Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

First Class Arken - Introduktionskurs Välkommen !.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "First Class Arken - Introduktionskurs Välkommen !."— Presentationens avskrift:

1 First Class Arken - Introduktionskurs Välkommen !

2 First Class  Mailprogram  Konferenssystem  Anslagstavla  Administration  Personal  Elever

3 Inloggningen  Inloggning och lösenord får du av din skolassistent eller av din skoladministratör  Lösenordet bör du snarast byta.  Använd inte å, ä, ö och specialtecken i ditt lösenord.

4 Mailadressen  När vi skriver till varandra, vi som finns i Arken skriver vi bara namnet.  ”Ingela Ek”  När någon utifrån ska skriva till oss använder de en adressen med @  ingela.ek@edu.botkyrka.se ingela.ek@edu.botkyrka.se

5 Ta sig in på sitt mailkonto Dubbelklicka på First Class-ikonen

6

7

8 Konferenser Din privata brevlåda Stäng fönstret maximera Avsluta FirstClass

9 Nytt meddelande

10

11 Lätt att missa ”gubben”

12 Skriv ditt meddelande Hej, Idag är det kurs i First Class. När den här dagen är slut vet jag allt om hur man använder First Class Arken för att underlätta sitt arbete.

13 Frimärket / Frankotecknet

14

15 Vem är du?  För att inte inte någon ska ta fel på dig och någon annan och av misstag skicka dina mail till fel adress, är en presentation till bra hjälp.  Ctrl 5  Fyll i uppgifterna!

16

17

18 Installera First Class på din egen dator.  På din arbetsplats är det inte din uppgift att installera något. Det gör någon IT-ansvarig och du ska bara kunna använda FC utan att fundera över detta.  Men kanske vill du ha FC-inloggning hemma eller på en annan egen dator. Då gör du så här:

19 Hämta klienten  Gå in på First Class egen hemsida som är:  http://www.firstclass.se  Nu ska du ladda ner en First Class-klient.  Välj vilken version som passar till just din dator. Ju högre siffra, desto modernare och nyare. Leta dig fram själv, eller skriv in denna länk som är den som gäller i skrivande stund okt 2004. http://www.firstclass.com/ClientDownloads/IntlClients/se/SE_FC80_Win  Välj där den klickbara texten som slutar med ”.exe”  Nu börjar din dator nedladdningen av klienten till din dator.  Oftast får du möjlighet att välja var du ska placera den tillfälliga nedladdade filen. Välj då skrivbordet (desktop), är mitt förslag.  När nedladdningen är klar ska du leta upp den nedladdade filen. Har du då lagt den på skrivbordet är den lätt att hitta.  Dubbelklicka på ikonen.-Då installeras den på din dator.  Klicka dig igenom installationsanvisningarna. First Class sköter det mesta själv. Föreslår själv plats att lägga sig på osv  När installationen är klar har du fått en FirstClass-symbol på ditt skrivbord. (Nu kan du ta bort den tillfälliga.exeikonen från ditt skrivbord)

20 Serverinställning: edu.botkyrka.se

21

22 Där vi började: Dubbelklicka på First Class-ikonen

23


Ladda ner ppt "First Class Arken - Introduktionskurs Välkommen !."

Liknande presentationer


Google-annonser