Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

I så fall är det väldigt sexigt att bo i hyresrätt.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "I så fall är det väldigt sexigt att bo i hyresrätt."— Presentationens avskrift:

1 I så fall är det väldigt sexigt att bo i hyresrätt.
Mona Sahlin (s), minister för bostadsfrågor, tycker att det är sexigt att betala skatt. I så fall är det väldigt sexigt att bo i hyresrätt. Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

2 I Sverige har vi höga skatter på alkohol.
Och på hyresrätter. Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

3 Hytten på Finlandsbåten
Enda boendet med tax-free? Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. Generellt har hyresgäster en betydligt sämre ekonomi än boende i villa och bostadsrätt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

4 Hyresgäster skattar mer och bor trängre
Trängselskatt? Hyresgäster skattar mer och bor trängre Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. Generellt har hyresgäster en betydligt sämre ekonomi än boende i villa och bostadsrätt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

5 …att hela världen skulle skattskrivas
Särskilt de som bodde i hyresrätt Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. Generellt har hyresgäster en betydligt sämre ekonomi än boende i villa och bostadsrätt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

6 Prostituerade drar av kostnaden för sängen. Villaägare drar av räntan.
Hyresgäster drar inte av nåt. Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. Generellt har hyresgäster en betydligt sämre ekonomi än boende i villa och bostadsrätt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

7 Den underbara natten innebar att skatten på arbete sänktes.
Men skatten på boendet höjdes. Inget underbart alls. Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

8 Kapitalet höjer hyrorna och staten bostadsbidragen.
Men bara i sångtexter. I verkligheten höjer staten hyrorna och sänker bostadsbidragen. Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. Generellt har hyresgäster en betydligt sämre ekonomi än boende i villa och bostadsrätt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

9 Mona, Göran mfl: det finns en vers till
Under stat och skatter vi digna ner. Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. Generellt har hyresgäster en betydligt sämre ekonomi än boende i villa och bostadsrätt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

10 Alla blev inte bjudna till den underbara natten.
Har ni fest eller? Alla blev inte bjudna till den underbara natten. Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. Generellt har hyresgäster en betydligt sämre ekonomi än boende i villa och bostadsrätt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

11 56% av hyran är skatt. Det var som (s)katten
Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. Generellt har hyresgäster en betydligt sämre ekonomi än boende i villa och bostadsrätt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

12 Hellre ett uppskattat boende.
Inte ett beskattat. Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. Generellt har hyresgäster en betydligt sämre ekonomi än boende i villa och bostadsrätt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

13 Eskimåerna har 100 ord för snö
(s) pratar om fastighetsskatt, uttagskatt, arbetsgivaravgift, vinstskatt, reavinstskatt etc… Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. Generellt har hyresgäster en betydligt sämre ekonomi än boende i villa och bostadsrätt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

14 Skattad till döds. Flyttade till hyresrätt emellan.
Född fri. Skattad till döds. Flyttade till hyresrätt emellan. Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. Generellt har hyresgäster en betydligt sämre ekonomi än boende i villa och bostadsrätt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

15 Sänk skatten Sänk hyran.
Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. Generellt har hyresgäster en betydligt sämre ekonomi än boende i villa och bostadsrätt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

16 Vilja höja skatten eller?
Politik är att vilja. Vilja höja skatten eller? Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. Generellt har hyresgäster en betydligt sämre ekonomi än boende i villa och bostadsrätt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

17 Skattar hela väggen till banken?
Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. Generellt har hyresgäster en betydligt sämre ekonomi än boende i villa och bostadsrätt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!

18 Eller beskatta Skalmans hus
Skjut Bamse Eller beskatta Skalmans hus Hyresgäster drabbas liksom villaägare och bostadsrättsinnehavare av fastighetsskatten. Men dessutom drabbas hyresgästerna av dubbelbeskattning och uttagsskatt. Boverket har räknat fram att 30% av hyran är skatt, men då omfattas bara de skatter som fastighetsägarna själv betalar in. Fastighetsägarna beräknar skattetrycket oavsett vem som betalar in skatten, vilket ger resultatet att 56% av hyran är skatt. Generellt har hyresgäster en betydligt sämre ekonomi än boende i villa och bostadsrätt. De höga skatterna i Sverige drabbar hyresgästerna hårdast. Det tycker vi i Hyresgästföreningen är fel!


Ladda ner ppt "I så fall är det väldigt sexigt att bo i hyresrätt."

Liknande presentationer


Google-annonser