Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

ANALYS & SYSTEMVERKTYG

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "ANALYS & SYSTEMVERKTYG"— Presentationens avskrift:

1 ANALYS & SYSTEMVERKTYG
NORRGATTS NYCKLAR ANALYS & SYSTEMVERKTYG

2 Vad är Norrgatts Nycklar
Norrgatts Nycklar är ett systemverktyg för alla spelformer som Atg tillhandahåller. NN har inbyggd värdering av hästarna. Analysen bygger på ett snittvärde av körda lopp och med hänsyn till hästarnas ålder, startspår och bana. Genom att tanka hem startlistan från ATG så gör NN automatiskt en värdering. NN jämför de 3 senaste starterna för varje häst mot konstanten framtagen från körda lopp. Vi skall gå igenom de viktigaste funktionerna i NN. Med NN kan man göra oändliga systemvarianter och det är bara fantasin som sätter gränsen.

3 Innehåll Knappar Hämta startlista Rank efter streckprocent
Ta bort strykningar Streckprocent i färg Odds En liten vink Startlista & värdering Spikförslag Tillverka system Hämta systemnyckel Utskrift & Avskrift Rätta Bolagsspel Dagens Dubbel Raketen Raketen rättning Inställningar

4 Knappar Avsluta Inställningar Rättning Utskrift och avskrift Generera
Startlista med värdering Visa Streck, Odds o.d. I systemfönstret DD-funktioner Inställningar Radpris bolagsspel reserver Dessa knappar är till för de som inte har Internet men vill använda NN för att göra system Raketen Spara system Ladda startlista eller hämta sparade system Travnavigator

5 Hämta startlista Genom att klicka på knappen i NN som visas med muspekaren på bilden till vänster startas ”Travnavigatorn”

6 Hämta startlista Börja med att uppdatera kalendern.
Här ser man de olika banorna och spelformer för dagen. I exemplet skall vi tanka hem startlista för V75 Jägersro. Vi börjar med att avmarkera de andra spelformerna och tar endast hem startlista för V75.

7 Hämta startlista Nerladdning har påbörjats

8 Hämta startlista När meddelandet att startlistan är sparad, klicka på ”Avsluta” och Travnavigatorn stängs.

9 Hämta startlista Genom att klicka på knapp 2 från vänster hämtar du startlistan vi just tog hem. Här finns också sparade systemnycklar.

10 Hämta startlista Markera aktuell bana och tryck på knappen ”Ladda”

11 Hämta startlista Här ställer du in radpris (om du vill göra flerbong). Har du bolagsspel ställer du in andelskostnad för att NN skall kunna presentera antal andelar och vinst per andel. Till sist väljer du om reserverna skall gå in efter din rank eller efter turordning. Tryck på knappen ”Verkställ”

12 Rank efter streckprocent
Här visas streckprocent och hästarna är rankade efter strecken. De mörkgråa klossarna är strukna hästar.

13 Ta bort strykningar Genom att klicka på de små pilarna (under muspekaren på bilden) plockar du bort strukna hästar ur startlistan.

14 Ta bort strykningar Efter borttagning av strykningar.
Som ni ser på den här bilden visas en hästs 3 senaste starter när man håller muspekaren över hästens startnummer.

15 Streckprocent i färg Genom att klicka på knappen under muspekaren på bilden till vänster visas streck-procenten med färgskala. Ju mindre streckad dess mörkare färg.

16 Odds Genom ännu ett klick visas oddsen.

17 Odds Ännu ett klick visar oddsen i färgskala Här ser man hur vinnarspelet är fördelat.

18 En liten vink Ännu ett klick och NN`s värdering visas genom utropstecken och frågetecken. Oftast är 3 utropstecken samma som spikförslag. Det finns 3,2 och 1 utropstecken på skalan av vilket 3 är det högsta. Häst med 3 frågetecken vinner nästan aldrig.

19 Startlista & värdering
Startlistan i text-format. Här visas de olika faktorerna som NN tar hänsyn till vid värdering av hästarna. Spurt är väl det enda som behöver förklaras. Ex. 1.Stanley Bar är 61 meter före de andra i mål om alla hästar går 1.20 tid och Stanley går så fort den kan. Startlistan är rankad enligt streckfördelning. 3 stjärnor i startlistan är högsta betyg i de olika kategorierna. Därefter kommer 2 och 1 stjärna. Plustecken betyder att hästen har gått rekordtiden i något av de 3 senaste loppen.

