Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Han var en skotsk-kanadensisk uppfinnare och uppfann telefonen (även om det råder en viss tvivla om vem som egentligen uppfann telefonen). Han lämnade.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Han var en skotsk-kanadensisk uppfinnare och uppfann telefonen (även om det råder en viss tvivla om vem som egentligen uppfann telefonen). Han lämnade."— Presentationens avskrift:

1

2

3 Han var en skotsk-kanadensisk uppfinnare och uppfann telefonen (även om det råder en viss tvivla om vem som egentligen uppfann telefonen). Han lämnade den 14 februari 1876 in en patentansökan om telefonen. Telefonen blev snabbt en succé och redan 1878 kunde han sätta upp den första telefonväxeln i New Haven, Connecticut i USA. 2002 kom den amerikanska kongressens representanthus fram till att det inte var Bell som uppfunnit telefonen. Representanthuset tyckte att den riktiga uppfinnaren till telefonen är USA- italienaren Antonio Meuccii. Kanadas parlament undertecknade dock en motrevolution som erkände Bell som telefonens uppfinnare. Då hade redan sedan länge Charles Bourseul enligt vissa ansetts som telefonens uppfinnare. Johann Philippe Reis anses också av vissa vara uppfinnaren av telefonen.

4 De första telefonerna presenterades på 1870-talet, och de första 100 åren fanns i stort sett bara en typ av telefoner, fast telefon, där apparaten är uppkopplad via teleledning till nätet. De senaste 30-40 åren har en mängd nya telefontyper införts, då tekniker, främst radioteknik, möjliggjort nya sätt att få telefonen sammankopplad till nätet. Mobiltelefoni är numera vanligare än fast telefoni i Sverige och även i världen i stort dominerar mobiltelefoni, speciellt har utvecklingen av mobiltelefonanvändningen varit kraftig i områden som tidigare saknat nät för fast telefon.

5 FAST TELEFONTRÅDLÖS HEMTELEFON • Trådlös telefon är en telefon som med radiovågor är uppkopplad till en apparat som har fast anslutning till nätet. Avstånden mellan telefonen och apparaten kunde tidigare inte vara längre än några tiotals meter. Nu finns det trådlösa telefoner som klarar mer. Det som sätter begränsningen för de flesta system med trådlösa telefoner är byggnader, miljö och basstationens placering. • Vanligaste bärarteknologin i Europa är DECT.

6 • År1892 kom L.M Ericssons skelettapparat, som också är kallad ”taxen” på grund av hur den ser ut. Taxen var den första bordstelefonen med hörlur och mikrofon i ett stycke. Apparaten blev väldigt framgångsrik både nationellt och internationellt och vart tillverkad av ett företag i över 40 år.

7 År 1931 gjordes Ericssons bakelittelefon som var ett samarbetsprojekt mellan Elektriks Bureau i Oslo samt LM Ericsson och Televerket i Sverige. Den användes under en lång tidsperiod.

8 Produktionen av denna telefon satte igång 1956. Det allmänna namnet blev Ericofonen DBJ 500 men den kallades oftast eller Kobra på grund av sitt annorlunda utseende. Telefonen är också idag ett eftertraktat samlarobjekt.

9 Den här knapptelefonen fick namnet Diavox och började serietillverkas på sommaren 1978 vid Ericssons och Televerkets fabriker. Diavox var den sista svenskutvecklade standardtelefonen för fast telefoni och ersatte Ericssons Dialog. Produktionen pågick fram till 1989.

10

11

12  FÖR ATT KUNNA FÖRFLYTTA SIG LÄNGRE STRÄCKOR (INGEN SLADD)  FÖR ATT FÅ BÄTTRE LJUD  FÖR ATT DET SKA BLI LÄTTARE ATT RINGA (KONTAKT LISTA)  FÖR ATT DESIGNEN SKA BLI SNYGGARE  FÖR ATT DEN SKA BLI BILLIGARE ATT TILLVERKA  FÖR ATT DEN SKA BLI MER MILJÖVÄNLIG (SE TELEFONENS MILJÖPÅVERKAN)  DEN SKA BLI MER BEKVÄM MOT ÖRAT

13


Ladda ner ppt "Han var en skotsk-kanadensisk uppfinnare och uppfann telefonen (även om det råder en viss tvivla om vem som egentligen uppfann telefonen). Han lämnade."

Liknande presentationer


Google-annonser