Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Det här är KTH.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Det här är KTH."— Presentationens avskrift:

1 Det här är KTH

2 Ett av Europas ledande tekniska universitet
Den här sliden innehåller en länk till en film om KTH. Observera att access till internet är nödvändigt för att kunna spela upp den. Länk till filmen:

3 Sveriges största tekniska universitet
Nära helårsstudenter (varav en tredjedel kvinnor). Närmare forskarstuderande (varav en tredjedel kvinnor). Mer än årsarbetskrafter (varav en tredjedel kvinnor). Fem campus i Stockholmsregionen. KTH är Sveriges största och äldsta tekniska universitet: Grundades 1827 Kung Carl XVI Gustaf är universitetets beskyddare KTH har: Nära helårsstudenter (varav en tredjedel kvinnor). Närmare forskarstuderande (varav en tredjedel kvinnor) Mer än årsarbetskrafter (varav en tredjedel kvinnor). SIFFROR FRÅN 2018 KTH har fem campus i Stockholmsregionen: Södertälje Flemingsberg Kista Stockholm City Solna (Bild: KTH Campus i Stockholm City.)

4 Ranking i världsklass QS World University Ranking 98 i världen
19 i Electrical Engineering 23 i Architecture / Built Environment 26 i Mechanical Engineering 26 i Materials Science 39 i Statistics & Operational Research 41 i Computer Science & Info Systems 43 i Civil & Structural Engineering 44 i Mathematics Times Higher Education (THE) 187 i världen 72 i Europa 7 i THE Impact Rankings QS World University Ranking 98 i världen 19 i Electrical Engineering 23 i Architecture / Built Environment 26 i Mechanical Engineering 26 i Materials Science 39 i Statistics & Operational Research 41 i Computer Science & Info Systems 43 i Civil & Structural Engineering 44 i Mathematics Times Higher Education (THE) 187 i världen 72 i Europa 7 i THE Impact Rankings Aktuella siffror augusti 2019 Generell information om KTH och ranking finns här: Övergripande rankingpositioner för KTH finns här: Rankingposition efter ämnesområden finns här: Rankingposition efter ämne finns här:

5 Forskning och utbildning för en bättre framtid
KTH:s värdegrund KTH:s verksamhet bygger på övertygelsen att utbildning och forskning kan och bör bidra till bättre levnadsbetingelser och till en ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbar samhällsutveckling. Som tekniskt universitet har KTH ett särskilt ansvar för att utveckla och förmedla kunskap som behövs för att främja en sådan hållbar utveckling. KTH:s fokus vilar på fyra pelare: Hållbarhet Jämställdhet Internationalisering Digitalisering KTH arbetar aktivt för ett mer hållbart och jämlikt samhälle genom att se till att vår forskning, utbildning och samarbete påverkar samhället. KTH:s verksamhet vilar på fyra pelare: hållbarhet, jämställdhet, internationalisering och digitalisering: KTH arbetar systematiskt för en hållbar utveckling och framtid. Vi anser att jämställdhet är en kvalitetsfråga för verksamheten KTH fokuserar på internationalisering med syftet att rekrytera de bästa lärarna, forskarna och studenterna. Digitaliseringen öppnar upp för otroliga möjligheter inom utbildningen och forskningen och KTH gör stora investeringar i området. Sigbritt Karlsson är sedan den 12 november 2016 KTH:s rektor. Hon är den 19:e rektorn för KTH och den första kvinnan som innehar positionen. Hon har hela sin akademiska bakgrund från KTH och är civilingenjör i kemiteknik med inriktning bioteknik och professor i polymerteknologi med inriktning de polymera materialens tekniska miljöinteraktion. Mer information om rektor Sigbritt Karlsson finns här: Sigbritt Karlsson, rektor på KTH

