Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Mindfulness – en hjälp på vägen

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Mindfulness – en hjälp på vägen"— Presentationens avskrift:

1 Mindfulness – en hjälp på vägen
Positiv Livskraft ©

2 Vad är medveten närvaro?
Mindfulness är att vara avsiktligt uppmärksam i ögonblicket utan att värdera det och att praktisera en öppenhet, nyfikenhet och acceptans till våra erfarenheter i nuet.

3 Vad kan Mindfulness ge dig?
Du mår bra i vardagen, mer lugn och mindre stress. Du får det lättare att fokusera och koncentrera dig. Du blir närvarande i mötet med andra människor. Du bemöter din omgivning med engagemang och empati. Ökad självkännedom ger trygghet och tillit till dig själv och din omgivning.

4 Effekterna av Mindfulness
Främjar personlig utveckling samt livstilförändringar. Lättare att prioritera, vilket utvecklar en balans till återhämtning i arbetsliv och privatliv. Bättre och klokare beslut kan fattas. Upplevelse av flow. Lättare att kommunicera tydligare och förbättra relationer.

5 Mindfulnessövningar

6 Mindfulnessövning – Koncentrera dig på din andning.
Gör tre in- och utandningar – djupa inandningar och långsamma utandningar. Följ varje andetag uppmärksamt hela vägen. Fortsätt sedan att andas normalt och fokusera uppmärksamt på själva andningen i några minuter.

7 Observera andra människors leenden.
Varje dag ska du observera de leenden du får, oavsett vem du får dem av – spärrvakten, din älskade, din kompis eller lärare, grannen eller ettåringen du får ögonkontakt med på gatan. På kvällen, innan du ska somna, fokuserar du sedan på dagens tre utvalda minnen. Försök att bara vara i leendet, att inte börja analysera eller döma vare sig situationen, den andre, eller dig själv. Om du får dömande tankar – låt dem bara gå och fokusera tillbaka på leendet.

8 Ta en paus … Sätt dig ner och betrakta dig själv utifrån.
Vad är det egentligen som besvärar dig? Är det något jobbigt som du väntar ska hända? Är det ett samtal från tidigare som du inte kan släppa? Är du orolig för någonting? Är det någon del av din kropp som har ont och smärtar? Anteckna allt du hittar och försök sedan lösa de uppgifter som går att lösa. Skriv ner alla saker som du inte kunnat göra färdiga på en lista och är det något du inte kan lösa så erkänn det för dig själv och må mycket bättre.


Ladda ner ppt "Mindfulness – en hjälp på vägen"

Liknande presentationer


Google-annonser