Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Konsultationsmöte EASA kommittén

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Konsultationsmöte EASA kommittén"— Presentationens avskrift:

1 Konsultationsmöte EASA kommittén
1 Inledning, varför detta möte 2 Kommande EU regelverk som troligen behandlas i EASA kommittén under 2016, inkl. drönare 3 Revision av rådsförordning 216/2008 4 Övriga frågor

2 Varför detta konsultationsmöte
Inget krav i EASA regelverket om att konsultationsmöten ska ske inför EASA kommittémöte, dock finns det för SSC i Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 549/2004 av den 10 mars 2004 om ramen för inrättande av det gemensamma europeiska luftrummet ("ramförordning”) TS har dock krav på att ta reda på vad den svenska branschen har för synpunkter för att kunna ta fram ett förslag till svensk inriktningsståndpunkt TS vill med detta höja ambitionsnivån som ett led i TS strategi för positiv näringsutveckling

3 Vad vill vi åstadkomma och hur sker konsultationen
TS vill på ett tidigt stadium fånga upp frågor som är viktiga för Sveriges flygindustri och näringsliv för att kunna driva en inriktning vid framtagande av flygets regelverk inom Europa Därför är det nya och ändrade regelverk som konsultationerna kommer att fokuseras på Frågor som till exempel prestationssystemet, specifika säkerhetsfrågor, avgifter, prestanda och procedurfrågor sker genom sakenheterna. Sakenheterna kommer att vara de som har eventuella branschmöten om införande av förordningarna EU kommissionens planering över vilka förordningar som ska behandlas kommer att vara utgångspunkt för konsultationerna. Instruktionerna inför SSC och EASA kommitté mötena kommer att bli en raminstruktion med Sveriges inriktning.

4 Fortsättning… Detta arbetssätt, är i linje med EU kommissionen arbetssätt att mer nyttja förberedelsearbete genom WS's, både begränsade och öppna för industrin. Diskussionerna på SSC och EASA kommittén har blivit mer av övergripande karaktär. De flesta förordningsförslag på senare tid har tagits fram av EASA och där deras regelframtagningsprocess har använts. Detta ger möjlighet för alla att delta med synpunkter både i eventuella arbetsgrupper och genom NPA förfarande.

5 Konsultationstider och agenda
I och med att SSC och EASA kommittén blir mer och mer sammankopplade kommer konsultationsmötena för båda kommittéerna hållas på samma dag, och det är möjlighet att delta på båda. EASA och SSC 13-15 Tider för 2016 9 februari 9 juni 10 oktober 22 november Agendan kommer vara kopplad till regelutvecklingsplanen och inte direkt till agendan för EASA kommittén.

6 Cyber security


Ladda ner ppt "Konsultationsmöte EASA kommittén"

Liknande presentationer


Google-annonser