6 Arbetar för en hållbar framtid
Ett aktivt deltagande i omställningen mot en hållbar framtid är en del av KTH:s ansvar. KTH bidrar till hållbar utveckling genom att utbilda, forska och samverka med det omgivande samhället.  Hållbarhet är inkorporerat i all KTH:s utbildning. Ett systematiskt förhållningssätt till hållbar utveckling i forskningen bidrar till en ökad förståelse och större interaktion mellan teknik och sociala, ekologiska och ekonomiska system. Samverkan med industri och samhälle möjliggör att ny kunskap tillämpas. KTH:s verksamhet är miljöcertifierat enligt den internationella miljöledningsstandarden ISO14001. Hållbarhet Som ett tekniskt universitet finns ett ansvar för framtiden och att driva på utvecklingen till ett mer hållbart samhälle. För den verksamhet som KTH bedriver är en helhetssyn på och en systematisk inställning till hållbarhet en kvalitets- och trovärdighetsfråga och tekniska lösningar en stor del. Hållbarhetsmålen integreras i KTH: s kärnverksamhet utbildning, forskning och samarbete och anpassas till KTH-metoder och tekniker för att förbättra samspelet och förståelsen mellan teknik och sociala samt ekologiska och ekonomiska system. Hållbarhetsfunktioner och hållbarhetskompetens har inkorporerats i alla KTH:s utbildningsprogram. Genom att införliva hållbarhetskompetenser och funktioner i alla KTH-utbildningsprogram blir studenterna kunniga, medvetna och utrustade för att bidra med sina kunskaper och idéer om hur man bygger en hållbar framtid. Ett systematiskt förhållningssätt till hållbar utveckling i forskningen bidrar till en ökad förståelse och större interaktion mellan teknik och sociala, ekologiska och ekonomiska system. Samverkan med industri och samhälle möjliggör att kunskap tillämpas och för att finna lösningar på några av de utmaningar som världen står inför. klimatförändringar urbanisering energiefterfrågan åldrande befolkning tillgång till rent vatten Att integrera hållbarhet i alla verksamheter, campus och tjänster är en prioritering. För att analysera KTH:s verksamhets klimatpåverkan bevakas och registreras bland annat resor och transporter, konsumtion av material, energi och kemikalier, byggande samt upphandling av produkter och tjänster. Uppgifterna utvärderas kontinuerligt. KTH:s verksamhet är miljöcertifierat enligt den internationella miljöledningsstandarden ISO14001.

7 Jämställdhet, mångfald och lika villkor
Jämställdhet mellan kvinnor och män samt avståndstagande från alla former av diskriminering är en självklar del av KTH:s värdegrund. Mångfald bland anställda och studerande är en viktig resurs för KTH för att ge nya perspektiv och bredare erfarenheter. En process för att implementera kunskap om frågor om jämställdhet och mångfald i alla utbildnings- och forskningsprogram är inledd. Jämställdhetsmoduler införs i ett ökande antal kurser och driver organisationen mot en jämställdare miljö. KTH Equality Office har inrättats som en permanent enhet vars funktion är att systematiskt samordna och stödja KTH:s övergripande jämställdhetsarbete. Jämställdhet Att skapa och upprätthålla en inlärnings- och arbetsmiljö som erbjuder lika möjligheter att lära, bedriva forskning och samarbeta, oavsett kön, skapar kvalitet i verksamheten. KTH har startat processen att implementera kunskap om frågor om jämställdhet och mångfald i alla utbildnings- och forskningsprogram. Jämställdhetsmoduler införs också i ett ökande antal kurser, en åtgärd som driver organisationen mot en jämställdare miljö. KTH Equality Office är en permanent enhet vars funktion är att systematiskt samordna och stödja KTH:s övergripande jämstäldhetsarbetearbete En jämn fördelning av makt och inflytande: jämn representation i beslutande organ på KTH. Ekonomisk jämställdhet: Lika lön för lika arbete, lika lön för likvärdigt arbete och jämn resursfördelning mellan könen på KTH. Jämställd utbildning: alla ska ha samma möjligheter och villkor när det gäller utbildning, studieval och personlig utveckling oavsett kön på KTH. Jämn fördelning av det obetalda hem- och omsorgsarbetet: Alla oavsett kön på KTH ska kunna ta samma ansvar för hem och familj. Alla oavsett kön ska ta samma ansvar för omsorgsarbetet på arbetsplatsen på KTH. Jämställd hälsa: Alla oavsett kön på KTH ska ha samma förutsättningar för en god hälsa, samt erbjudas vård och omsorg på lika vilkor. Mäns våld mot kvinnor ska upphöra: Alla på KTH, oavsett kön, ska ha samma rätt och möjlighet till kroppslig integritet. Detta innebär att diskriminering, trakasserier, sexuella trakasserier och kränkande särbehandling inte förekommer på KTH. Om detta förekommer åtgärdas det skyndsamt.

