Skriftliga omdömen och kommentarbanker

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Kontaktpersonsmöte 29 mars
Advertisements

Kort genomgång utifrån grundskolans styrdokument
Skollagen 3 kap 3§ ”ska elever ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och i sin personliga utveckling för att de utifrån sina egna.
Den nya skollagen.
Till vem riktar sig utvecklingspaketet?
Mottagande i särskolan för elever med utländsk bakgrund
Betyg i årskurser där man ej haft undervisning i ett ämne
Redskap för rättvis och likvärdig bedömning
Välkommen till Vikenskolan
Omdömen, bedömning och betyg
Skolstartspaketet Stats: snabbare, per år, pojke/flicka App för U
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
Omdömen, bedömning och betyg
Skolwebb 2.0 för vårdnadshavare
Borlänge 13 maj 2014.
Elevinflytande i planeringen av undervisningen
5 feb 2013 Pedagogiskt Forum Beskuren bild Göran Forsberg.
Göteborgsregionens kommunalförbund: Ale|Alingsås|Göteborg|Härryda|Kungsbacka|Kungälv|Lerum|LillaEdet|Mölndal|Partille|Stenungsund|Tjörn|Öckerö Departementspromemoria:
Hur kan jag säja ord när jag inte ens kan alfabetet ännu?
Hur stärker vi rektors pedagogiska ledarskap
Hej och välkomna!.
Nya utvecklingssamtal
Lokal Pedagogisk Planering
Tillgänglighets- uppdraget
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Gymnasieutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008,
Sundsbroskolans IUP Individuell utvecklingsplan
Kunskaper Mål: Öka eleverna läs- och skrivförmåga Elever som lätt når kunskapskraven som minst ska uppnås upplever att de får ledning och stimulans att.
IUP Karin Wennbo Bilderna är från flickr
Individuella utvecklingsplaner ska: - vara ett stöd för elevens lärande - innehålla omdömen om elevernas kunskapsutveckling - innehålla en planering av.
Den individuella utvecklingsplanen
Hovstaskolans styrdokument
Kontaktpersonsmöte 9/ Nätverket Bedömning med digitala verktyg Kommentarbanker Bedömningsmatriser & LPP Utbildningsförvaltningen, Stockholm.
- fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner
Kvisthamraskolan Norrtälje F-6 skola ca. 260 elever
Minskad elevdokumentation Lagändring 19 nov 2013 Utvecklingssamtalet Minst en gång varje termin ska läraren, eleven och elevens vårdnadshavare.
1 Mål och betyg. Samhällets målsättning och lärarens målsättning.
Välkomna hit! Film – på vilket sätt är bedömning en (liten) del av all vår verksamhet? Kursplanens uppbyggnad. Skillnad strävansmål / uppnåendemål? Kunskapssynen.
Elevaktiva utvecklingssamtal
Samverkan kring likabehandlingsarbetet samt information om kommande läsårs organisation Råtorps skolor
Portfolion / Dokumentationen bidrar till utveckling
Individuella Utvecklingsplaner på Stordammen
IUP INDIVIDUELLA UTVECKLINGSPLANER.
Systematiskt kvalitetsarbete i förskolan
LGR 11 Innehåll 1. Skolans värdegrund och uppdrag
Välkomna hit! Film – på vilket sätt är bedömning en (liten) del av all vår verksamhet? Kursplanens uppbyggnad. Skillnad strävansmål / uppnåendemål? Kunskapssynen.
Rektor/förskolechefens roll i införandet av ny läroplan
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Bedömning - Skolan har ett kunskapsuppdrag som bedömningen ska relateras till - Kunskapssynen uttrycks i styrdokumenten – läroplanen, Lgr 11.
Lgr 11 - fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner.
Nämndplan 2015.
© Steve Wretman & Helena Moreau
Arbetet i Munkedal Vad har vi gjort? Arbete med betyg och bedömningsfrågor i samarbete med V8- kommunerna. ”Röda tråden”-träffar terminsvis, sv – ma –
Systematiskt kvalitetsarbete i vardagen!. Systematiskt kvalitetsarbete 1 juli 2011 förstärktes kravet på ett systematiskt kvalitetsarbete Kvalitetsredovisningen.
Orebro.se ALLA ska med – att ge stödinsatser i utbildningen! Kerstin Isaksson Specialpedagog Centralt Skolstöd/Lotsen ansvarig för kommungemensamma skolplaceringar.
Skolförordningen 5 kap 4§.  Studiehandledningen regleras i Skolförordningen 5 kap 4§. - En elev ska få studiehandledning på modersmålet om eleven behöver.
Utbildning för nyanlända elever Höstterminen 2015.
INFÖR BETYGSPROGNOS HT2015 – ELEVER SOM LÄSER ÅRSKURS
Lärmöte IT-stöd för Processer Resultatredovisning.
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Krav inför VFU Studenten skriver en studieplan Dokumentation av VFU
Bedömning och betygsättning
Klagshamns rektorsområde
Betyg och bedömning högre måluppfyllelse genom kollegialt lärande
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
Kontaktpersoner Bedömning & Betyg
Hur stärker vi rektors pedagogiska ledarskap
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Bygga svenska beskriver elevers språkutveckling i fem steg med fokus på skolspråk.
Fördjupning till systematiskt kvalitetsarbete
IUP för fritidshemmet Hämtad från Loviselundsskolan
Presentationens avskrift:

