Vad är gatukonst/graffiti?

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Meningsbyggnad.
Advertisements

om företaget där du gör din praktik!
Utredande text - källkritik.
Samtala om böcker.
Tips och råd som hjälper dig läsa, lära och plugga
På en utflykt till havet ser vi att barnen visar ett stort intresse för vattnet, sanden och allt som går att upptäcka stranden. Det som väckte vårt intresse.
Vem ska jag tro på?.
Månadsbrev oktober 2013 Måsen
Kända berättande verk samt ord och begrepp som används i analys.
IT-kompetens Svenska & Engelska. IT-kompetens Svenska & Engelska.
OH-mallen Upphovsrätt i skolan – en presentation från Kolla källan
Konsten att spelleda Att skapa ett scenario. Du är nu redo börja skapa! Vi ska nu skapa var sitt scenario som du kan använda dig av antingen som ett enstaka.
Perspektiv på arkitektur
Romantiken 1760 – 1840.
IT-kompetens Svenska & Engelska. IT-kompetens Svenska & Engelska.
Sleeping girl Roy Lichtenstein.
Röj en mina Röj-en-minas uppdrag är att engagera människor för en minfri värld. Röj-en-mina har hittills röjt 333 minfält. Därmed har kvadratmeter.
BILDSPRÅK Bilder har olika syfte Reklambild Konstbilder.
Geografiprov Det här är Ole. Han är en norrman som är på besök i Finland. Hans kamrater har berättat för honom att alla finländare är tröga och har dålig.
© Steve Wretman & Helena Moreau
Vad är  ? Och vad har man det till?. Nio uppgifter Välj en av dessa nio uppgifter och utför den så bra du kan. Välj en av dessa nio uppgifter och utför.
Om konsten att bedöma trovärdigheten hos det du ser, hör och läser
En vetenskapsgren som behandlar språkets funktion i ett samhälle.
Malin Andersson, Nivrenaskolan, Sundsvall/Kvissleby –
KULTUREN I FOKUS Eleverna i årskurs 4-6 har under våren 2014 arbetat med kulturtema. Vi har under hela terminen haft en konstnär på skolan för att tillsammans.
Vem är du?.
Varför vi arbetar med lässtrategier och vad de ger oss
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Finns konst? Ja Nej. Är konst materia? JaNej Är allt konst? Ja Nej.
1. Var förberedd och ha ett tydligt budskap!
Vad är språksociologi?. Vad är språksociologi?
Sanning eller myt…. Kontrollfrågor WWW  Vem säger….  Vad är det som sägs?  Varför sägs det?
Modet på 60-talet.
VAD KÄNNETECKNAR EN INSÄNDARE?
om företaget där du gör din praktik!
Vad är en stil eller en –ism?
Perception och visuell kultur De olika konststilarna
Perception och visuell kultur
Av: Malin, Alexander, Manne och Carolina.
Framtidsyrken. om-du-vill-ha-en-ljus-framtid-pa-arbetsmarknaden.html.
Vad ser du på bilden? Beskriv bilden i ord! Vilken tid är det i bilden?
Grekerna.
Vad måste jag kunna? SFI kurs D.
Ismer och konstriktningar inom den Moderna konsten
Exempel på skriftligt omdöme
Bedömning av text Innehåll Texten är lätt att följa och förstå. Innehållet stämmer med uppgiften och följer instruktionerna. Längden på texten är tillräcklig.
Din uppgift är: 4. Du skall göra minst en målning där ett av verken inom riktningen/av konstnären presenteras. Format skall vara A2. Vi skall nu i år9.
Barns rätt till delaktighet FNs barnkonvention: varje barn har rätt att uttrycka sin mening och höras i alla frågor som rör barnet. Plan- och bygglagen:
R EDOVISNINGS AFFISCH V ETENSKAPLIG POSTER. A FFISCHEN Affischen är en sammanfattning av en kurs eller projekt för att väcka intresse och ge en snabb.
Syfte med uppgiften: Att skapa kunskap om konstformen graffiti, om dess framväxt, vad den står för och dess teknik. Du tränar utöver modern textning även.
Bilduppgift HAVSINSPIRATION OCH KÄNSLOUPPLEVELSER KUSAMA, MATISSE OCH DALI.
Cindy Sherman nu på Moderna museet Cindy Sherman är en av de viktigaste konstnärerna idag. Hennes fotografi är omedelbart tillgängligt, men också.
Kommunikationsprocesser
Rädda klassrummet.
Konsten att läsa skönlitteratur
Andy Warhol.
Staffan Thorström, Slestadskolan, Linköping –
Marc Chagall Rysk konstnär född Flyttade till Frankrike Fick fly till USA under andra världskriget eftersom han var jude, återvände sedan till.
Klicka här för att börja
A O U Å E I Y Ä B C D H J K N P Q T V X Z
Montage - konstverks mening Är sambandet mellan bilder eller texter
Två konstnär Rembrandt van Rijn och Jonas Åkesson
Svenska Förkortningar
G Anpassa den här banderollen med ditt eget meddelande! Markera bokstaven och lägg till din egen text. Använd en bokstav per bild.
G Anpassa den här banderollen med ditt eget meddelande! Markera bokstaven och lägg till din egen text. Använd en bokstav per bild.
V Anpassa den här banderollen med ditt eget meddelande! Markera bokstaven och lägg till din egen text. Använd en bokstav per bild.
B Anpassa den här banderollen med ditt eget meddelande! Markera bokstaven och lägg till din egen text. Använd en bokstav per bild.
Inför NP Svenska Våren 2019.
V Anpassa den här banderollen med ditt eget meddelande! Markera bokstaven och lägg till din egen text. Använd en bokstav per bild.
Presentationens avskrift:

