Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Delprojekt Informationsutveckling Verka för tillämpning av enhetliga modeller och gemensamma standarder för data och metadata Producera och ajourhålla.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Delprojekt Informationsutveckling Verka för tillämpning av enhetliga modeller och gemensamma standarder för data och metadata Producera och ajourhålla."— Presentationens avskrift:

1 Delprojekt Informationsutveckling Verka för tillämpning av enhetliga modeller och gemensamma standarder för data och metadata Producera och ajourhålla data som används i gemensamma tjänster, samt att verka för en enhetlig försörjning av bakgrundskartor

2 Mål för delprojektet AktivitetEffektmålProduktmål Standard/metadat a Att etablera en tillämpning av enhetliga modeller och gemensamma standarder för data och metadata. År 1 – Att utveckla en generell grundmodell för gemensam information och tillämpningar av denna inom två informationsområden. År 2 – Att utveckla tillämpningar för ytterligare 8 områden. Produkter, ajourhållning Att producera och ajourhålla data som används i gemensamma tjänster. Att skapa en enhetlig försörjning av bakgrundskartor. År 1 – Att leverera och ajourhålla information inom två områden samt att träffa ett gemensamt avtal med lantmäteriet angående användningen av bakgrundskartor i gemensamma tillämpningar. År 2 – Att leverera och ajourhålla information inom ytterligare två områden samt att träffa överenskommelse om nyttjande av kommunernas tätortsdata inom gemensamma tjänster.

3 Vad ska göras? Identifiera ett antal intressanta informationsområden Bilda arbetsgrupper kring respektive område Precisera innehåll och form Producera / anpassa information Titta på förutsättningarna för regionala tätortskartor Nyttjanderättsfrågor klarläggs


Ladda ner ppt "Delprojekt Informationsutveckling Verka för tillämpning av enhetliga modeller och gemensamma standarder för data och metadata Producera och ajourhålla."

Liknande presentationer


Google-annonser