Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Traditioner styr yrkesval Arbetsmarknaden är fortfarande uppdelad när det gäller vad kvinnor och män har för yrke och sysselsättning. Av dem som arbetar.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Traditioner styr yrkesval Arbetsmarknaden är fortfarande uppdelad när det gäller vad kvinnor och män har för yrke och sysselsättning. Av dem som arbetar."— Presentationens avskrift:

1 Traditioner styr yrkesval Arbetsmarknaden är fortfarande uppdelad när det gäller vad kvinnor och män har för yrke och sysselsättning. Av dem som arbetar inom vården är det 83 procent kvinnor och inom industrin är det 77 procent män. ”Kan vi tänka oss att bryta traditionella mönster betyder det att matchningen på arbetsmarknaden kan förbättras. Möjligheten till jobb ökar väsentligt om män och kvinnor tänker mer gränsöverskridande när de söker sig ut på arbetsmarkanden” – Angeles Bermudez-Svankvist, generaldirektör, Arbetsförmedlingen.

2 Vårt uppdrag Arbetsförmedlingen ska främja jämställdheten i vårt arbetsmarknadspolitiska uppdrag. Det innebär att kvinnor och män ska ha tillgång till förmedlings- och programverksamheten på samma villkor. Arbetsförmedlingen bidrar då till en arbetsmarknad där arbetsgivare får ett bredare urval av kandidater och där arbetssökande fler möjligheter.

3 Jämställdhet är inget som uppstår automatiskt.
Jämställdhetsperspektivet ska integreras i all led av planering, beslutsfattande, utförande och uppföljning av en verksamhet. = jämställdhetsintegrering

4 Vad innebär det för Arbetsförmedlingen?
Mål och resultatstyrning Utbildning och kunskap Metoder och arbetssätt Stöd och samordning

5 Spelar du på hela planen
Spelar du på hela planen? En arbetsmarknad där företag får ett större urval kandidater och den arbetssökande fler möjligheter.


Ladda ner ppt "Traditioner styr yrkesval Arbetsmarknaden är fortfarande uppdelad när det gäller vad kvinnor och män har för yrke och sysselsättning. Av dem som arbetar."

Liknande presentationer


Google-annonser