Vad är gatukonst/graffiti? http://www.svtplay.se/klipp/2667013/graffiti-gatukonst-och-klotter-vad-ar-vad http://fotoklotter.blogg.se/2013/february/vad-ar-gatukonst-egentligen.html http://www.gatukonst.se/2014/12/31/nyarshalsning-fran-vegan-flava/

Graffiti är konst i stadsmiljö Graffiti är konst i stadsmiljö. Den kan vara målad på offentliga platser lagligt eller olagligt! Eller användas till reklam, till sociala och politiska meddelanden eller bara vara estetiskt.

Gatukonst är konst i stadsmiljö – en vidareutveckling av graffitikonsten Invånare i staden tar själva hand om utsmyckningen Konstnärligt uttryck Viljan att omforma staden till en mer personligt socialt rum. Mening och sammanhang i stadsmiljö http://www.svtplay.se/klipp/2667013/graffiti-gatukonst-och-klotter-vad-ar-vad

Graffiti ord: Tags är en signatur skriven i tusch. Throw-up är ett ord skriven med tjocka bokstäver med konturer runt i två färger. Piece är en stor färdig målning. (förkortning på masterpiece) . 3d graffiti

Målad i stilen Wildstile. Svårtydd bokstavsdesign.

Gatukonst är en form av obeställd, ofta illegal konst i stadsmiljö, och uppstod som en vidareutveckling av graffitikonsten.

Graffiti kan även vara en konstform som ställs ut på gallerier runt om i världen. Här är ett exempel på ett konstverk av Jean-Michel Basquit (1960-1988) som är en av de första och mest kända graffitikonstnärerna från USA, där graffitin en gång började!

En annan mycket känd graffiti konstnär från USA var Keith Haring (1958-1990). Hans verk blev också mycket kommersiellt framgångsrika och förekom som motiv på T-shirtar, knappar och klistermärken i samband med aidskampanjer med mera.

Det här är ett exempel på en omskriven målning på 180 kvm, som konstnären Carolina Falkholt målat på en vägg i en skola i Halmstads kommun. Den har blivit kritiserad för att den föreställer ett kvinnligt,könsorgan.

Banksy är pseudonym för en anonym engelsk graffiti-konstnär, politisk aktivist, filmregissör och målare. Han är känd för sina satiriska graffitimålningar som görs i en distinkt stencilstil.

SAT IR

Vad är garffiti? En speciell stil – mycket färgstarka färger Ofta bild och text i samma målning Målar med sprayfärg och tusch Målar på väggar- inga avgränsade ramar Böjda och formade bokstäver- tredimensionella bokstäver Vill berätta något t ex orättvisor- sprida ett budskap Ofta fantasibilder- t ex kombinerar saker som inte brukar höra ihop Tjocka och smala konturlinjer Täckande bildytor Ny modern stil- annorlunda bildvärld

Vad utmärker en Graffiti målning? Målat på offentliga väggar Mycket färger- starka och klara färger Inga ramar eller begränsningar. Man kan göra hur man vill. Stor variation hur de ser ut. Graffiti har ofta ett budskap t ex politiskt eller socialt. Konstnärerna uttrycker sig personligt och på sitt eget sätt. Är en konstform Anpassar målningarna till platsen – ofta i stadsmiljöer.