Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

HINDUISM https://www.google.se/search?site=imghp&tbm=isch&q=hinduism&tbs=sur:fmc&gws_rd=cr&ei=VMkhV92SKsPC6QTwqrK4Aw#gws_rd=cr&imgrc=R0MJLEeAVZpddM%3A.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "HINDUISM https://www.google.se/search?site=imghp&tbm=isch&q=hinduism&tbs=sur:fmc&gws_rd=cr&ei=VMkhV92SKsPC6QTwqrK4Aw#gws_rd=cr&imgrc=R0MJLEeAVZpddM%3A."— Presentationens avskrift:

1 HINDUISM

2 Centrala tankegångar Det eviga kretsloppet (återfödelse) Karma
Kastsystemet Gudarna

3 Det eviga kretsloppet= Enligt hinduismen återföds växter, djur och människor om och om igen.
Karma- resultatet av livets gärning= Det är samlade resultatet av livets handlingar. När livet är slut görs en bedömning av hur en människa skött sig i livet. Kastsystemet= I Indien har människor delats in i grupper sedan flera tusen år. Grupperna kalla kast. En människa hamnar automatiskt i den kast som hennes föräldrar De fyra huvudkasten= för nästan fyra tusen år sedan delade de som härskade i Indien in människor i fyra huvudgrupper.

4 Heliga handlingar De fyra vedaböckerna Rigveda Yajurveda Samaveda
Atharvaveda Vedaböckerna upanishaderna Bhagavadgita som betyder den höges sång, Ramayana innehåller en även tyrs- och kärlekshistoria

5 Helig Plats Helig plats är det Ganges floden den ligger i norra Indien. Ganges rinnar från Himalaya till Bangladesh.

6 Religion i samhället Hinduismens är en religion som kommer ifrån Indien, den är en väldigt gammal religion. Hinduismen är en tolerant religion. Den tillåter att människor utövar sin religion på olika sätt.

7 Urkunder Hinduismen har hundratusentals texten. Några handla om kärnan i hinduismens världsbild, andra om gudar och hjältar eller mer praktiska saker. De kallas Urkunder . Hinduismen har vedaskrifterna, upanishaderna och många.

8 Betydelsefulla personer
Kali är en hinduisk gudinna. Hon förknippas med märker, död och förstörelse men hon kan också representer förnyelse och rengöring samt moderskap.

9 Ganesha är främst skolungdomarnas gud.
Ganesha är son till Shiva och Parvali, Parvali är Shivas fru.

10 Shiva dansar sönder världen så att en ny kan uppstå på så sätt blir han den som både förstör och skapa nytt.

11 Vihnu tar hand om och besvara världen.

12 Brahma är den som skapar världen


Ladda ner ppt "HINDUISM https://www.google.se/search?site=imghp&tbm=isch&q=hinduism&tbs=sur:fmc&gws_rd=cr&ei=VMkhV92SKsPC6QTwqrK4Aw#gws_rd=cr&imgrc=R0MJLEeAVZpddM%3A."

Liknande presentationer


Google-annonser