Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Spiggens kvalitetsutvecklingsarbete: Samlingarna Vårterminen 2008.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Spiggens kvalitetsutvecklingsarbete: Samlingarna Vårterminen 2008."— Presentationens avskrift:

1

2 Spiggens kvalitetsutvecklingsarbete: Samlingarna Vårterminen 2008

3 Tankekarta konflikthantering lek inne Dokumentationutflykter ansvarmatte Språksaga sång, rim lunchen och ramsorlek ute Omsorgvardagliga strukturer samlingarna vilapysselav och påklädning

4 Förbättringsområde Samlingen: Vi upplevde att samlingen inte fungerade enligt våra och barnens önskemål. Barngruppen förändrades, från att ha varit en renodlad 3- årsgrupp kom det inskolningar i ettårsåldern. Glappet däremellan blev stort och det blev svårt att fånga barnens intresse och tillgodose barnens behov. Barnen hade inte inflytande över samlingen som vi önskade. Samlingen: Vi upplevde att samlingen inte fungerade enligt våra och barnens önskemål. Barngruppen förändrades, från att ha varit en renodlad 3- årsgrupp kom det inskolningar i ettårsåldern. Glappet däremellan blev stort och det blev svårt att fånga barnens intresse och tillgodose barnens behov. Barnen hade inte inflytande över samlingen som vi önskade.

5 Vår aktion Vi ska dela gruppen i två, och då efter ålder. Samlingarna kommer att ske under olika tidpunkter på förmiddagen. Vi ska dela gruppen i två, och då efter ålder. Samlingarna kommer att ske under olika tidpunkter på förmiddagen. Vi ska samtala utifrån bilder som visar vad som intresserat barnen. Bilderna har vi tagit veckan före. Vi ska samtala utifrån bilder som visar vad som intresserat barnen. Bilderna har vi tagit veckan före. Vi ska utgå ifrån barnens önskemål vid samtalsämnen och sånger etc. Vi ska utgå ifrån barnens önskemål vid samtalsämnen och sånger etc.

6 Verktyg Videokamera, vi har filmat samlingen både före och efter aktionen Videokamera, vi har filmat samlingen både före och efter aktionen Digitalkamera Digitalkamera Dagbok Dagbok Ev. skugga vid ett senare tillfälle Ev. skugga vid ett senare tillfälle

7 Vem ska göra vad? Pedagogerna turas om att ha samlingarna. Vem som har samling bestämmer vi på vår måndagsplanering. Pedagogerna turas om att ha samlingarna. Vem som har samling bestämmer vi på vår måndagsplanering. Den som är ansvarig för samlingen ser till att videokameran är på plats när det ska filmas samt tar kort med digitalkameran veckan innan. Den som är ansvarig för samlingen ser till att videokameran är på plats när det ska filmas samt tar kort med digitalkameran veckan innan.

8 När ska vi göra det? Samling varje vecka, tisdagar och torsdagar med början vecka 14. Samling varje vecka, tisdagar och torsdagar med början vecka 14. Kort tas veckan innan. Kort tas veckan innan. Vi filmar fyra tillfällen. Vi filmar fyra tillfällen.

9 Uppföljning och analys Vi upptäckte att det blev ett större lugn när vi delade samlingen. Vi upptäckte att det blev ett större lugn när vi delade samlingen. De större barnen fick mer utrymme och fler utmaningar. De större barnen fick mer utrymme och fler utmaningar. De mindre barnen fick mer plats och tid. De mindre barnen fick mer plats och tid. Mer kvalitetstid för alla barn. Mer kvalitetstid för alla barn. Vi har inte haft samling i den utsträckning vi tänkt pga. många vikarier. Vi har inte haft samling i den utsträckning vi tänkt pga. många vikarier.

10 Hur går vi vidare? VI TAR SEMESTER!!! VI TAR SEMESTER!!! GLAD SOMMAR!!! GLAD SOMMAR!!! VI TAR NYA TAG TILL VI TAR NYA TAG TILL HÖSTEN! HÖSTEN!


Ladda ner ppt "Spiggens kvalitetsutvecklingsarbete: Samlingarna Vårterminen 2008."

Liknande presentationer


Google-annonser