Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kortseminarium Radical Collaboration, 30 min. 00.00-00.03 Presentation av Mixed Minds Presentation av värden Presentation av deltagarna (om de inte är.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kortseminarium Radical Collaboration, 30 min. 00.00-00.03 Presentation av Mixed Minds Presentation av värden Presentation av deltagarna (om de inte är."— Presentationens avskrift:

1 Kortseminarium Radical Collaboration, 30 min

2 00.00-00.03 Presentation av Mixed Minds Presentation av värden Presentation av deltagarna (om de inte är för många)

3 00.03-00.10 Inledning Radical Collaboration är ett utbildningsprogram som ökar din förmåga att skapa långsiktiga relationer och bra samarbete. Utvärderingar som vilar på vetenskaplig grund visar entydigt att det går att lära sig att samarbeta och skapa förtroende. Och utbildningen behöver inte vara speciellt lång.

4 00.03-00.10 Inledning Bilder, diagram som redovisar resultat - ökad förmåga att hantera konflikter - ökad förmåga att tillvarata egna intressen i konfliktsituationer - ökad förmåga att lösa problem - ökad förmåga att skapa relationer

5 00.03-00.10 Inledning Radical Collaboration utvecklades i Kalifornien under 80- och 90-talet. Jim W. Tamm, f d domare i arbetsdomstol och Ronald J. Luyet, terapeut och organisationskonsult, sammanförde teori och teknik kring gruppdynamik – Fundamental Interpersonal Relations Orientation FIRO – med konflikthantering och problemlösning.

6 00.03-00.10 Inledning Programmet är uppdelad i två huvudområden: A. Ett område som vänder sig inåt, mot varje enskild persons inre liv och handlar om att bli medvetenhet om egna intentioner, ärlighet, vilja att ta eget ansvar, självkännedom och empati. B. Ett område vänder sig utåt och handlar om enskilda personers förmåga att skapa relationer med andra, att samarbeta, att lösa problem tillsammans med andra.

7 00.10-00.20 Röd zon och grön zon Vi ska kort visa vad vi menar med intentioner eller inställning eller attityd och på vilket sätt det påverkar våra samarbeten.

8 00.10-00.20 Röd zon och grön zon Instruktioner för tumbrottning: 1. Ha papper och penna till hands. Sätt er två och två och greppa om er partners fingerspetsar i höger eller vänster hand. Era tummar är nu fria att brottas med varandra. 2. När vi säger ”Börja” gäller det för er att få ihop så många poäng som möjligt. Poäng får ni när någon av er brottat ner den andres tumme, låst den andres tumme. 3. Omgång pågår i tre minuter. När omgången är över skriver ni snabbt ner vad som for genom ert huvud, hur ni kände er och vad som hände i er kropp!

9 00.10-00.20 Röd zon och grön zon 1. Sätt dig bekvämt. Slut dina ögon om du vill. Ta ett djupt andetag och känn hur du slappnar av. Låt dina tankar och känslor fara som de vill. Passa på att ta det lugnt. Lägg märke till vad du tänker på. Var uppmärksam på vad du känner och hur kroppen känns. När du öppnar ögonen vill jag att du ska stanna kvar i ditt lugn. Jag vill också att du ska sätt dig in i de andras perspektiv för en kort stund och ställ frågor som ”hur kom de till jobbet idag?”, ”vad tänker de på?”, ”vad känner de?” 2. Öppna ögonen och se dig omkring. Skriv snabbt ner på ett papper vad som far genom ditt huvud, vad du känner och hur kroppen känns!

10 00.10-00.20 Röd zon och grön zon 1. Kolla listorna över röd och grön zon (se följande sidor) 2. Vad stämmer på dig just nu? 3. Vad stämmer på dig en typisk arbetsdag?

11

12

13 00.20-00.30 Runda, gemensam reflektion Tryck på hur mycket som avgörs beroende på vilken inställning vi har när vi går in i samarbete! Avsluta med att var och en får välja sina 10 favoriter i listan på nästa sida!

14


Ladda ner ppt "Kortseminarium Radical Collaboration, 30 min. 00.00-00.03 Presentation av Mixed Minds Presentation av värden Presentation av deltagarna (om de inte är."

Liknande presentationer


Google-annonser