Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Bilens Historia av: Johan, Erik och Max

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Bilens Historia av: Johan, Erik och Max"— Presentationens avskrift:

1 Bilens Historia av: Johan, Erik och Max

2 Cugnot's Locomotive- Första maskinellt drivna fordonet
Denna kan man kalla den första bilen(ångvagn) Bilen var ångdriven Bilen blev färdig 1769 Hastigheten var drygt 4 km/h och kunde dra 4 ton Bilen hade 2 hjul bak och ett drivhjul fram Den franska Nicolas- Joseph Cugnot var uppfinnaren

3 Benz 1- Den första tvåtaktaren
Den första bilen med en tvåtaktare byggdes av ingenjören Carl Benz 1886 Bilens maxfart: ca 16 km/h (10 mph) Bilen var motordriven Detta var även den första tvåtaktsmotorn

4 Den första fyrtaktsmotorn
Alphonse Beau de Rochas uppfann den första fyrtaktsmotorn. Året var när han tog patent för den.

5 Drivrutin Säkrare bilar Bättre hjul Dra mindre bränsle Bättre bilar

6 Historia Varför har tekniken utvecklats?
Jo, den har utvecklats då vi har många duktiga ingenjörer. Dem insåg att det behövdes förbättringar på de dåvarande bilarna. Till exempel, man såg att man behövde vindrutetorkare då man inte såg genom rutan när de regnade. Man tillverkade också fler sittplatser för att fler ska kunna åka med. Detta i sin tur gjorde så att man behövde mycket starkare motorer för att kunna orka driva bilen och personerna framåt. Man insåg att när motorerna blev starkare, bilen gick fortare, så ökade olycksriskerna och man var tvungen att på något sätt sätta stopp på detta. Så man började med att införa bilbälten som gjorde att man satt fast om man krockade. Senare kom något som kallas för Airbag, vilket är en slags luftkudde, som utlöses vid en krock. Detta gör att sitt huvud inte slår i huvudet utan att det skyddas mot en mjuk kudde.

7 Nackdelar med tekniken/bilen
En väldigt stor nackdel är utsläppet av koloxid. Detta har stor påverkan på växthuseffekten och är därför inte bra för miljön. Detta kan också orsaka sjukdom om man andas in för mycket av det. Det är viktigt att ha frisk luft! En annan nackdel är att man lätt kan bli förslappad. Då man åker bil till sina ärenden istället för att gå eller cykla, får man ingen motion, vilket naturligtvis inte är bra.

8 Fördelar med tekniken/bilen
Det finns såklart också fördelar med tekniken. Man kan ta sig till ställen snabbt och enkelt. Man kan även ta sig ställen med längre distanser, som man inte skulle kunna med bara hjälp av cykel. Man tar sig också fram bekvämt och varmt oavsett väder. Fördelen med tekniken (bilen) är att även kan ta med flera personer till den plats man ska till, vilket man inte kan med t.ex cykeln.

9 Bilen 2012 Idag kan bilen se ut såhär. Som ni ser har bilen utvecklats i både funktion och utseende. Denna bil går runt 300 km/h och är såklart motordriven. Från 4 km/h till 300 km/h och ett säte till sju säten är en stor utveckling.

10 Våra tankar om detta Vi tycker att tekniken är bra, den utvecklas snabbt och kan inte tänka oss vad som kommer att finnas när vi själva blir vuxna och har egna barn. De prylar vi ''leker'' med idag kommer nog inte vara någonting mot framtidens ''leksaker'' och mobiler. Samtidigt så för tekniken även med sig nackdelar. Den släpper ut farliga koloxider, den påverkar vår miljö. Det finns alltså bra och farlig teknik. Farlig teknik kan bland annat vara ökning av olyckor då allt går snabbare och att vi som människor blir slöa och förlitar nästan allt på tekniken. De snackas om att de ska komma så kallade Självgående bilar som är programmerade att stanna, åka samt svänga av sig själv. Detta ses som positivt i de flestas ögon, men det finns även mycket risker. Ett exempel är Volvos bil som skulle bromsa automatiskt ifall du kom tillräckligt nära ett föremål och inte hinner bromsa. Den visades upp för journalister ifrån hela världen men misslyckades och bromsen aktiverades inte och bilen körde rakt in i lastbilen framför. Ifall detta skulle hända i trafiken och en person satt i bilen, så skulle man kunna dö. Bilen innebär miljöproblem, olyckor och förfulade stadsmiljöer, men också en större frihet för individen när det blev så mycket lättare att köra till släktingar, till arbetet och till fritidsaktiviteter.


Ladda ner ppt "Bilens Historia av: Johan, Erik och Max"

Liknande presentationer


Google-annonser