Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Pict-O-Stat Enkätverktyg för daglig verksamhet Pict-O-Stat är ett datoriserat enkätverktyg som skall användas för att utföra kvalitetsutvärderingar på.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Pict-O-Stat Enkätverktyg för daglig verksamhet Pict-O-Stat är ett datoriserat enkätverktyg som skall användas för att utföra kvalitetsutvärderingar på."— Presentationens avskrift:

1 Pict-O-Stat Enkätverktyg för daglig verksamhet Pict-O-Stat är ett datoriserat enkätverktyg som skall användas för att utföra kvalitetsutvärderingar på verksamheter som bedriver daglig verksamhet enligt LSS § 9:10 (1993:387)

2

3 Regeringens proposition (LSS 6§)  Verksamheten enligt denna lag skall vara av god kvalitet och bedrivas i samarbete med andra berörda samhällsorgan och myndigheter  Verksamheten skall vara grundad på respekt för den enskildes självbestämmanderätt och integritet  Den enskilde skall i största möjliga utsträckning ges inflytande och medbestämmande över insatser som ges.  Kvaliteten i verksamheten skall systematiskt och fortlöpande utvecklas och säkras

4 Kriterier  Jämlikhet i levnadsvillkor Tillgänglighet Information Kommunikation Hjälpbehov  Förutsättningar för att verka inom daglig verksamhet Psykosocial arbetsmiljö Fysisk arbetsmiljö Uppskattning och respons  Stimulans och utveckling Utbildning och målsättning Sysselsättning  Inflytande, medbestämmande och självbestämmande Påverkan och maktbalans  Delaktighet och gemenskap Integration i samhället Integration i arbetslivet  Respekt för den enskildes integritet och egenvärde Jag och min integritet Personal Maktbalans

5 Exempel på frågor i Pict-O-Stat  Hur känner du dig när du arbetar?  Är det för mycket ljud på jobbet?  Får du vara med och bestämma hur dina arbetsdagar ser ut?  Får du bestämma om viktiga saker på jobbet?  Får du välja mellan olika saker att göra på jobbet?  Är det något du är rädd för på jobbet?

6 Om Pict-O-Stat  Tre tydlighetsnivåer Text, Pictogram, Fotografier och tal  Färdigt frågebibliotek Uppdateras kontinuerligt  Möjlighet att göra enhetsspecifika tillägg Egna frågor, fotografier och enkäter

7

8

9

10 Frågor  Ingalill Fahlström, Projektledare ingalill@jvinformatik.com 070 – 248 58 12 http://www.jvinformatik.com


Ladda ner ppt "Pict-O-Stat Enkätverktyg för daglig verksamhet Pict-O-Stat är ett datoriserat enkätverktyg som skall användas för att utföra kvalitetsutvärderingar på."

Liknande presentationer


Google-annonser