Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vad innebär det? EU Vad är det?. Sverige blev medlem 1995. Först och främst är det en ekonomisk organisation för samarbete mellan medlemsländerna. Man.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vad innebär det? EU Vad är det?. Sverige blev medlem 1995. Först och främst är det en ekonomisk organisation för samarbete mellan medlemsländerna. Man."— Presentationens avskrift:

1 Vad innebär det? EU Vad är det?

2 Sverige blev medlem 1995. Först och främst är det en ekonomisk organisation för samarbete mellan medlemsländerna. Man avskaffar tullar och gränshinder inom EU men har gemensamma sådana utåt mot icke-medlemmar. Man arbetar också för fred och stabilitet inom Europa. Tanken om EU kom till efter Andra Världskriget när man diskuterade hur man skulle få Europas länder att ha fred mellan varandra istället för krig. Om länderna blev beroende av varandra ekonomiskt skulle det öka viljan att hålla sams. I början på 1950- talet började man att bygga upp organisationen.

3 Man har fått fram gemensamma regler inom många områden, t ex jordbruk och fiske. Genom regionalpolitik försöker man också att minska de ekonomiska klyftorna mellan länderna. Man håller på att införa en gemensam valuta; Euron. I framtiden tänker man sig även ha en gemensam utrikes- och säkerhetspolitik med försvarsfrågor på dagordningen. Det finns också krav på ett utvecklat polissamarbete mot kriminalitet och internationell brottslighet. Den fria rörligheten av människor kommer också att innebära krav på gemensam invandrings- och flyktingpolitik.

4

5

6

7

8

9

10

11

12


Ladda ner ppt "Vad innebär det? EU Vad är det?. Sverige blev medlem 1995. Först och främst är det en ekonomisk organisation för samarbete mellan medlemsländerna. Man."

Liknande presentationer


Google-annonser