Ladda ner presentationen
Presentation laddar. Vänta.
Publicerades avLisa Gunnel Sandström
1
Offentlig sektor som kund & lokala producenter som leverantörer Eva Nolenstam
2
Livsmedel i Halland Eva Nolenstam Region Halland Hans Bergsten Region Halland Martina Jönsson Region Halland Eva Ahlgren Laholms kommun Pernilla Ekstrand Halmstad kommun Stefan Calrell Martin & Servera Lasse Knutsson LRF
3
Fokusområden Ökat samarbete hos livsmedelsbranschens aktörer vad gäller den offentliga måltiden Gemensam långsiktig livsmedelspolicy i Halland Livsmedelsupphandlingar – hur kan vi göra upphandlingar som underlättar för lokala producenter att lägga anbud Se värdet av goda måltider som i längden ger god hälsa och effektivare samhällsekonomi
4
Halländska livsmedelsnätverket
Kostansvariga, kostutvecklare, hållbarhetsutvecklare och upphandlare från kommunerna och region
5
Workshop Workshop tillsammans med upphandlingsmyndigheten med representanter från hela branschen, politiker mfl
6
Från halländsk jord till offentligt bord 2018-12-06
7
Vad har hänt ? Gemensamt för Halland framarbetade dokument:
- Halländsk livsmedelspolicy - Förfrågningsunderlag – grossistsortimentet - IT stöd gällande uppföljningssystem av livsmedel
8
Framtida projekt Arbeta fram utvärderingsmodeller inom olika kategorier av livsmedelsupphandlingar Regelbundna årliga dialogmöten med företag inom livsmedelsbranschen i syfte att skapa förutsättningar att utveckla livsmedel och affärsrelationer. ”Bra mat och miljö – friskare och klokare människor”
Liknande presentationer
© 2024 SlidePlayer.se Inc.
All rights reserved.