20 Spikförslag Längst ned på startlistan ger NN spikförslaget.

21 Tillverka system Vi börjar med att markera spiken som B-häst.
Genom att högerklicka byter du ABCD-kategorier. A-hästar är gulmarkerade B-hästar gröna C-hästar mörkblå D-hästar ljusblå

22 Tillverka system I V75 1 rankar vi upp hästar med utropstecken och kör loppet matematiskt på 5 hästar. Klicka på vänstra musknappen tills ”handen” syns. Sedan hålla du ner vänstra mus-knappen ovanför ett hästnummer och drar klossen till rätt position i ranken

23 Tillverka system I V75 3 kör vi 3 hästar matematiskt.

24 Tillverka system Här har vi gjort ett system med 2 lopp innehållande A-hästar (gulmarkerade) Vid muspekaren ser ni att vi ställt kraven 1-2 A-hästar. Genom att högerklicka ovanför kravrutan i gult ändrar man kraven. Genom att klicka på + tecknet bredvid kravrutan får man upp en ny rad med krav vilket betyder ”eller”. Används när man gör system med flera krav. Med minustecknet tar man bort kravrutor. Klicka på I i hörnet på inforutan för att stänga den och därmed få plats för flera kravrutor.

25 Tillverka system Genom att också skriva in A-hästarna i B-gruppen får man fler 7or när allt stämmer. I det här fallet 2 7or om en A-häst vinner i bägge loppen. Klicka på högra musknappen tills ni får fram ett B och markera sedan de gula A-hästarna. AB-kategori är bruna klossar. För knappt 100 Kr extra har ni därmed chans till 2 st. 7or. Spara systemet när det är klart.

26 Hämta systemnyckel När du sparar ett system lagras också system-nyckeln som du kan återanvända om och om igen. Markera vilken systemnyckel du vill använda och klicka på ”Ladda” Genom att dra och släppa ”spikarna” och lopp där du går kort till rätt avdelning har du ett färdigt system.

27 Utskrift & avskrift Knappen ”Sänd” är till för att spela via Interbet om du har köpt Interbet-funktionen. ”Avskrift” är systemet utskrivet på A4. ”Utskrift” är utskrift på kupong.

28 Avskrift Avskrift för redovisning av system när man Ex. kör bolagsspel.

29 Rättning Klicka på knappen ”räknedosa” för att rätta systemet.
Markera vinnarna genom att klicka med vänstra musknappen på de vinnande hästarna. Klicka sedan på nästa.

30 Rätta Fyll i utdelningarna för 7, 6 och 5 rätt.

31 Rätta Klicka på knappen räkna. Tack vare inskrivningar av B-hästarna i A-gruppen får vi 2 st. 7or till en extra kostnad av endast 93 Kr

32 Bolagsspel NN är det perfekta verktyget för att presentera bolagsspel. Här har vi ställt in programmet på 100 kronors andelar.

33 Bolagspel När man rättar fyller man först i utdelningen och sedan kommissionen. I det här fallet tar spelbolaget 10% i kommission.

34 Bolagsspel När man klickar på knappen ”Räkna” tallar NN om att totala vinsten är kr och fördelat på 7 andelar blir det 7261 kr per andel efter att spelbolaget tagit sin kommission som är 5575 kr. OBS! NN räknar bort insatsen innan kommissionen från vinsten beräknas.

35 Bolagsspel På avskriften som delas ut till medlemmarna i bolagsspelet står all information. Antal andelar, systemkostnad ramen samt kupongerna.

36 Norrgatts Nycklar Dagens Dubbel
Norrgatts Nycklar DD är ett användbart verktyg genom att man kan ta bort olönsamma komber och reducera systemet med ABCD-krav. Vi skall här göra en kort presentation av ”symaskinen” som vi kallar den. Det är upp till var och en att mixtra med de olika funktionerna och systemvarianterna är oändliga.

37 Dagens Dubbel Börja med att markera DD i Travnavigatorn och tanka hem startlistan. Klicka sedan på avsluta för att gå vidare.

38 Dagens Dubbel Vi spelar DD Jägersro och markerar den.
Klicka sedan på ladda.

39 Dagens Dubbel Här markerar ni vilket radpriset. 5, kr o.s.v. per rad.

40 Dagens Dubbel Här kan vi se att en häst är struken så den klickar vi bort. De röda siffrorna i klossarna är vinnarodds och ranken är efter odds. Ranka om genom att dra klossarna till önskad position.

41 Dagens Dubbel Här har vi startlistan i textformat med värdering och DD-odds.

42 Dagens Dubbel Vi tar med alla hästar förutom nr 8 i DD-2 eftersom den har dubbla ?? I NN´s värdering. De hästar vi ställer krav på markerar vi som A och kravet är att minst en ”gul” skall vinna. Resten är B-markerade.

43 Dagens Dubbel Klicka på knappen ”Generera” och vi ser att kraven på en A-häst reducerar systemet med 74% till en kostnad av 162 kr och 5 kr per rad. Klicka sedan på knappen med ”kurvan”.

