Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

John Bauer föddes 1882 Han gick i skolan i Jönköping. I skolan tyckte han mest om att rita och måla. Han ritade av sina kamrater och lärare. Alla tyckte.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "John Bauer föddes 1882 Han gick i skolan i Jönköping. I skolan tyckte han mest om att rita och måla. Han ritade av sina kamrater och lärare. Alla tyckte."— Presentationens avskrift:

1

2 John Bauer föddes 1882 Han gick i skolan i Jönköping. I skolan tyckte han mest om att rita och måla. Han ritade av sina kamrater och lärare. Alla tyckte han var mycket duktig på att rita. Det tyckte John Bauers mamma och pappa också. Därför fick han åka till Stockholm för att studera till konstnär.

3 När John Bauer hade ledigt från skolan i Stockholm åkte han hem till Jönköping. Så fort han kom hem gick han ut i skogen. Han tittade noga på det han såg i naturen. Han lärde sig hur träd och vilda djur såg ut. Sedan ritade han av det han såg. Han kände sig lugn och trygg när han var ute i skogen.

4 Här är några av hans kända målningar

5 Resor John Bauers pappa kom från Tyskland. John fick följa med sin pappa och hälsa på sina släktingar i Tyskland. John reste runt till många tyska städer. Han ritade av gamla hus och borgar. Och han gick på museer och tittade på målningar som var flera 100 år gamla.

6 Lappland Sommaren 1904 reste John Bauer till Lappland. Han skulle måla av samerna i en bok om Lappland. Därför följde han med samerna när de fiskade och jagade och när de satte upp sina kåtor. John tecknade av klädedräkter och redskap. Han målade också naturen i olika väder.

7

8 Kärlek i luften År 1906 gifte sig John Bauer med Esther Ellqvist. Hon var också konstnär. De reste till Italien tillsammans för att studera gammal konst.

9 Familjen År 1915 så fick Esther och John en son. Han hette Bengt, men de kallade honom för Putte. Familjen bodde i ett hus utanför Gränna.

10 Två av John Bauers kända målningar

11 Båtresa med sorgligt slut Familjen bestämde sig efter några år för att flytta till Stockholm. När de skulle ge sig iväg ville Esther åka båt istället för tåg. Det hade varit en stor båtolycka strax innan de skulle resa. En sen kväll i november 1918 reste John, Esther och Putte från Gränna med kanalbåten Per Brahe. Men de kom aldrig fram.Det blev storm och båten välte. Alla som var ombord drunknade.

12


Ladda ner ppt "John Bauer föddes 1882 Han gick i skolan i Jönköping. I skolan tyckte han mest om att rita och måla. Han ritade av sina kamrater och lärare. Alla tyckte."

Liknande presentationer


Google-annonser