Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Explorer of Sweden December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida” December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida”

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Explorer of Sweden December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida” December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida”"— Presentationens avskrift:

1 Explorer of Sweden December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida” December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida”

2 När Mark, äntligen anlänt från New York tänkte vi att vi skulle lätta ankare direkt,men eftersom vår 15 hk utombordare varit inne på lagning och efter det fått sig ett dop av reparatören så vart vi kvar ytterligare två dygn. Motorn dök inte upp då heller utan kom först till Playa Carrillo.

3 På väg ner till Playa Carrillo hann vi med ett stopp på den lilla lilla ön Isla del Catalina där det vart lite dykning.

4 Vi kom säkert och tryggt fram till en av de få ”säkra” ankringsplatserna längs norra Costa Ricas kust. Inte heller denna tyckte vi kändes helt säker så vi fick åka i land i skift. Det var även här vi fick det första tropiska regnet. Man kunde inte mer än sticka ut huvudet innan man såg ut att ha duschat. Men aldrig har explorer klagat över en rejäl avsaltning, till skillnad från besättningen som flydde den tryckande värmen illa kvickt.

5 Till SURFEN skrek de fem pojkarna och hoppade in i en skumpig taxi, den ända som vågade köra längs de vattenfyllda vägarna, till den lilla surf staden Giulliones.

6 Ja ni, vår slutsats av att surfat i tre dagar är att man är helt värdelös,och att man inte drunknade mer an vad man gjorde var ett under. Men det var förbannat roligt.

7 Efter ett litet bunkrings - och klareringsstopp i Punta Arenas så bar det iväg till Isla Tortuga som enligt vår piratexpert Cia skulle ha varit inspelningsplats för Pirates of the Caribean

8 När vi ligger tryggt vid Isla Turtuga så påbörjas julstöket. Skinkan ska griljeras, köttbullarna rullas, janssons ska in i ugnen m.m.

9 Ja man kanske ska ta och göra sig fin till självaste Julaftonen... Före

10 mindre vart det iallafall Efter

11 Julafton a´ la Explorer

12

13 Ingen rast och ingen vila. Samma kväll som julaftons skinkan tagits fram sätter vi kurs mot våra drömmars mål, Isla del Coco. 300 Nm i SW riktning.

14 Fisk är ingen bristvara på stilla havet...

15 Vi har spottat och svurit, tagit ombord kvinnor men inget verkar göra Neptun sur. havet är lika spegelblankt som ett nybonat golv. Precis så som det var igår och dagen innan det och veckorna innan det. Men det första riktiga fartyget på ett par veckor passerade 0,64 Nm akter om oss. Vi har spottat och svurit, tagit ombord kvinnor men inget verkar göra Neptun sur. havet är lika spegelblankt som ett nybonat golv. Precis så som det var igår och dagen innan det och veckorna innan det. Men det första riktiga fartyget på ett par veckor passerade 0,64 Nm akter om oss. Men vinden är bort...

16 Det var ett bra tag sedan vi såg val, men klart att de kommer när vi börjar närma oss Isla del Coco...

17 Efter två dygn till havs så siktas Jurassic Park ön, Isla del Coco. Men det blir nästa bildspel... Efter två dygn till havs så siktas Jurassic Park ön, Isla del Coco. Men det blir nästa bildspel... ”Efter 13 år så har jag lyckats ta mig hit” - Oscar


Ladda ner ppt "Explorer of Sweden December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida” December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida”"

Liknande presentationer


Google-annonser