Finns det utomjordingar? Aliens. Alla ``bevisen´´ ni inte ville ha, rakt i ansiktet. Njut.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Kraft och rörelse.
Advertisements

Det första du bör göra är att rita horisonten
Här kommer några bilder från platsen där mysteriet hände en gång…
”Jag är vinden som blåser”
Solen Solen är en stjärna..
Nulägesanalys genom frågor
Optik Läran om ljus.
Barnanpassad utredning
Vår tids paradox Klicka för nästa sida .
Christofer Columbus
Bilens Historia av: Johan, Erik och Max
Om Jordklotets historia
Hur fattas utrikespolitiska beslut?
Om Jordklotets historia
Hela världen talar… Global Issues in Context är en lektion i att lyssna! Hulebäcksgymnasiet, Härryda. Västerhöjdsgymnasiet, Skövde.
När blir ett ord svenskt då?
Hur fick giraffen sin långa hals?
Ingrid Svensson, Eva Horneij Inquiry-based learning ( IBL) - En pedagogisk metod som stimulerar till nyfikenhet och gränsöverskridande lärande”
Innehåll Profeten ’Isa (Jesus) Introduktion Profeten Nuh (Noa)
Gravitationen = Gravitationskraften = Tyngdkraften
Geografi Om Jordklotet.
Mänskliga rättigheter VT-14
Rymden Kajsa.
En Resa i Universum.
Och bedömningen av laborationen Vad ska vi lära oss?
Gravitationen = Gravitationskraften = Tyngdkraften
Astronomi Hästhuvudnebulosan Neil Armstrong – rymdresenär.
Grundare: okänd Växte fram för ca 3000 år sedan.
LEDARSKAP & METODIK Kristina Yondt
Tredje världskriget Emma Augustin, Matilda Blohm, Oscar Pettersson, Adam Qvirist, Caroline Pettersson & Matilda Krantz.
Stjärnorna, faller i natten nu
Mål:  Börja arbeta med grundkursen i demokrati.  Avsluta arbetet med I Stormens öga (9.00). Metod:  Enskilt arbete med frågor om demokrati.  Diskutera.
Kraft och tryck Sid
Tredje världskrig Hur kan ett tredje världskrig uppstå och vart kommer Sverige stå? Ellen, Julia, Leo och John.
Det interna förtroendet - om samspelet mellan politiker och verksamhet Seminarium 1:F i Nätverkskonferensen 2006 Stig Nyman.
Universums födelse och undergång
Rymden Chaninat.
Varför krig och inte fred?
Big Bang - Evolution.
VAD GJORDE VI FÖRRA LEKTIONEN? Starta din dator & skriv alla energiformer du minns från förra lektionen!
Universum Vad finns kvar att upptäcka?. När vi ser långt bort ser vi också långt tillbaka i tiden!
Fysik höstterminen 2012 Optik Atom- och kärnfysik Universum
Stjärnor Stjärnor uppträder ofta i grupper
Christoffers Clothing Company
Evolutionens fader Charles Darwin
Video Games The movie. E -Ni ska välja ett spel som är er favorit. -Ni ska förklara varför den är just er favorit -Hur kan spelet utvecklas i framtiden.
Kosmologi 3 Universums framtid.
Cyberbullying/ Nätmobbning
Gravitationen = Gravitationskraften = Tyngdkraften
Äskekärrsskeppet Anna Larson.
läran om ljusets utbredning och brytning
Varför?.
ASTRONOMI.
Sammanfattning Sammanfattning: Universums uppbyggnad Universum består utav: 73% markenergi, 23% markmateria och 4% vanlig materia. Mörk energi=
Kalla kriget! Vad hände sedan?
Politisk filosofi Politik är precis som etik och estetik en fråga om värderingar. Ofta bottnar en politisk uppfattning i en rad etiska ståndpunkter och.
Atomfysik och kärnfysik
Vad blir bedömt? Läsa Läsa Visa läsförståelse, göra sammanfattningar, diskutera budskap och se kopplingar till samtid. Skriva Skriva Skriva olika texter.
PROJECT NO – UK/13/LLP-LdV/TOI-624
Vår syn på Universum Universum kan inte vara oändligt stort & oändligt gammalt! - Då skulle det inte vara mörkt på natten….
Studiematerial till ”prov”-provet i biologi
Vi uppfattar verkligheten på olika sätt
Hur ser universum ut? När vi tittar upp på himlen en natt så kan vi med blotta ögat se ett antal små prickar & ofta en större prick, månen. Den del av.
Karl XII & Stora Nordiska kriget
Bilder astronomibegrepp
Sedan 1857 har fysiker använt en metod kallad spektralanalys för att bestämma sammansättningen av stjärnans yttre lager. Metoden bygger på det faktum att.
Mörk materia Galaxers rörelse kräver mer massa än den vi ser
Revolution Snabb förändring så att den politiska och/eller ekonomiska makten i samhället förändras.
Skapelsen.
Presentationens avskrift:

Finns det utomjordingar? Aliens. Alla ``bevisen´´ ni inte ville ha, rakt i ansiktet. Njut.

Det finns många olika bilder av hur eventuella utomjordingar ser ut. Den som förekommer oftast både i ’’ögonvittnen’’ och i populärkulturen är typen Grey. Den beskrivs ofta såhär: Kort Stora svarta ögon på ett stort huvud Grå Smal kroppsbyggnad Fri från fjäll, hår och liknande

Om vi antar att utomjordingarna ser ut som i förra bilden kan vi komma fram till hur skulle hemplaneten se ut. De svarta och stora ögonen tyder på att planeten de vistas på vanligtvis befinner sig i ett mörker Det finns eller har funnits vatten eftersom liv har utvecklats Gravitationen är antagligen lik jordens – den klena kroppsbyggnaden kan vara på grund av lång vistelse i rymden

Det finns flera teorier, men vi utgår från att det inte går att färdas snabbare än ljuset. Då återstår framförallt att färdas med maskhål och/eller antimateria. Maskhål: två hål sammankopplade som teoretiskt fungerar som en ”genväg” i rumtiden – man skulle kunna färdas långa distanser snabbare (tidsresande). Antimateria: Det finns teorier om att man skulle kunna använda antimateria till rymdskepp. Antimateria är motsatsen till vanlig materia. Antimateria och materia reagerar kraftigt med varandra, explosionen kan utnyttjas till rymdfärd och vapen.

Scenario 1: Utomjordingarna kommer hit av en slump, och vet först inte att vi finns. Vad skulle då hända? Vi har kommit fram till tre möjligheter, förutsatt att vi ’’hittar’’ varandra. De är inte intresserade av oss och vi tar inte kontakt. Vi ser de som ett hot och förklarar krig. De och vi vill ta vänlig kontakt med varandra, och utbyten startar.

De är medvetna om Jordens existens och har kommit i ett särskilt syfte. Möjligheter: De vill erövra Jorden De vill ha en icke-våldsam kontakt med oss De vill bo på Jorden tillsammans med oss i fred.

Vad händer sedan? Hur skulle vi reagera på dessa olika möjligheter? Vad skulle hända sedan? Om det blir fredlig kontakt kan det leda till Ny teknik Ökad förståelse av rymden Nya sätt att hindra växthuseffekten

Mänskligheten kommer att föra gerillakrig då vi inte kommer kunna besegra deras rymdskepp så enkelt. Det kommer bli press på regeringar att samarbeta mer mot hotet, något som kan fortsätta om vi överlever.

Avslutning Det finns människor som säger sig ha sett utomjordingar, och det finns många teorier om hur de kommer komma hit eller kanske redan finns här. Men i slutändan är det just det: teorier. Vi vet egentligen ingenting om vad som egentligen finns därute…

Användbara länkar space/g1592/we-asked-7-experts-what-would- aliens-actually-look-like/#last-slide space/g1592/we-asked-7-experts-what-would- aliens-actually-look-like/#last-slide /former-area-51-scientist-claims-aliens-ufos- exist-shows-pictures-as-proof-video.htm /former-area-51-scientist-claims-aliens-ufos- exist-shows-pictures-as-proof-video.htm he_United_States he_United_States