Vad har du hört under förmiddagen? Vad förefaller vara viktigt för att röra sig från kunskap om social hållbarhet till handling i frågorna? Bilda grupper.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Goda relationer skapar utrymme för ledaren
Advertisements

Brukarenkät Måltidssituation. Vilken avdelning bor du på? Avdelning 1.Sparven2(9%) 2.Vargtass2(9%) 3.Blåklockan2(9%) 4.Lindorna2(9%) 5.Skogsstjärnan2(9%)
easyresearch. se/s. asp Varför?
Kanske är ni goda vänner i ett år,
Demonstration Klicka på första bilden och sedan bildspel så går bildspelet automatiskt. Avsluta med esc.
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Samtala om böcker.
Skollagen 3 kap 3§ ”ska elever ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och i sin personliga utveckling för att de utifrån sina egna.
Vad skulle ha hänt om dom tre vise männen varit kvinnor?
Vi utvecklar människor. Människor utvecklar företag Utvärdering Säljutbildning Öppen utbildning Vt 2010 Utbildare: Johan Skogström Plats: Consensus Utvärderingen.
Så här gör ni: - Sitt rak framför skärmen - Titta den med stadig blick - Tryck på knappen “Ta kortet”. - OBS. Det är viktigt att inte röra sig medan kortet.
Ett bildspel om dig och dina kompisar.
Hjälp ett inbrott!. SOS 112, vad har inträffat? Hjälp, det är inbrott. Jag ser två gubbar som har krossat rutan till affären och dom är på väg in!
Svenska som andraspråk
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Källbystugans kvalitetsarbete
Nuläges Analys - utse en bordsvärd - utse en tidshållare - utse en sekreterare Runda Vilka framgångar ser du att ni redan har gjort i i ert projekt? Vilka.
Välkommen till kattens magiska värld
Närvaro!!.
Vårdmiljörond – varför gör vi det här? Reflektion 2.Ge beställaren ett bra underlag kring nu-läget inför planering av framtidens hälso-och.
Fredag 13 juli 2007 Jag önskar att få ut mera av livet Jag har tagit ett beslut !
Den nationella ungdomspolitiken
Om jag hade möjlighet att fånga regnbågen hade jag gjort det för din skull och delat dens skönhet med dig.  
Om vi fick bestämma. För, med & av unga Vad är en ungdom?
Luncha & lär! Indirekt tal ii.
Välkommen!. Chris Heister, Landshövding >> Forsknings- och innovationsinfrastruktur Ulrika Ljungman, KTH.
Kompetensutvecklingsprojektet Koh-I-Noor
Hur fungerar värdegrundsarbetet i vardagen, på operation 2010? På kliniken IVAK/OPERATION, startade ett värdegrundsprojekt Detta har lagt grunden.
Träffpunkter för äldre i Gävle, Söderhamn och Hudiksvall
Lund Studentlitteratur
Hendia Syd AB Rickard.
Tillbaka till början… Ur ansökan: Huvudproblemet, som projektet ska bidra till att lösa, kan sammanfattas i att det inom organisationerna finns okunskap.
Välkommen till introduktion av kursen LYVU10 med start HT14
i kommuner, landsting/regioner
Att rekrytera ledare - hur gör man egentligen. …om ledarrekrytering Fundera över vilka ni vill ha som ledare. Om ni inte vet vilka ledare ni vill ha,
Valnöten VAD/HUR.
Tillvägagångssätt 1-sidig enkät
”Jag vill vara konstruktiv i debatten”. ”Jag vill inte vara en papegoja och upprepa vad andra sagt i syfte att höra min egen röst…även fast den är trevlig.
Att rita en instruktion
Kommunikation för yrkesverksamma -vad händer i mötet mellan människor?
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
Elevaktiva utvecklingssamtal
Lärandemål Program Dialogerna 1& Presentation av dialog Lunch dialog dialog.
Nöjda brukare? Ingalill Stefansson Mikael Vallström.
Utmaningar i arbetet med BfL
Kära vänner, Detta är mitt sista . Ni undrar säkert varför, men jag har tagit ett stort beslut. Fr.o.m. månadsskiftet så tar jag ett sabbatsår.
nationellT kommunikationskoncept presumtiva studenter 2015
Branschöverskridande samarbete? E XJOBB S CANIA G UIDE D AGSLÄGET ? M ÅLBILD ? Eric Thunberg Plats för stor bild.
För- och grundskolans utvecklingsavdelning För- och grundskolans utvecklingsavdelning Naturskolan Naturskolan i Umeå Utomhuspedagogik Temaklasser UMBRA.
Välkomna till BRÅ NACKA 24 september Dagordning. Mötets öppnande Minnesanteckningar från föregående möte Håkan Ekengren - ny ordförande i Trå Älta.
Om utvärdering 9 februari 2011 Per Sandén Regionförbundet Örebro.
Samhällsvetenskapligt arbetssätt
Vad krävs för att nå målen i RUS? Projekt som arbetsform i förändringsarbete Workshop 10 april.
V E N T I L E R I N G 5 juni Försvar av examensarbetet och opposition
Varumärket yrkeshögskolan – vårt gemensamma åtagande
Nationellt prov Sv – I andras ögon.
Intervjumetod: Fältperiod: Målgrupp: Antal respondenter:
Formellt, skarpt och snyggt
Organisation och Management Fördjupningen riktar sig till dig som.. har ett särskilt intresse för organisatoriska företeelser såsom förändring, lärande,
Skolutveckling genom aktionsforskning
Välkommen till Mötesplats social hållbarhet
Delprov 3 Delmoment a Av: Rebecca Hansén VT15. Innehåll  Utmaning 1 – Prototyper i designprocessen - Prototyper i designprocessen - Prototyper i designdialog.
Gör barn starkare i kommuner, landsting/regioner Vägledning politiker.
HEJ! Nu ska jag visa en presentation som jag har gjort. Hoppas du gillar den :)
Hur får vi Sigbox att bli en helhet? BFL, SUA, IKT.
ATT LÄRA SIG SKAPA GODA FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR ATT MÖJLIGGÖRA LÄRANDE Ann-Charlotte Mårdsjö Olsson
Undervisning och lärande för en hållbar framtid via aktionsforskning Inger Björneloo Inst. för didaktik och pedagogisk profession.
Välkommen till ett samtal om VÄRDERINGAR
Agenda 2030 för hållbar utveckling
Dialogmaterial om Arbetstider och arbetsbelastning
Presentationens avskrift:

