Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vi har startat upp vårt nya tema: Folk och rövare i Kamomilla stad

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vi har startat upp vårt nya tema: Folk och rövare i Kamomilla stad"— Presentationens avskrift:

1 Vi har startat upp vårt nya tema: Folk och rövare i Kamomilla stad
 Vi har startat upp vårt nya tema: Folk och rövare i Kamomilla stad. När vi presenterade Rövarna för barnen, så började de genast fantisera och dramatisera om Rövarna och lejonet. I leken hittar de spår efter dem, både inne och ute. Fröken Silver bjuder in oss i Sagans värld och barnen kommer att föra oss vidare mot nya äventyr.  Det kom ett lejon på besök. Det var en kusin till rövarnas lejon, som ville hälsa på. Fröken Silver öppnade vår sagokista. Där hittade vi boken ”Folk och rövare i Kamomillastad”. Vi sjöng rövarnas sång. En dag hade någon kastat en massa kläder på vårt golv. Rövarna sa barnen i kör. Vi lekte sedan klädstafett där ute. En annan dag stod det en resväska i vårt sagorum. I den var det lemonad och bröd. Nu hade rövarna varit här igen.

2 Bastian kom på besök. Han hade Tobias kikare med sig
Bastian kom på besök. Han hade Tobias kikare med sig. Lejonet hade material med så att barnen kunde göra var sin kikare. Vi har fått träffa Gamle Tobias flera gånger i Sagans värld. Vi hjälpte då honom att leta efter hans kikare som han hade blivit av med genom att kika i våra egentillverkade kikare. Vi fick även titta i en annan kikare. Vem har tagit Tobias kikare? Vi får ledtrådar varje gång som pusselbitar och nu vet vi vem det är ”Den talande kamelen”!!! Vi har även träffat Dadda och Grosso. Dadda ville åka till stjärnorna och vi fick vara med om ett experiment.

3 Vi frågade barnen vad Tobias hade för yrke, vad han gjorde
. Vi frågade barnen vad Tobias hade för yrke, vad han gjorde? Tittar på vädret, sa barnen. Då berättade vi att hans yrke var meteorolog. Barnen fick berätta vad deras mammor och pappor hade för yrke, vad de gjorde. Vi har pratat om olika väder ex Vad har man på sig i olika väder?  Vi har en tavla, där vi ändrar symboler efter vilket väder det är.  Lärt oss nya tecken. Temat färgar även den fria leken. Vi har även börjat med ett experiment - Vad händer med en uppblåst ballong när den släpps i olika väder. Barnen var överens om att ballongen flyger högt upp på himlen när det blåser. Men vad ballongen gör när solen skiner, när det snöar osv har de olika uppfattningar om. Därför ska vi nu experimentera och har gjort en vädertavla, där vi ska rita in vad ballongen gör.  Barnen leker i bygg. De bygger hus och sätter legofigurer på huset. Jag frågar vad de gör? De tittar på vädret, säger ett barn.


Ladda ner ppt "Vi har startat upp vårt nya tema: Folk och rövare i Kamomilla stad"

Liknande presentationer


Google-annonser