Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Snabbguide och tips. Så här funkar Dropbox 1. Du skapar något på datorn 2. Du spar filen i Dropbox 3. Du kan öppna filen från alla ställen det finns Dropbox,

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Snabbguide och tips. Så här funkar Dropbox 1. Du skapar något på datorn 2. Du spar filen i Dropbox 3. Du kan öppna filen från alla ställen det finns Dropbox,"— Presentationens avskrift:

1 Snabbguide och tips

2 Så här funkar Dropbox 1. Du skapar något på datorn 2. Du spar filen i Dropbox 3. Du kan öppna filen från alla ställen det finns Dropbox, alltså det sparas i ”Cyberrymden”

3 Så här funkar Dropbox I Dropbox kan du också skapa mappar, eller ett mappsystem, precis som vanligt i Windows eller Finder. Det fina med Dropbox är att du kan dela mapparna med vem du vill som också har Dropbox. Du kan dela med en, eller med väldigt många.

4 Så här funkar Dropbox Min DropboxDin Dropbox Delad mapp Båda kommer åt mappen och kan lägga till, ta bort osv i den.

5 Så här installerar du

6 Det här är din dator. På den har du en massa filer som du säkert gärna vill spara. Med Dropbox får du 2GB gratis att spara filer på, och allt ligger på nätet så även om din dator blir stulen, går sönder eller om din hund äter upp den så finns filerna kvar på nätet. Det du bör börja med är att ladda ner Dropbox. 1. Klicka på följande länk eller 2.skriv in den i adressfältet på din webläsare: 1.2. https://www.dropbox.com/

7 När du gjord det skall sidan du får upp se ut så här: Klicka då på Download Dropbox.

8 Att installera Dropbox är superenkelt. När du klickat på Download Dropbox klickar du på KÖR och allt går av sig själv. Kommer det ytterligare frågor trycker du bara nästa, nästa, nästa osv. (OBS! Kom ihåg att detta är frivilligt och att du avgör själv huruvida du vill installera Dropbox eller ej. Om du är tveksam läs igenom all information som ges noga.)

9 Slutligen så kommer du fram till en sida där du får fylla i lite personuppgifter. Det är dags att skapa ditt Dropbox-konto. Det viktigaste är att du skriver in en mailadress du använder och kan komma in på. Kom också ihåg att det lösenord du väljer bör också vara ett du inte glömmer! Det är via mailen du senare får inbjudningar att dela mappar med andra Dropboxanvändare, som kollegor eller elever.

10 När du är klar kommer det installeras en ny ikon på ditt skrivbord. Genom att klicka på den kommer du in i din Dropbox. Där kan du nu skapa mappar precis som i vilken annan mapp som helst.

11 Så här delar du mappar i

12 Om du vill dela en mapp med någon högerklickar du på mappen, bläddrar ner till dropbox och väljer ”Share This Folder”.

13 Nu kommer det upp en internetsida där du skall skriva i adressen till den som du vill ska dela mappen. Det är viktigt att du skriver i den mailadress som personen du ska dela mappen med har kopplat till sin Dropbox. Klicka sen på ”Share Folder” längst ner i högra hörnet.

14 Nu kommer personen du skickade mail till få en förfrågan, via mail, om han/hon vill dela mappen med dig. Kom ihåg att om någon annan vill skicka en förfrågan till dig är det alltså viktigt att denne skickar till mailen du kopplat (angett) till din Dropbox.

15 Kom ihåg att det du lägger i mappen ni delar kan användas, raderas osv. av alla som delar mappen. Tar någon bort en fil försvinner den för alla som delar mappen. ’ På nästa bild får du ett litet tips på hur du kan dela med dig:

16 Bra tips för att dela mappar Lärare

17 Lärardator Svenska FpR09 Tp09A Börja med att skapa en mapp för ditt ämne, tex Svenska, i din Dropbox. I svenskamappen kan du sen skapa mappar för de klasser du har i det ämnet.

18 FpR09 Kalle Eva Lisa Jesper Svenska Låt därefter eleverna dela med sig av sina mappar med dig. Detta skall göras så att du inte använder dig av ditt utrymme i Dropbox. Kom bara ihåg att sortera in de delade mapparna på rätt ställe. Har man samma klass i flera ämnen/kurser räcker det ju med en mapp för samtliga ämnen. Eleven döper helt enkelt sin mapp till sitt namn och delar den med dig.

19 Elevdator Kalle Elevdator Eva Elevdator Lisa Elevdator Jesper Kalle Eva Lisa Jesper Nu kan ni dela filer, skicka uppgifter, lämna in uppgifter osv, via er delade mapp i Dropbox. Kom ihåg att båda har total kontroll över dokumenten i mappen. Lärardator

20 Elevdator Kalle Elevdator Eva Elevdator Lisa Elevdator Jesper Svenska FpR09 Tp09A Kalle Eva Lisa Jesper Hela trädet

21 Bra tips för att dela mappar Elev

22 Elevdator Svenska Kalle Pettersson Börja med att skapa mappar för dina ämnen, tex i Svenska, i din Dropbox. I svenskamappen kan du sen skapa en mapp som heter som du, tex Kalle Pettersson, om du nu heter så.

23 Elevdator Svenska Kalle Pettersson Välj sedan att dela med dig av den mappen (som heter som du) med din lärare, tex till Åsa. Nu kan du och Åsa dela filerna i den mappen, och allt sparas säkert. Lärardator

24 Elevdator Svenska Kalle Pettersson Lärardator Fordonsämnen Kalle Pettersson Engelska Kalle Pettersson Hela trädet Förhoppningsvis får du ett träd som ser ut på detta sätt. Då kan du spara alla svenskauppgifter i mappen ”kalle Pettersson, som ligger i svenskamappen.


Ladda ner ppt "Snabbguide och tips. Så här funkar Dropbox 1. Du skapar något på datorn 2. Du spar filen i Dropbox 3. Du kan öppna filen från alla ställen det finns Dropbox,"

Liknande presentationer


Google-annonser