Skriftliga omdömen och kommentarbanker Individuell utvecklingsplan med skriftliga omdömen   Den individuella utvecklingsplanen är både tillbakablickande och framåtsyftande. Den ska dels innehålla skriftliga omdömen som beskriver elevens kunskapsutveckling i alla ämnen som eleven har fått undervisning i, dels en framåtsyftande planering och beskrivning av hur elevens fortsatta utveckling ska stödjas och stimuleras. Överenskommelser om ömsesidiga åtaganden som görs mellan parterna ska alltid dokumenteras i utvecklingsplanen. Planen kan, om rektor så beslutar, innehålla en bedömning av elevens utveckling i övrigt.

Den individuella utvecklingsplanen ska ge elev och vårdnadshavare tydlig information om elevens kunskapsutveckling och, om rektor så beslutar, elevens utveckling i övrigt (tidigare kallad social utveckling) samt innehålla en plan för elevens fortsatta lärande. Den ska också vara ett redskap för att identifiera olika elevers stödbehov. De skriftliga omdömena ska innehålla en beskrivning av elevens kunskaper i förhållande till den pedagogiska planeringen och de nationella målen. Bedömningarna är underlag för den framåtsyftande planeringen av undervisningen utifrån läroplanens och kursplanernas mål att sträva mot. Det är viktigt att det framgår av omdömena om eleven riskerar att inte nå de nationella styrdokumentens mål att uppnå, eftersom den individuella utvecklingsplanen då ska kompletteras med ett åtgärdsprogram.   Text hämtad från: Allmänna råd och kommentarer Den individuella utvecklingsplanen med skriftliga omdömen. Skolverket 2008.

Skriftligt omdöme – ÄMNE Elevens namn: Årskurs: Undervisande lärare: Termin:   Kunskapsutveckling Eleven beräknas nå målen i åk 3 (5) (9) under förutsättning att utveckling sker i nuvarande takt. Med målen avses Kursplanens Mål att uppnå; den miniminivå av kunskaper som alla elever skall uppnå det tredje, femte respektive nionde skolåret.   O I hög grad   O Ja O Osäkert Finns det behov av att upprätta ett åtgärdsprogram? O Nej O Ja

Kunskapsutveckling fort… Kunskapsbedömning Bedömningen beskriver elevens nuvarande kunskaper i relation till de nationella målen och den lokala pedagogiska planeringen.   Kommentarbank… Fritextfält      Att utveckla En framåtsyftande bedömning, som kan stödja elevens fortsatta lärande och lyfter fram elevens utvecklingsmöjligheter.       

Eleven tar hänsyn och visar respekt i samspel med andra Utveckling i övrigt Bedömningen avser elevens utveckling i relation till läroplansmålen i Lpo94 .     Eleven tar hänsyn och visar respekt i samspel med andra O Tillfredsställande O Behöver utvecklas Eleven tar personligt ansvar för sina studier Finns det behov av att upprätta ett åtgärdsprogram? O Nej O Ja

Utveckling i övrigt forts… Bedömning av utveckling i övrigt Bedömningen beskriver elevens utveckling i övrigt i relation till läroplansmålen i Lpo 94 .     Kommentarbank… Fritextfält     Att utveckla En framåtsyftande bedömning, som kan stödja elevens fortsatta lärande och lyfter fram elevens utvecklingsmöjligheter. 

Kommentarbankerna

Kommentarbankerna I Stockholm Skolwebb Vad kan du göra? Skolwebbsadministratören?