Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

- En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "- En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor."— Presentationens avskrift:

1 - En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor

2 Lärknuten Syftet med Lärknuten: stödja och utveckla lärande.
underlätta och modernisera kommunikationen mellan barn/elev och pedagog/skola/hem. Fördelar: Ett och samma ställe för elever och lärare att utföra sin arbetsuppgifter. Ett och samma ställe att ta del av information på för elev, vårdnadshavare och lärare. Underlätta övergången för elever mellan skolor och vid stadieövergångar (till exempel från årskurs 6 till 7 eller årskurs 9 till gymnasiet). Lättare att följa upp elever.

3 Vad kan jag se i Lärknuten?
Ditt barns närvaro/frånvaro. Ditt barns IUP med skriftliga omdömen från grundskolan. Ditt barns Mål och framsteg om det används. Allmän information från skolan på startsidan under Information. Specifik information från ditt barns lärare i en aktivitet. Om du har barn inom flera delar av vår verksamhet så loggar du in i Lärknuten för att få samlad information om alla dina barn.

4 Lärknuten fullt utbyggt
Personal Personal förskola: 307 Personal grundskola: 722 Personal gymnasiet: 279 Totalt: 1308 Barn/elever Barn förskola: 1510 Elever grundskola: 3219 Elever gymnasiet: 1378 Totalt: 6107 Vårdnadshavare Förskola, grundskola, gymnasiet: cirka 5000 11 000 användare

5 Startsidan För dig som både är anställd i bildningsförvaltningen och vårdnadshavare ser startsidan annorlunda ut!

6 Startsidan Kolumnen till vänster
Funktionerna i kolumnen har med kommunikation att göra. Senaste besökta aktiviter. Digitala samarbetsytor som till exempel digitala klassrum där ditt barns provschema, läxor och information från mentorerna finns. Kontaktlista. En möjlighet att chatta i realtid med de personer som man har lagt till i kontaktlistan.

7 Startsidan Kolumnen i mitten
Funktionerna i kolumnen har med information att göra. Senaste nytt. Håller koll på det du har missat sen sist du var inloggad i Lärknuten. Information. Här hittar du allmän information från ditt barns skola och bildningsförvaltningen.

8 Boxen ”Mina barn” I boxen Mina barn på startsidan ser du som vårdnadshavare länkar till ditt barns Individuella utvecklingsplaner (IUP) från grundskolan och ditt barns schema. Du kan också se ditt barns Mål & Framsteg i olika ämnen/kurser. Har du flera barn listas barnen under varandra i boxen. Klicka på länkarna för att komma vidare.

9 Fliken ”Mina barn” I fliken Mina barn finns ditt barn. Har du fler barn inom flera delar av vår verksamhet er (förskola, grundskola, gymnasiet) listas alla dina barn här. För att få upp den samlade informationen om ditt barn, klickar du på barnets namn. Du får då upp samma information som presenterades i boxen Mina barn på startsidan.

10 IUP med skriftliga omdömen
När du klickar på IUP-länken i boxen Mina barn kommer du till ditt barns IUP med skriftliga omdömen från grundskolan. I boxen till vänster om IUP:n kan du under Arkiv hitta ditt barns tidigare IUP:er.

11 Visning av schema och närvaro/frånvaro
I Lärknuten kan du se ditt barns schema. Klicka på länken Gå till schema i boxen Mina barn eller länken i boxen Mina barns närvaro. Grön boll i lektionsrutan betyder att ditt barn har varit närvarande på lektionen. Röd boll i lektionsrutan betyder att ditt barn har någon frånvaro registrerad på lektionen. Håll muspekaren över bollen för att se frånvaroorsak och längd. Vit boll i lektionsrutan betyder att lektionen ännu ej har ägt rum eller att lektionen är oregistrerad.

12 Anmäl frånvaro Du som vårdnadshavare kan anmäla frånvaro för ditt barn via barnets schema. Du kan ange om ditt barn är frånvarande hela dagen eller en del av dagen. Möjligheten att anmäla frånvaro ska inte blandas ihop med ansökan om ledighet.

13 Rapporter Du kan som vårdnadshavare skapa egna rapporter med valda närvaro eller frånvaroorsaker för ditt barn. För att skapa en frånvarorapport för en viss tid klickar du på länken Skapa frånvarorapport under ditt barns schema. Du kan själv välja vilka närvaro och/eller frånvaroorsaker du vill ta ut en rapport på. Du kan också välja om du vill skapa en grafisk rapport eller en rapport i tabellform.

14 Frånvaroutskick Varje dag efter skolans slut har du som vårdnadshavare möjlighet att få ett e-postmeddelande eller SMS om ditt barn har ogiltig frånvaro under dagen. För att kunna få det måste du logga in i Lärknuten och registrera din e-postadress och ditt mobilnummer samt acceptera att du vill ta emot SMS från Lärknuten.

15 När ditt barn fyller 18 år När ditt barn fyller 18 år och blir myndigt förlorar du kopplingen till ditt barn i Lärknuten. Det innebär att du inte längre kan komma åt ditt barns närvaro/frånvaro, schema, mål och framsteg i olika ämnen/kurser eller annan information från skolan eller ditt barns lärare.

16 Här loggar du in www.larknuten.se eller www.lärknuten.se
Adressen fungerar med eller utan www. eller

17 Så här loggar du in i Lärknuten
Som vårdnadshavare loggar du in i Lärknuten med Bank ID som är en säker inloggning. Alla som har ett svenskt personnummer kan skaffa BankID e-legitimation genom sin bank. Du kan idag logga in med BankID på fil och BankID på kort. Vi jobbar på en inloggning med Mobilt BankID. BankID är en e-legitimation som gör det möjligt oss att identifiera vem du är när du loggar in. Det finns flera olika BankID: på fil, på kort och mobilt. Du kan läsa mer om BankID på

18 Välj språk Första gången du loggar in i Lärknuten får du välja språk. Du kan bara välja mellan svenska och engelska. För att komma vidare klickar du på Nästa/Next. Information som läggs ut på svenska översätts inte utan det är endast namnet på funktioner och menyer i Lärknuten som översätts.

19 Registrera ditt mobilnummer
Första gången du loggar in i Lärknuten blir du ombedd att fylla i ditt mobilnummer. För att kunna ta emot sms, till exempel för frånvaroutskick låt rutan Jag vill kunna ta emot SMS vara i-bockad. Fyll i ditt mobilnummer och klicka på Nästa/Next. Viktigt att ange rätt e-postadress och mobilnummer och ändra i Lärknuten om du skulle byta eftersom Lärknuten skickar ut till exempel frånvaroutskick på dina barn.

20 Registrera din e-postadress
Första gången du loggar in i Lärknuten får du uppdatera din e-postadress. Skriv in din e-postadress och klicka på Nästa/Next.

21 Ändra personuppgifter
Du kan också komma åt att ändra din e-postadress och mobilnummer när du har kommit in i Lärknuten. Klicka på ditt namn ute till höger i Lärknuten. Välj alternativet Personuppgifter. Klicka på Ändra. Fyll i din e-postadress och mobilnummer. Glöm inte att kryssa i rutan Jag vill kunna ta emot SMS. Klicka på Spara.

22 Frågor/support? Allmänna frågor För allmänna frågor om Lärknuten kan du ta kontakt med den centrala supporten på bildningsförvaltningen på Specifika frågor Har du däremot specifika frågor om informationen om ditt barn i Lärknuten tar du kontakt med skolan eller ditt barns lärare.


Ladda ner ppt "- En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor."

Liknande presentationer


Google-annonser