Vad har du hört under förmiddagen? Vad förefaller vara viktigt för att röra sig från kunskap om social hållbarhet till handling i frågorna? Bilda grupper om tre personer och dela din reflektion

Vad har du hört under förmiddagen? Vad förefaller vara viktigt för att röra sig från kunskap om social hållbarhet till handling i frågorna? Gå ihop med en grupp bredvid och återge kort för varandra vad ni samtalade om

Diskutera över lunch Vilka förutsättningar behöver finnas på plats för att röra sig från kunskap om social hållbarhet till handling i frågorna? Vad förefaller vara gynnsamma förutsättningar vid uppstart, genomförande och för genomslag? Vad gäller omvärld? Perspektiv? Aktörskap? Ledning och styrning? Ägarskap? Organisering? Resurser? Finansiering? Representation? Involvering?

Trevlig lunch! Välkommen tillbaka klockan 13:15

Sammanfatta lunchdiskussionen Vilka förutsättningar behöver finnas på plats för att röra sig från kunskap om social hållbarhet till handling i frågorna? Vad förefaller vara gynnsamma förutsättningar vid uppstart, genomförande och för genomslag? Vad gäller omvärld? Perspektiv? Aktörskap? Ledning och styrning? Ägarskap? Organisering? Resurser? Finansiering? Representation? Involvering?

Vilken insikt tar jag med mig tillbaka?  Vad av det som lyfts fram hittills idag är mest relevant att ta tillbaka till min organisation?  ”Det här har vi inte tänkt på!” -Framgångsfaktorer eller utmaningar

Vilka frågeställningar på temat ”att gå från kunskap till handling” undrar du mer om och skulle kunna vara lämpliga att lyfta inom Mötesplats Social Hållbarhet? Utestående frågor?

Nu är det slut Tack!