Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ingen äldrevård för mig !!

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ingen äldrevård för mig !!"— Presentationens avskrift:

1 Ingen äldrevård för mig !!
OBS! Ljud till För några år sedan var jag på en kryssning i Medelhavet ombord på ett lyxfartyg. Vid middagen la jag märke till en äldre dam som satt ensam vid räcket till den ståtliga trappan i matsalen. Jag noterade också att hela personalen, fartygsofficerare, servitörer, smörgåsnissar o dyl, verkade vara mycket familjära med henne. Jag frågade min servitör vem damen var och väntade mig att han skulle säga att hon ägde fartyget, men han sa att det enda han visste var att hon varit med ombord under de senaste fyra kryssningarna, fram och tillbaka. Då jag avslutat middagen fångade jag hennes blick och stannade vid hennes bord för att hälsa. Vi småpratade och jag sa: “Jag har förstått att ni varit med ombord de senaste fyra kryssningarna”. Hon svarade: “Ja, det är sant”

2 Jag fortsatte: “Kan ni förklara varför
Jag fortsatte: “Kan ni förklara varför?” Hon svarade: “Det är billigare, men framför allt bättre än på ett äldreboende”. Nu har jag också bestämt mig - det blir inget äldreboende för min del. När jag blir gammal och svag går jag ombord på ett lyxigt kryssningsfartyg. Äldrevården kostar bedömt cirka 1000 kr per dag medan en kryssning med pensionärsrabatt kostar runt kr per dygn och då:

3 1. Får du äta upp till 10 mål mat om dagen om du orkar och tar dig till restaurangen. Gör du inte det finns det rumsservice, vilket dessutom innebär att du kan få frukost på sängen varje dag. 2. Kryssningsfartyg har ofta flera swimming pooler, träningsrum med fri tvål och handduk och du bjuds på underhållning ombord varje kväll. 3. Du har gratis tandkräm, tvål, rakhyvlar och shampo. 4. Du behandlas som en gäst, inte som en patient, ger du en extra 50-lapp då och då till besättningen så gör de nästan vad som helst för att hjälpa dig. 5. Du träffar nya människor var 7:e eller 14:e dag. 6. Är TV:n trasig? Behöver du byta glödlampor eller få ny madrass? Inga problem! Personalen fixar allt för att du ska trivas!

4 7. Nya lakan och handdukar varje dag, du behöver inte ens be om det.
9. Om du ramlar och bryter en arm eller ett ben i ett äldreboende blir du förmodligen placerad på en sjukavdelning. Bryter du dig på ett kryssningsfartyg får du troligen flytta in i en finare lyxhytt under resten av resan. 10. Nu till det bästa av allt! Vill du se Sydamerika, Panamakanalen, Tahiti, Australien, New Zealand, Asien eller något annat ställe? Det finns kryssningar till ett stort antal vackra platser, så leta inte efter mig på något äldreboende, sök mig ombord !!!

5 Om du dör på fartyget så langar de kroppen överbord, inga begravningskostnader.

6 Så drömmer du om en lyxig ålderdom...

7 ÅLDRINGSKRYSSA !


Ladda ner ppt "Ingen äldrevård för mig !!"

Liknande presentationer


Google-annonser