Måltider Vi är över 300 anställda som varje dag lagar 15 000 portioner luncher till skolor, förskolor och äldreboenden i Kungsbacka kommun. Vi serverar.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Kött och Skolmat KRAV. 2 Hur ofta äter du kött av något slag, tex från nöt, gris, lamm och kyckling? Bas (1018)
Advertisements

Välkomna till Förskolan Lodet
Släng inte mat! Ta hand om den!
Av förskolan, grundskolan och särskolan i Jönköpingskommun.
Tips när du planerar måltider
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
Hur mycket äter vi? Bara vart femte barn får i sig så mycket frukt och grönt som kroppen behöver för att må bra. Vi borde äta dubbelt så mycket jämfört.
Sammanfattning av vårdprogrammet Fetma hos vuxna
Det svenska kulturarvet
Hockey och Kost! Hallsberg Hockey Team 96/97
Hem – och konsumentkunskap Sjöfruskolan VT-12
Spanska köket.
Antalet elever som svarat på enkäten Årskurs antal inget svar16.
MATSEDEL VÅRTERMINEN 2013 SKOLA och MOTTAGNINGSKÖK FÖRSKOLA
Av: Sara, Louise, Moa, Sofija, Marija ♥
Unga i Piteå granskar måltider
till favoritrestaurang
Skol maten Klubbgerdsskolan ca 130 elever Klass 2.
MATCIRKELN OCH TALLRIKSMODELLEN
25-30% av världens mat produceras direkt för slaskhinken.
Vårt mål Skapa bra matvanor genom god mat
Näring och individuella behov åk 8
Kvalitetsnivåer för Måltidsverksamheten i Lerums kommun
Kostcirkeln del 1 – Potatis och Rotfrukter
Från frukost till kvällsmål.
Mat Hur och vad ska vi äta?.
Mat.
Mat och hälsa åk 6.
Du är vad du äter Höstterminen 2011.
för måltidsverksamheten inom förskola och skola
Lite om skolmåltiden i Kungsbacka. Skollunchen 1800 skolluncher under din skoltid 1/3 av dagens näringsbehov.
matsmältningssystemet
Nya köttrekommendationer – hur påverkar de offentliga kök? Anna-Karin Quetel Nutritionist Nationellt kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg.
Mat.
Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?
Landstingsservice AB /Kost Sörmlands Landsting
Vid första tanke…. Kan man tro att Sveriges topp 1 är köttbullar & potatis med lingon. Men när du tänker efter riktigt noga tror du den rätten är absolut.
Hur ska man planera upp sina måltider?
Teori Träningscamp 7 maj
Sveriges matkultur.
Vad finns i maten?.
Varför Matråd? Elevernas inflytande/delaktighet/påverkan ( KF prioriterat mål) Matråd/ Elevråd i varje skola Ett bra sätt och enkelt forum där vi kan ta.
BUN Kostenheten Uppdrag, organisation och uppföljning ”Köket är förskolans hjärta”
Nils Holgerssons underbara matresa, projekt
1. Presentation 2. Presentation av ämnet nzXKR4 nzXKR4 3. Vad är HEM:
Träningslära ÅK8.
Fotboll kräver mycket energi Vad ska man äta och dricka för att orka prestera på topp? Hur mycket ska man äta? När ska man äta?
Bra mat för unga idrottare Erik Hellmén Ansvarig Nutrition/ANDT Folkhälsoenheten, Örebro läns Idrottsförbund Örebro Universitet & Restaurang Högskolan.
Repetition av näringslära
MÅLTIDER - Hur jag ger min kropp bränsle och byggstenar!
Att äta rätt Henrik Persson Gästriklands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna.
BRA MAT FÖR UNGA IDROTTARE STINGERS SUMMERCAMP – 2015 STENUNGSUNDS ISHALL.
Brist på energi och ork i skolan, dålig koncentration och motivation Utebliven frukost Föräldrars bristande ansvar att.
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
Henrik Persson Gästriklands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna
Måndag: Ugnsgratinerad falukorv serveras potatismos
Tisdag: Nötfärsgratäng med potatis Onsdag: Kycklingsoppa serveras
Träna svenska A och B Häfte 10 Mat och dryck En matsedel Matsedel
Kost 2 Presentera ämnet kort! Det handlar om mat för idrott, hur du som idrottare kan prestera bättre genom att tänka på vad och hur du äter!
Kost 1 Presentera ämnet kort! Det handlar om mat för idrott, hur du som idrottare kan prestera bättre genom att tänka på vad och hur du äter!
Matcirkeln, tallriksmodellen och näringslära
Profildokument Uddens förskola rev. Aug 2017
- Personlig Tränare - Kostrådgivare - Integrativ Coach
Det är eftermiddag och Wilma och Hugo har precis kommit hem ifrån skolan. De ska snart iväg till sin träning, men måste göra sin läxa först. – Vi måste.
Information till vikarier inom Måltidsavdelningen
Det är eftermiddag och Wilma och Hugo har precis kommit hem ifrån skolan. De ska snart iväg till sin träning, men måste göra sin läxa först. – Vi måste.
Välkommen till bords Serveras kl. Fredag Lunch: Korv Stroganoff
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
Samrådsmöte 12 mars 2019 Trygghet och studiero kulturstudie
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
Presentationens avskrift:

Måltider Vi är över 300 anställda som varje dag lagar portioner luncher till skolor, förskolor och äldreboenden i Kungsbacka kommun. Vi serverar också frukost och mellanmål till skolor och skolbarnomsorg.

Vi kan mat I köken arbetar kockar, serveringspersonal och biträden. Huvudkomponeneten (dvs. köttet, kycklingen, såsen) lagas på något av våra 18 tillagningskök och skickas sedan till 100 olika mottagningskök. Tillbehör som potatis, pasta, ris, grönsaker och salladsingredienser lagas på alla köken.

All typ av mat Vi lagar specialkoster till de som av medicinska eller etiska skäl inte kan äta den vanliga maten. Alla luncher näringsberäknas för att de ska innehålla rätt mängd av vitaminer, mineraler och energi. Vi lagar på beställning till stora evenemang t e x Aranäs Open.

Vid sidan av maten Vi gör våra inköp via e- handel. Vi arbetar metodiskt med säker mathantering och gör noggranna temperatur- kontroller. Vi deltar i olika utbildningar som hygien och marknadsföring samt mathantering och matlagning.

Vad gillar du? Du har möjlighet att lämna dina synpunkter på maten till skolans matråd. Matrådet träffar kökspersonalen på bestämda tider för att prata om maten som serveras. Andra skolor har förslagslådor uppsatta i matsalen där man kan lämna en skriftlig synpunkt till köket. En del skolor har sina egna önskeveckor. Då serverar vi våra matgästers favoriter.

Mat för framtiden Vi utökar med fler kök inom framför allt förskola. Vi fortsätter att byta ut fler produkter till ekologiska efter tillgång. Alternativa maträtter ska erbjudas på de flesta skolor och äldreboenden. Vi vill förändra gamla värderingar och attityder om skolmaten.