8 En internationell miljö
Internationalisering är en viktig aspekt och ett förhållningssätt i hela KTH:s verksamhet. En internationell fakultet och studentkår ökar skapar en excellent miljö. Stora möjligheter för studenter att studera eller göra examensarbeten utomlands. Mobilitetsprogram för lärare och personal. Globala samarbeten och partnerskap. Partnerskap med framstående internationella universitet. Globaliseringen har givit KTH stora möjligheter att globalt få tillgång till kunskap, praxis och resurser som tidigare var utom räckhåll eller obefintliga. Internationalisering har snabbt blivit en viktig aspekt och ett förhållningssätt i hela KTH:s verksamhet, ett avgörande verktyg för att bli ett världsledande tekniskt universitet. En internationell fakultet och studentkår ökar skapar en excellent miljö En mångkulturell och internationell fakultet och studentkår ökar kvalitén i forskning och utbildning och KTH arbetar för att rekrytera de bästa lärarna, forskarna och studenterna internationellt. Stora möjligheter för studenter att studera eller göra examensarbeten utomlands. I en allt mer global värld blir kulturell medvetenhet och internationellt tankesätt allt viktigare egenskaper på arbetsmarknaden påbörjade nästa 700 studenter studier utomlands. En tredjedel av studenter med examen från KTH har studerat utomlands under sin studietid. Mobilitetsprogram för lärare och personal. För KTH:s lärare och personal finns mobilitetsprogram för att möta kollegor över hela världen och utbyta metoder och kunskaper eller samarbeta i forskningsprojekt. Global collaborations and partnerships Partnerships with prominent international universities KTH är en drivande kraft i många kapacitetsuppbyggnadsprojekt runt om i världen med universitet och industri, där vi delar med oss av våra metoder samtidigt som vi får nya perspektiv. KTH har också stöttat andra tekniska högskolor i utvecklingen av deras kvalitetsprocesser. Detta har bidragit till KTH:s internationella rykte och utökat vårt nätverk. Exempel på Akademiska nätverk - Cluster, TIME och Caesar. Dessa nätverk är ett forum för samarbete och en plattform för att gå samman i globala frågor som rör högre utbildning och forskning. KTH börjat att ingå strategiska partnerskap med ett antal ledande universitet i olika regioner. Dessa partnerskap sträcker sig över flera sektorer och kan täcka traditionella studentutbyten, forskningssamarbete, gemensamma doktorandprogram, gemensamma masterprogram och personalutbyte. Framgång för de europeiska ramprogrammen (European Framework Programmes ) gör KTH till en framträdande aktör på EU-arenan. KTH är partner i fem "kunskaps- och innovationsgrupper" inom European Institute of Innovation and Technology (EIT). De är; EIT Innoenergy, EIT Digital, EIT Health, EIT Raw Materials och EIT Urban Mobility.

9 Digitalisering Digitaliseringen revolutionerar utbildning och forskning och KTH gör kraftiga investeringar för att utnyttja de möjligheter som erbjuds. Satsningar för att driva utvecklingen görs på ett flertal områden: Digitala kurser, övningar och självbedömning. Förändringar i planering och implementering av utbildningar. Förändringar i pedagogik och fysiska utformningar av utbildningshandläggningar. Storskaliga forskningsprojekt tillsammans med industri och samhälle. Digitaliseringen revolutionerar utbildning och forskning och KTH gör kraftiga investeringar för att utnyttja de möjligheter som erbjuds. KTH har avsatt stora resurser för att utvidga digitala kurser, övningar och självbedömning vilket har resulterat i förändringar i pedagogiken, planeringen och implementeringen av utbildningar och faktiska förändringar i fysiska utformning av några av våra utbildningsanläggningar. Vi samarbetar med industriella aktörer och offentlig sektor i forskningsprojekt för att driva digitala utvecklingen framåt, med mål att skapa en framtida digital miljö där medborgare trivs, agerar, deltar, lär och utvecklas.

