Från klagomål till bostadstillsyn Om ett nytt sätt att se på uppdraget

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Egypten.
Advertisements

Partikelverb hälsa på eller hälsa på?
Sumererna i södra Mesopotamien
Ålands Näringsliv ATTITUDE Jag studerar på.
Boksamtal.
Kap 4 Dylan Williams - Att ta fram belägg för elevernas prestationer
Praktik Presentation Av Jesslyn Rose
SPF ARVIDSJAUR Norrbotten C:a 150 medlemmar MEDLEMSAKTIVITETSFÖRNYELSE (MAF-12)
Hur definieras en nyhet? Det kan vara en form av intuitiv kunskap.
- Vikten av att kunna sälja in sin idé
SERVICEBRANSCHEN.
Syfte Att belysa den framtida befolkningsutvecklingen och vilka finansiella konsekvenser det medför vid den kvalitet och omfattning av kommunal service.
Barnens egna ord om sin psykiska ohälsa
Vad det handlar om Malmö stad satsar på att göra Malmö till en trygg och bra stad att leva, bo och arbeta i. Tillsammans med Malmöborna, företag, fastighetsägare,
Sammanställning av gruppdiskussioner på pers.ass.-kurs, Fyrbodal
Karin Mattsson Weijber Föreläsningsbilder Stora ledardagen 2009.
Presentation 5 p (kräver närvaro hela lektionen) Fundera under presentationen på hur de olika bakgrunderna fungerar ! SRH.
Aktiva och passiva verb
Att arbeta med Greppa Näringen Katarina Berlin Thorell, Hushållningssällskapet Sjuhärad.
Sitt med armen rakt upp i luften i minst en minut. Citera någon minst 5 ggr. Ställ dig bakom din stol och hoppa jämfota fem ggr. Kittla din bordsgranne.
Handledarutbildning Delkurs 4 Barn- och fritidsprogrammet BF
Medlemsrekrytering Vaffö dådå?. Analys Varför ska vi rekrytera nya medlemmar? Uppgift: Diskutera fram 2 st anledningar varför vi ska bli fler medlemmar.
Medlemsmodellen SPF Runö 10 oktober Om Medlemsmodellen Vi jobbar med förhållningssätt, metoder och strategier för att öka er förmåga att rekrytera,
Sommar på din arbetsplats
TK7 UPPDRAGET.  Mål och Kriterier  Kunna berätta om : Viktiga politiska och ekonomiska händelser i världen under perioden fram till idag. På vilket.
VT -15 Idrott och hälsa Martin & Robert
Studieteknik Vad ska det vara bra för?.
Det är en exempel av framtidens datorer men före jag riktigt går in på det ska jag berätta om för i tidens datorer! Framtidens Datorer!
Här kommer lite fakta om Jordbruk.
Medlemsmodellen SPF 26 november Om Medlemsutveckling Vi jobbar med förhållningssätt, metoder och strategier för att öka er förmåga att rekrytera,
Högtider Islam firar sina högtider 11 dagar innan jul. Under högtiderna så äter man mycket god mat. Det mesta man äter är sötsaker och torkad frukt.
Sid 1/steg 3 Hej och välkommen! BeST-metoden – vad handlar den om? Berätta för din granne. Praktiska detaljer: Tider. Kaffe/lunch? Mobiler avstängda.
Av: Erik, Ellen och Julia B
Klagomål på Helixgymnasiet Enligt 4 kap. 8§ Skollagen ska huvudmannen ha skriftliga rutiner för att ta emot och utreda klagomål mot utbildningen. På den.
Tidsord När du skriver tidsord ska du tänka på om det du berättar är i dåtid, nutid eller framtid. Tänk på vilket tempus du ska använda. Du använder tidsord.
Samer. Samer kallas ursprungsbefolkningen i Sverige. De kom till de norra delarna av Skandinavien redan för ca för år sedan, när inlandsisen smälte.