44 Dagens Dubbel Med en 5a som insats ser vi att den minsta vinsten är 75 kr vilket är en olönsam komb eftersom systemet kostar 162 kr Det högsta vi kan vinna är 1750 kr. Vi ställer in ”symaskinen” på lägsta önskade DD-odds till 15. De gula staplarna representerar komber på den röda oddskurvan á 5 kr st.

45 Dagens Dubbel Genom att klicka på knappen ”Reducera” klipper vi bort komber under 15 i DD-odds. När vi markerar komben 1-4 ser vi att vinsten blir 0 eftersom den står i 9,2 i odds och är borttagen.

46 Dagens Dubbel Vi skriver 1000 kr i rutan ”Önskad vinst” och klickar på knappen bredvid.

47 Dagens Dubbel ”Symaskinen” startar och ni ser de gula staplarna som presenterar insats per komb. Ju högre stapel ju mer pengar på komben. Vi ser att lägsta vinsten är 1003 kr och högsta 1926 kr. Insats 797,50. Markerad komb som var den vinnande visar att insatsen var 60 kr på den och återbäringen blev 1007 kr.

48 Dagens Dubbel Här har vi ställt ned övre oddstaket till max 150 i odds vilket tar ned priset från 797,50 till 741,50. Allt över 150 och under 15 i odds har klippts bort. OBS! Favoriter som A-hästar gör att systemkostnaden blir hög. Ju högre odds på A-hästarna dess billigare system får man. Funktionen ”ABC-insats” används för att spela med större insats på hästar man tror på och mindre på garderingarna till dessa. Markera de troliga vinnarna som A och garderingarna som B,C eller D. Ex. A20 kr, B15 kr, C10 kr och D5 kr.

49 Dagens Dubbel Klicka på knappen med skrivaren och sedan avskrift för textformat. Utskrift för skrivning till kupong. Spara systemet när ni är färdiga genom att klicka på disketten.

50 Dagens Dubbel Här ser ni en del av de 17 DD-kupongerna.
Inom parentes står insatsen som skall markeras på kupongerna. Ex. kupong 1 skall spelas med 10 kr insats vilket gör att kupongen kostar 83,50 med inlämningsavgift.

51 Raketen Till raketen använder vi söndagens V65 lopp och börjar med att skriva ut startlistan i textformat för att se NN´s värdering av loppen.

52 Raketen Genom att klicka på knappen ”Raketen” får vi upp rutan där vi bestämmer oss för att spela 3 av 5 på Färjestad. Klicka på verkställ.

53 Raketen På bilden står det lopp 1,2,3,4,5 men det är inte dem vi skall spela.

54 Raketen Genom att lägga muspekaren över Lopp 1 och klicka med högra musknappen så byter vi loppnummer. V65 1 är lopp 3 och där hittar vi vår första spelidé

55 Raketen Här ser ni att vi har bestämt oss för att spela lopp 3,4,6,7 och 8. I klossarna ser ni att det står P vilket betyder plats. Genom att högerklicka tills ni får V/P kan ni byta till vinnare i stället för plats. När det står V/P vänsterklickar ni på hästnumret och P byts ut till V.

56 Raketen Här ser ni att vi har spikat i första loppet och i andra har vi häst nr 2 i A-gruppen som vinnare. De andra hästarna har vi som platsobjekt.

57 Raketen Nu har vi gjort ett system med kraven 2-3 A. Alla de första rankade har vi som vinnare och resten på plats.

58 Raketen Genom att klicka på knappen skrivare kan vi välja att skriva ut på kupong eller systemet i textformat.

59 Raketen Här har vi systemet i A4 format.

60 Raketen rättning Markera de hästar som kommit 1a 2a eller 3a genom att klicka en gång med vänstra musknapp för 1a och 2 gånger för 2a samt 3 gånger för 3e plats.

61 Raketen rätta Fyll i vinnare eller platsodds i de mörka fälten för varje lopp. Klicka på knappen ”Räkna”

62 Raketen rätta Här har programmet räknat ut vinsten.

63 Inställningar Här ställer ni in utskriftsinställningar. Kupongerna skrivs ut stående och alla skrivare kräver sin egen inställning. Börja med att skriva ut kupongen på ett A4 papper för att sedan justera topp och vänstermarginal tills det ser ut att stämma något så när. Lägg sedan kupongerna i skrivaren för att göra finjustering tills allt stämmer.

64 Inställningar Här har vi bytt ut Notepad mot Textpad som är att föredra som texteditor. Alla marginaler skall ställas ned i texteditorn och sidhuvud och sidfot skall tas bort. Teckensnitt skall vara Courier New. Teckenstorlek 8 eller 9. Det är viktigt att en startlista får plats på en A4 sida. En startlista för V75 kräver mer plats än ex. en V5a genom att V75 har fler lopp.


Ladda ner ppt "ANALYS & SYSTEMVERKTYG"

Liknande presentationer


Google-annonser