10 Utbildning på KTH

11 Utbildning för framtiden
Våra utbildningsprogram handlar om att bygga framtidens samhälle, utveckla bra livsmiljöer och ge goda utvecklingsbetingelser för näringslivet. Fokus på praktisk tillämpning. Samarbeten med ledande universitet runt om i världen. Stora möjligheter för studenter att studera eller göra examensarbeten utomlands. Våra utbildningsprogram handlar om framtidens samhälle; om hur städer, byggnader och infrastruktur skall utformas och byggas, om hur institutioner och regelsystem bör utvecklas för att ge en bra livsmiljö och goda utvecklingsbetingelser för näringslivet. KTH fokuserar på praktisk tillämpning i utbildningen. Vi upprätthåller nära relationer med ledande företag inom många områden vilket möjliggör löpande utbyten och utvecklingsprojekt mellan KTH-studenter och branschledare. KTH genomför ett antal internationella projekt och är i aktivt samarbete med 200 andra universitet runt om världen. Våra fem strategiska partneruniversitet är: Hong Kong University of Science and Technology Nanyang Technological University Shanghai Jiao Tong University University of Illinois at Urbana-Champaign University of Tokyo Generell information om utbytesstudier på KTH finns här: Information om KTH:s utbytesuniversitet finns här:

12 Examen och program Följande examina finns på KTH:
Generella examina Yrkesexamina Grundnivå Högskoleexamen Kandidatexamen Högskoleingenjörsexamen Ämneslärarexamen Avancerad nivå Magisterexamen Masterexamen Civilingenjörsexamen Arkitektexamen Forskarnivå Licentiatexamen Doktorsexamen KTH har över 60 masterprogram inom nio olika områden med nära koppling till forskning och industri. Följande examina finns på KTH: Högskoleexamen Kandidatexamen Högskoleingenjörsexamen Ämneslärarexamen Magisterexamen Masterexamen Civilingenjörsexamen Arkitektexamen Licentiatexamen Doktorsexamen Över 60 masterprogram inom nio olika områden: Arkitektur och samhällsbyggnad Elektroteknik Teknisk fysik och matematik Energi och hållbar utveckling Industriell management och innovation Informationsteknik Livsvetenskapernas teknologi, kemi och kemiteknik Materialvetenskap Maskinteknik Programmen har nära koppling till forskning och industri genom exempelvis projektarbeten, uppgifter eller examensarbeten.

13 Utbytesstudenter utresande
2018 hade KTH 656 utresande studenter. Ovan är de tio vanligaste länderna för utresa.

14 Utbytesstudenter inresande
2018 hade KTH 958 inresande studenter. Ovan är de tio vanligaste länderna för inresa.

15 Forskning på KTH

16 Innovativt forsknings- och utbildningsklimat
KTH:s forskning och utbildning omfattar: Naturvetenskap, alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi. Fokusområden för forskning: Energi, transport, material, life science technology samt informations- och kommunikationsteknologi. Vidden i KTH:s forskning kräver variation i fokus, förhållningssätt och formering. Vi strävar efter att skapa en öppen atmosfär och bryta ner traditionella barriärer mellan ämnesdiscipliner. Grundläggande och tillämpad forskning utförs parallellt, och detsamma gäller för multidisciplinär och ämnesinriktad forskning. Vår forskning och utbildning omfattar: naturvetenskap alla grenar inom teknik arkitektur industriell ekonomi samhällsplanering teknisk historia filosofi Utifrån den forskning vi är extra starka inom har KTH utformat fokusområden vilka fungerar som plattformar för tvärvetenskaplig forskning. Fokusområden för forskning: digitalisering energi transport material life science technology Industriell transformation (Bild: KTH:s Solkraftslabb, ett av de få i världen dedikerat till utvecklingen av koncentrerad solkraft. Foto: Carl Hjelte.)

17 Forskning genom samarbete
Nära samarbeten med industri och samhälle ger goda möjligheter för implementering av forskningsresultat. Personrörlighet, att personer rör sig mellan KTH och omvärlden, är ett viktigt inslag i hur KTH samverkar: Adjungerade professorer Industridoktorander Affilierad fakultet Nära samarbeten med industri och samhälle ger goda möjligheter för implementering av forskningsresultat. Forskare och studenter har möjlighet att arbeta i en excellent akademisk miljö och samtidigt ha en nära koppling till det omgivande samhället. Personrörlighet, att personer rör sig mellan KTH och omvärlden, är ett viktigt inslag i hur KTH samverkar. Exempel på detta är: Adjungerade professorer Industridoktorander Affilierad fakultet Mer information om personrörlighet på KTH finns här:

