TILLSAMMANS FÖR ETT KLIMATSMART VÄSTRA GÖTALAND
Minskat matsvinn från planering till servering Syfte: Syftet med överenskommelsen är att minska överproduktionen storköken både av miljöskäl och av ekonomiska skäl. Mål: Minskat matsvinn innebär minskad miljöpåverkan och lägre kostnader. Detta ger ekonomiskt utrymme exempelvis för att öka andelen ekologiska livsmedel, vilket leder till ytterligare miljöförbättringar. En överenskommelse under ledning av
Deltagare Bengtsfors Vara DalsEd Ale Färgelanda Lysekil Trollhättan Åmål Essunga Töreboda Gullspång Herrljunga Härryda LillaEdet Skara Öckerö Borås GöteborgsUniversitet VGR Kostverksamhet En överenskommelse under ledning av
Svinn- faktorer Planering Servering Upphandling Förpackning Beredning Lager Matsedel Inköp Råvaror Information En överenskommelse under ledning av
Svinn-minskning Planering Insikt Uppföljning Förbättring Mätning Information En överenskommelse under ledning av
Svinn-information Kommunikation Kockar Politiker Beställare Matgäster Dialog En överenskommelse under ledning av
Information till Gästen Förståelse i verksamheterna viktigt! En överenskommelse under ledning av
= Matsmart Minskat matsvinn + Bättre ekonomi + Klimatsmarta val + En överenskommelse under ledning av Ekologiskt
Ditt engagemang är viktigt – tillsammans gör vi skillnad! www.vgregion.se/smartenergi