Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Bostadsbristen. Bostadsbristen Den historiska skulden Källa SCB.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Bostadsbristen. Bostadsbristen Den historiska skulden Källa SCB."— Presentationens avskrift:

1

2 Bostadsbristen

3 Den historiska skulden
Källa SCB

4 FN stadgan Artikel Var och en har rätt till en levnadsstandard tillräcklig för den egna och familjens hälsa och välbefinnande, inklusive mat, kläder, bostad, hälsovård och nödvändiga sociala tjänster samt rätt till trygghet i händelse av arbetslöshet, sjukdom, invaliditet, makas eller makes död, ålderdom eller annan förlust av försörjning under omständigheter utanför hans eller hennes kontroll.

5 Boendekostnader i nyproduktion i hyresrätt och bostadsrätt, kr/mån 75 kvm
Källa: SCB, egna beräkningar (nettoränta på egen insats 2,0 %)

6 Regeringens mål är ”en långsiktigt väl fungerande bostadsmarknad där konsumenternas efterfrågan möter ett utbud av bostäder som svarar mot behoven.” För att genomföra riktlinjerna för bostadsförsörjningen är kommunernas verktyg framförallt; allmännyttiga bostadsföretag kommunala bostadsförmedlingar kommunala hyresgarantier kommunal översikts- och detaljplanering kommunalt markinnehav i kombination med en aktiv markpolitik marköverlåtelse- och exploateringsavtal.

7 Vad göra? SABO och SKL hus Fler aktörer
Bygg hyresrätter – utveckla investeringsstödet Korta tiderna – ökad industrialisering Renovera med utgångspunkt att folk ska kunna bo kvar Rättvisa skatter Stöd till enskilda - utvecklat konsumentskydd Men sanningen är – den höga kostnaden för byggandet beror på bostadsbristen. Bostadsbristen är helt enkelt för lönsamt för alldeles många.


Ladda ner ppt "Bostadsbristen. Bostadsbristen Den historiska skulden Källa SCB."

Liknande presentationer


Google-annonser