18 Centrumbildningar – ett sätt att samarbeta
Centrumbildningar är ett av de sätten som KTH samarbetar med olika parter. Ett femtiotal olika centra är placerade vid KTH. Inom ramen för dessa samarbetar KTH exempelvis med ledande företag, andra universitet, offentlig verksamhet och institut. Centrumbildningar är ett av de sätten som KTH samarbetar med olika parter. Ett femtiotal olika centra är antnigen fysiskt eller virituellt placerade vid KTH. Inom ramen för dessa samarbetar KTH exempelvis med ledande företag, andra universitet, offentlig verksamhet och institut. Mer information om centrumbildningar på KTH finns här: (Bild: OpenLab är ett centrum där studenter, lärare och forskare från Karolinska Institutet, KTH, Stockholms universitet och Södertörns högskola arbetar med utmaningar Stockholms stad, Stockholms läns landsting och Länsstyrelsen i Stockholms län står inför. Målet är att bidra med förslag till lösningar för komplexa samhällsfrågor för den växande regionen genom nya interdisciplinära samarbeten mellan traditionella kunskapsområden.)

19 Från idé till innovation
Omkring 300 idéer, sprungna ur KTH:s forskning och utbildning påbörjar varje år resan från idé till innovation. Genom en välutvecklad innovationsprocess möjliggörs kommersialisering av ny teknik i tidig fas för att ta en idé eller forskningsresultat till innovation. Omkring 300 idéer, sprungna ur KTH:s forskning och utbildning påbörjar varje år resan från idé till innovation. Genom en välutvecklad innovationsprocess, hjälper KTH studenter och forskare att omvandla idéer till verksamhet. Stödet inkludera bland annat coaching samt juridisk och finansiell rådgivning.

20 Samverkan på KTH

21 Samverkan för en bättre framtid
Forskning med hög kvalitet gynnar samhället idag och i framtiden. Samverkan är en viktig komponent för att forskningsresultat ska implementeras i samhället. Samarbetspartners får tillgång till avancerad forskningsinfrastruktur och laboratorier. Löpande interaktion med ett stort alumninätverk ger goda möjligheter till olika samarbetsformer. Forskning med hög kvalitet gynnar samhället idag och i framtiden. Samverkan är en viktig komponent i verksamheten för att forskningsresultat ska implementeras i samhället. Samarbetspartners får tillgång till avancerad forskningsinfrastruktur och laboratorier. Löpande interaktion med ett stort alumninätverk ( personer) ger goda möjligheter till olika samarbetsformer.

22 Strategiska partnerskap
Skanska Bombardier Vattenfall Scania Ericsson Region Stockholm SAAB Sandvik Stockholms stad ABB Stora Enso KTH har flera strategiska partnerskap som spelar en viktig roll när det gäller vår forskning och utbildning. Målet med strategiska partnerskap är att skapa långsiktiga samarbeten för utveckling, höja kvaliteten på utbildning och forskning vid KTH och stärka innovationsförmågan hos våra studenter, lärare, forskare och partners. Våra strategiska partners är: Skanska Bombardier Vattenfall Scania Ericsson Region Stockholm (Stockholms läns landasting) SAAB Sandvik Stockholms stad ABB Stora Enso Mer information om strategiska partnerskap på KTH finns här:

23 Partnerskap med internationella universitet
Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) Nanyang Technological University Shanghai Jiao Tong University (SJTU) University of Illinois at Urbana-Champaign University of Tokyo KTH har ingått i strategiska partnerskap med ett antal ledande tekniska universitet. Partnerskapen spänner över flera verksamhetsområden och omfattar såväl traditionellt studentutbyte och forskningssamarbeten, som gemensamma master- och doktorandprogram. De strategiska partneruniversiteten stärker KTH:s forskning, utbildning och samverkan i stort och genom dem kan KTH verka mer kraftfullt i byggandet av ett globalt varumärke. Mer information om strategiska partnerskap med internationella universitet finns här:

24 Finansiell information
(Bild: Inifrån Arkitekturhuset på KTH Campus. En prisbelönt byggnad som ritats av två tidigare studenter på KTH och som invigdes i september 2015.)

25 KTH:s verksamheter 2018 (2017)

26 KTH:s finansiering 2018 (2017)

27 Forskningens finansiering 2018 (2017)


Ladda ner ppt "Det här är KTH."

Liknande presentationer


Google-annonser