vaknade vargen, och tänkte hur underbart det är att aldrig behöva vara hungrig, han gick ut och åt en blå svamp och fick vingar och började flyga för att få en överblick över hans nya boplats. Vargen tänkte glatt ”det här kan bli mitt nya boplats livet ut”.


Ladda ner ppt "Sagan om den hungriga vargen"

Liknande presentationer


Google-annonser