Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Tre frågor du helst inte ska behöva ställa efter att du läst detta.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Tre frågor du helst inte ska behöva ställa efter att du läst detta."— Presentationens avskrift:

1 Tre frågor du helst inte ska behöva ställa efter att du läst detta.
ISLAND Tre frågor du helst inte ska behöva ställa efter att du läst detta.

2 Början. När jag bodde i Sverige fick jag väldigt ofta några frågor när folk visste att jag var från Island. Vissa frågor kan man ju förstå att dom ställer, men andra var helt korkade. Så nu hade jag tänkt berätta svaren för er så att ni inte behöver fråga nästa gång ni träffar någon från Island eftersom att ni då redan vet svaret.

3 Figurer. Den här figuren är mitt svar. Den här figuren är frågaren.
Den här figuren är om jag vill lägga till någon kommentar i slutet.

4 Den jag förstår att folk ställer.
- “Kan du prata isländska då?” Svar: Ja, det kan jag. - ”Gu vad Coolt!” eller “å, det som är så vackert” Jaha, vackert? Okej. Jag kan förstå den här frågan eftersom att man inte måste kunna isländska bara för att man kommer där ifrån, men vad jag inte kan förstå är vad e så coolt och vackert med isländska.

5 Snö och is frågan. Finns det mycket snö och is på Island.
Inte mer än i Sverige och det är faktiskt inte lika mycket minusgrader där på vintern som det är i Sverige. Okej, landet heter Island men det betyder ju inte att det måste finnas is där, är grönland grönt bara därför att det heter Grönland?

6 “Iglosar”. Bor man i “iglosar” på Island?
JA! OCH DET FINNS IGLOHÖGHUS OCKSÅ MEN ETT TIPS OM DU SKA GÅ OCH HÄLSA PÅ NÅN I ETT SÅNT DÅ BORDE DU TA TRAPPAN ISTÄLLET FÖR HISSEN, DET GÅR OFTAST SNABBARE EFTERSOM ATT MAMMUTARAN SOM DRAR UPP HISSEN OFTA BLIR TRÖTTA OCH MÅSTE VILA! (NEJ, klart att man inte bor i iglor på Island!) Det som är roligast med när man får denhär frågan är att man kan säga att man faktiskt bor i iglor på Island och sen bara hitta på en massa strunt tills folk fattar att man inte talar sanning. Och det som är så himla kul är att vissa faktiskt tror på allt som man säger. ”jaha, gör man? du skojar? Okej. Men vad kul…” å så fortsätter dom. En sak som också är lite konstigt är att nästan alla säger ”iglosar” men det heter det inte utan heter det iglor.

7 isbjörnar Finns det isbjörnar på Island?
Nej, men ett par få gånger har det kommit isbjörnar flytande på is från andra ställen. Det här är också en sån där fråga som man kan hitta på en massa saker som t.ex.: ”Ja, och det är särskilt populärt att fånga in en när den är liten, tämja den och sedan gå söndagspromenad med den.” Vissa frågar till och med om det finns pingviner (dom bor ju bara på sydpolen). Det är otroligt vad folk tror på. Men tillslut fattar dom ju att det inte är sant.

8 Bilder. (om gjord av Ragnhildur ”isbjörn i koppel”) (isbjörn) (vulkan) (isländska flaggan) (Svenska flaggan) (pratbubblan) (snö, sol) (iglo) (igloo) (igloo)


Ladda ner ppt "Tre frågor du helst inte ska behöva ställa efter att du läst detta."

Liknande presentationer


Google-annonser