Elisabeth, civilingenjör i industriell ekonomi: ”Jag läste internationellt naturvetenskapligt program på gymnasiet. Jag valde programmet eftersom jag alltid.
Torsdagen den 3 december. Dagens lektion Fortsatt jobb med den muntliga presentationen (utformning, bilder, kanske lite träning om vi hinner) Boksamtal.
När jag var liten fanns det BÖCKER hemma hos oss Mamma LÄSTE HÖGT och jag LÄSTE SJÄLV Vi PRATADE om böckerna vi båda hade läst.
Svensk matkultur Historiskt perspektiv Historieätarna.
När jag var liten fanns det BÖCKER hemma hos oss Mamma LÄSTE HÖGT och jag LÄSTE SJÄLV Vi PRATADE om böckerna vi båda hade läst.
Kommunikationsprocesser
Lära för livet!.
LEDSTJÄRNOR HSL-ENHETEN
Plan international sverige BILD 1 (2 min) Presentera oss och Plan.
F 06 Spelregler Diskussionspunkter: Komma sent När ledarna pratar
UMEÅ Vad behöver göras? Vad kan vi börja med redan nu? 3. Beskriv det smarta och hållbara Umeå år Hur är det? Hur ser det ut? Vad har hänt.
Träna svenska A och B Häfte 3 Hälsningsfraser.
36 % 56 % Källa: IDC Visste ni….det finns studier som visar att en anställd lägger 36% av sin arbetstid på att leta efter och sammanställa information,
För cirka 1,5 år sedan fick David Polfelt, Vd för Massive Entertainment en idé. Eller rättare sagt han fick nog. Nog av att PRATA om att göra något åt.
Instruktioner MikroRisk
Hur blir ett lag BRA? BBIF P04 Är bäst Titta upp Träna ihop oss
Filmtajm!.
Vecka 43 Tisdag den 24:e oktober 2017 Dagens namnsdag Eilert Evert  
Normaliseringsprocessen
Föräldrainformation Källängsrådet 19/
Risk- och sårbarhetsanalyser
Utvecklingssamtal 6a vårterminen 2018
Måndag den 22 januari 2018.
I sagans värld.
Mardrömmen för photoshopanvändaren…
IT Databas Göran Wiréen
Självskattning av tillgänglighet i stadens lokaler
Anpassad för barn till den som drabbats av en hjärnskakning
SMART HUDIKGYMPANS VÄRDEGRUNDER
Våra mål för säsongen 2018/2019 Vi vill förmedla att Innebandy är en rolig sport Vi ska ha roligt när vi träffas på träningar och matcher Våra tjejer ska.
Föräldramöte P
ÅP / Lektion 5 Socialt tryck att dricka och droga
Dialogmöte enskild pedagogisk omsorg.
Presentationens avskrift:

Från klagomål till bostadstillsyn Om ett nytt sätt att se på uppdraget Sara Berätta om vår väg att först bara hantera klagomål tills i dag att vi bedriver en aktiv bostadstillsyn

Vilka är Malmö stads bostadsgrupp? Sara Berätta om bostadsgruppen Uppdraget enligt lag: hantera klagomål/synpunkter Bostadstillsyn utifrån miljöbalken och hälsoskydd

Varifrån kommer klagomålen? Och på vad? Min grannes pudel skäller för högt… Sara Om vi bara skulle lyssna på klagomål som kom in hade vi mest jobbat med den här typen av frågor: skrikande måsar, hundar som skäller Men: Den typen av klagomål kom i princip bara från Malmös resursstarka områden, och som vi vet ser inte Malmö bara ut såhär (se nästa bild) Kan ni ta bort fiskmåsarna?!

Sara Malmö kan också se ut såhär (se nästa bild)

Detta är en ganska typisk bild av miljonprogrammet i Malmö, en del som ofta glöms bort när man pratar om Malmös utveckling.