GLOBEN Av: Casper.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
NEW YORK En stor och känd stad som kallas The Big Apple. Har ca 10 miljoner invånare och är Usa:s största stat. Stadens yta = 1214 kvadrat kilometer och.
Advertisements

Dubai "En annan värld".
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Solen Solen är en stjärna..
Brukarnas perspektiv: KUNSKAP/INFORMATION
Sagan om vinflaskan.. Det var en gång en vinflaska. Den heter Sven. En gång var det en familj som köpte mig på systembolaget.
Vad göra då datorn går sönder?
Den svävande kon Uppdrag >< Den svävande kon är på uppdrag till tomten och sina renar och dom lämnar paket och sen får han ett paket.
Hur lång tid tar det att räkna till en miljon?
Norrbotten Norrbottens landskapsvapen är ett renhuvud. Dom har tagit renhuvudet från Västerbottens landskapsvapen.
Öland Ölands landsvapen ska föreställa en kronhjort. Öland har kronhjorten som landsvapen för att man tog dit kronhjortar till den kungliga jakten.De hade.
Två år sen jag gjorde ett bildspel. Förra julen var jag i en process, då jag fick besked att jag inte skulle få ta över vandrarhemmet, vilket gjorde att.
Befolkningsgeografi För cirka år sedan fanns de första människorna av arten Homo sapiens, de levde i Östafrika. Idag lever över 6,5 miljarder människor,
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Anna Kesselfors, Sunnerbyskolan F-6, Sorunda –
Fackverks- konstruktioner
1. HÅLLFASTHET ATT BYGGA STARKT SID
Alexander den store.
En upplevelse *
Sverige Sverige Sverige.
® BrucElvis Gå vidare genom att klicka på musen !
Brobygge.
Underbart med konstgräs Bra politiker som ser det positiva med fotboll året runt Vara rädda om det Mycket information att sprida Klara regler Disciplin.
Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.
MusikQuiz HT 2010 nr 1 The beginning…
Tunneln Av: lovisa ♥. Val av plats  Jag valde vägen mellan gallerian och synsam. Först tänkte jag välja utanför bibblan men jag visste jag inte vad jag.
Frågor från Kvarteret Merkurius del 2, Västra Torggatan.
+ stadsplanering Dansande robot!. + Motivering Vilken plats valde du, och varför?
Flygplan Av: Mathilda & Leona
Kap 12.1 s  En genomsnittlig atom är kring 0, mm i diameter, vilket är det samma som en tiomiljontedels millimeter.  En rad av 12 miljoner.
Fakta om andravärdskriget
Har du någon gång funderat över hur världen skulle se ut om alla kvinnor kunde läsa och fick möjlighet att utbilda sig om alla kvinnor fick tillgång till.
Syvab - Himmerfjärdsverket
Tredje världskriget Emma Augustin, Matilda Blohm, Oscar Pettersson, Adam Qvirist, Caroline Pettersson & Matilda Krantz.
De/dem eller dom?.
Att inleda och avsluta en berättelse
CHRISTOPHER MAURICE BROWN Chris Brown. BAKGRUND  Christopher ”Chris” är född 5 maj 1989  Chris är uppvuxen i Tappahannock, Virginia  Son till Joyce.
Lite ”high-lights från  Uppsnappat 2014 – Del 3  HCP kommitté och Årlig Handicap Revision (ÅHR)  Distriktets Domarkår  SGF:s Regelkort också.
Det finns ett spel som heter bonka bäver.
S V E R I G E.
TENNISCENTER STOCKHOLM SWEDEN. ” Behovet att kunna skapa en utvecklande träningsmiljö för våra duktiga ungdomar är påtaglig annars riskerar ett helt kulturarv.
strumpmanen och superhjältarna Författare av Dan och Lotta höjen. Bilder Ingela p Arrhenius. Strumpmannen är en superhjälte han redar folk.Nästan.
Anton Blomquist 6/5-11 Copyright 1. Anton Blomquist SPID 1 6/5-11 Copyright 2 Vidraru dam är en konstgjord sjö som ligger i Rumänien. Vidraru är en valvdamm.
En skrivad överkropp.
Moské.
Jupiter.
Kompositer med stål Nya tankebanor mot nya effektiva material med stål. Vad kan man uppnå då stål kombineras med andra material? Stål – glas Stål – keramik.
Kristendomen Rehab & Anna.
Broar.
Delfiner En vanlig storlek på delfiner är mellan 1,40 och 4,00 lång. Den största arten är späckhuggare. Späckhuggaren kan bli till tio meter lång. Den.
Tillgänglighet ___________ ___________ ___________ ___________ ___________ ___________.
Allt om ögat med Felix Mortensen av Danmark.
Asteroider De många småplaneterna i solsystemet kallas asteroider
Rihanna.
Information till föräldrar Klassresa i ÅK6 till Ängsholmen september 2015.
Hur ser universum ut? När vi tittar upp på himlen en natt så kan vi med blotta ögat se ett antal små prickar & ofta en större prick, månen. Den del av.
Danmark I Danmark har dom en korv som heter röpölse. Den är väldigt god att äta. I Danmark finns Legoland. Där finns världens största legoaffär och världens.
Husmodell Joy. Yta: 90 m2 Antal Rum: 3 Pris: Från THB Contact person: Fredrik Skoglof Mobile: 0066(0)
1. HÅLLFASTHET ATT BYGGA STARKT SID
Stockholm.
Världens största modell
AREA DEL 1.
Veckans fördjupning handlar om något som syns ordentligt. Vet du vad
Veckans fördjupning handlar om en världskänd byggnad
VÄLKOMNA! Mälarhöjdens skola
Miljöanpassat byggande vid ett regionsjukhus i drift
Can video games treat psychiatric illness?
1. HÅLLFASTHET ATT BYGGA STARKT SID
1. HÅLLFASTHET ATT BYGGA STARKT SID
VÄLKOMNA! Mälarhöjdens skola
Presentationens avskrift:

GLOBEN Av: Casper

Vad är Globen? Globen är världens största sfäriska byggnad. Den ligger i Johanneshov som ligger i Stockholm. Uppe på globen finns det en liten stuga med storlek som motsvarar en frigge bod, stugan är gjord i aluminium för att den skulle väga så lite som möjligt. Det första spadtaget togs i september 1986. och arenan invigdes februari 1989.

Storlek och material Globen är 110 meter stor i diameter och 85 meter hög. Globen är byggd av stål, betong och glas.

Konstruktionen Konstruktionen hålls upp av 48 böjda stålpelare och fackverk. När dom spelar ishockey så får det plats med 13 850 personer och vid ”scenshower” t.ex. AC/DC eller någon annan artist så får det plats med cirka 16 000 personer. Rekordet hålls av Metallica som hade 16 531 personer.