Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Stresshantering och säljplanering

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Stresshantering och säljplanering"— Presentationens avskrift:

1 Stresshantering och säljplanering
Att ha metoder för stresshantering och planering av sin tid är viktigt för alla yrken, men det är särskilt viktigt i säljbranschen. Säljyrket blir allt mer komplext och konkurrensen är hårdare än någonsin. Säljyrket är många gånger fokuserat på individuella prestationer och det förväntas att säljarna alltid ligger på topp.

2 Här kommer 9 tips på hur du kan sänka stressnivån och samtidigt maximera din tid:

3 1. Prata om det Om du har problem på jobbet eller känner dig stressad. Prata med någon om det. Även om personen i fråga inte ger dig en lösning på ditt problem så kommer du må bättre efter att ha pratat om det och haft någon som lyssnat på dig. I många fall så blir man inte bara lugnare av att prata om sin situation, utan får även bättre perspektiv på den.

4 2. Delegera mera Om det går, delegera uppgifter till andra personer. Känn inte som om du måste axla allt själv. Var även försiktig med inställningen att du kan göra saker bättre själv. Denna sorts tänkande kommer bara att resultera i att du blir överväldigad och får mer saker att göra än vad du kan hantera. Det finns ingen skam i att delegera, och lugnet som kommer med att ha färre uppgifter kommer att hjälpa dig att prestera när det kommer till saker du faktiskt tar hand om.

5 3. Använd en Att-Göra-Lista
För att vara säker på att få gjort allt som ska göras, skapa en- att-göra-lista. Sätt dig ned med ett block och skriv ned de saker som du ska göra och inte vill glömma av. Börja dagen med att titta på din lista och prioritera det som är viktigast för dig. Sedan, när det är dags att sätta igång, börja med nr 1 på listan och arbeta dig nedåt. Detta säkerställer att du får mer saker gjorda, och det kommer att hjälpa dig att känna dig mer fokuserad eftersom du kommer att kunna se och hålla koll på allt som du måste göra.

6 4. Var organiserad Håll ditt din arbetsyta prydlig och organiserad. När du går hem för dagen, lägg allting på sin ordinarie plats så att du känner dig lugn och redo för arbete när du kommer till jobbet på morgonen. Ett stökigt skrivbord kan resultera i en stressig dag. Du kommer att ha svårt för att hitta saker, behöva mer tid för att utföra uppgifter och känna dig mindre lugn om du är omgiven av högar av papper och mappar. Om ditt kontor är stökigt, tillägna några timmar till att organisera allting och ansträng dig sedan för att hålla strukturen.

7 5. Fråga dig själv varje dag
Ställ följande fråga till dig själv under dagen: ”Är det jag gör verkligen i enlighet med dagens agenda?” Om svaret är ”nej”, avsluta det du gör och gå vidare till något på din att göra lista. Om svaret är ”ja”, fortsätt med det du gör. Det här kommer att hjälpa dig att hålla fokus och förbli produktiv.

8 6. Var fokuserad Ett av de största hindren för dig att få något gjort är människor som stör och avbryter. För att säkerställa att du får egen tid till att fokusera på och ge uppmärksamhet åt dina viktiga uppgifter, försök att hålla dörren till ditt kontor stängd under vissa tider. Det kan hindra avbrott. Om det inte fungerar så kan du även testa att hänga en skylt på din dörr som låter dina medarbetare veta att du inte får störas, om det inte är en nödsituation.

9 7. Ät hälsosamt Alla de koppar kaffe du dricker varje dag kanske får dig att känna som att du kan erövra världen, men de kan faktiskt vara bidragande när det kommer till den där tryckande känslan i bröstet och din höga stressnivå. Var noggrann med vad du äter under arbetsdagen och även vid andra tillfällen. Undvik mat och dryck med högt innehåll av koffein och socker. Denna sorts mellanmål ökar bara din hjärtfrekvens och bidrar till oro. Hälsosam mat kommer att ha motsatt effekt; den lugnar dig och låtar din kropp arbeta i sin naturliga takt.

10 8. Sätt en gräns Arbeta inte för mycket. Många försäljare kanske skrattar åt detta förslag, men likväl är det sant. Att sätta en gräns för antalet arbetstimmar per dag och per vecka kommer att gynna dig. Du kanske tror att du måste jobba 80 timmar i vecka för att få allting gjort, vara framgångsrik eller nå upp till dina mål. Men sanningen är att så fort du börjar tänka på detta sätt så sjunker kvaliteten på det arbete som du utför. Satsa på kvalitet istället för kvantitet, och du kommer att få bättre resultat och känna dig mindre stressad.

11 9. Rensa tankarna Det är viktigt att ta raster under dagen för att rensa tankarna. Dessa pauser behöver inte vara mer omfattande än några småpauser på mellan 5-10 minuter, som tas då det passar. Ta en kort promenad, vila huvudet på ditt skrivbord eller sitt helt enkelt tyst på din stol med ögonen stängda. Det kan kännas som om du slösar bort värdefull tid, men dessa pauser är väldigt effektiva när det kommer till att hjälpa dig fokusera på de uppgifter som väntar.

12 Besök www.hellomonday.se för fler tips!


Ladda ner ppt "Stresshantering och säljplanering"

Liknande presentationer


Google-annonser