Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Valberedningen Ordförandeseminarium 2014

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Valberedningen Ordförandeseminarium 2014"— Presentationens avskrift:

1 Valberedningen Ordförandeseminarium 2014
Borlänge. Eva Ahlqvist Bengt Westling Anikka Holstein Björn Hoffman Ann-Katrin Noreliusson

2 Vem är vi! Eva Ahlqvist Sammankallande Anikka Holstein Bengt Westling
Björn Hoffman Ann-Katrin Noreliusson

3 Vad har vi gjort. Vi hade direkt efter Årsstämman -13 ett konstituerande möte, där Eva valdes till sammankallande. Vi deltog på förra årets Ordförande seminarium och NPF Forum i Kista i våras. Vi har även haft telefonmöte kontakt via mail och medverkat på ett par styrelse möten. Men det är nu som vårt arbete börjar ta fart. Ser fram emot att få in många nomineringar.

4 Många nomineringar = Bra styrelse
Glöm inte att även de som ni är nöjda med som sitter nu ska nomineras för omval.

5 Hur arbetar vi? Intervjuar sittande ordförande, ledamöter, suppleanter och andra förtroendevalda. Sammanställer vem som står till förfogande för omval? Vilka platser är sk ”lediga” Tittar på hur styrelsearbetet fungerar? Finns rätt kompetens i sittande styrelse, kan verksamhetsplanen följas. Vad saknas? Vad behövs? Tittar på stadgarna, övriga önskemål / synpunkter vi bör beakta när vi ska lägga vårt förslag.

6 Under helgen står vi till förfogande om ni har några frågor eller har förslag på personer som ni vill nominera. Kommer att finnas på plats båda dagarna det är bara att ”rycka tag” i någon av oss. Vi tar tacksamt emot era nomineringar, nomineringsblanketten ligger i er mapp och även en anvisning på hur man nominerar. Tveka inte att kontakta oss, vi är här för er!

7 När gör vi det? Började direkt efter förra stämman med vårt arbete, kommer under helgen att prata med så många vi hinner med, både sittande och medlemmar ute i landet. Vi medverkade på Styrelsens möte i slutet av mars, där vi intervjuade alla närvarande och gick igenom vilka som står till förfogande för omval 2015. Sista nomineringsdag är den 25/1-15 därefter har vi ett helg möte där vi lägger vårt förslag. Senast den 5 mars -14 meddelar vi styrelsen vårt förslag, därefter skickas handlingarna ut till ombuden.

8

9 Detta är en uppskattning på de föreslagnas intresseområde, givetvis har flera personer intresse av många delar, men vi har utgått från specialområdena.

10 Geografisk översikt på vårt förslag på styrelse.
Norrbottens Län Miriam Jaakola Jämtlands Län Urban Leijon Västerbotten Län Lena Björklund-Olofsson Värmlands Län Maria Christensson-Fröman Västernorrlands Län Tina Höglund Christina Grewell Västra Götalands Län Henrik D Ragnevi Madelein Larsson Wollnik Stockholms Län Ann-Kristin Sandberg Kerstin Alm Västmanlands Län Anneli Andersson Blekinge Län Johnny Stenberg


Ladda ner ppt "Valberedningen Ordförandeseminarium 2014"

Liknande presentationer


Google-annonser