Vad måste man göra? Inför att man ska starta ett projekt.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkommen till BNK! • Om ni har en bokad tid (har fått en kallelse hit) ber vi er vänta i väntrummet. Vi kommer och hämtar er där. • Det finns ett till.
Advertisements

Insamling och gallring
Rätt jobb eller jobb snabbt? AEA:s opinionsundersökning 2013.
Att hålla lektion i ämnet Idrott & Hälsa
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
Solanderskolan presenterar
Västra Götalandsregionen äger och driver…
En utbildningssatsning i samproduktion mellan
Informationssökning & Källkritik
Välkommen till Vinster med förebyggande företagshälsovård Malmö 12 mars Skellefteå 9 april Göteborg 19 mars Stockholm 16 april och 12 juni Moderator:Katarina.
Att tänka på inför lönesamtalet
Välkomna!. Vård- och omsorgscollege 17 Regionala college 70 Lokala college 145 Kommuner 19 regionala college representerade idag.
Stödpaket och sponsring IK Bolton handbollsklubben med glädje och utveckling  IK Bolton är Stockholms största handbollsklubb och vi har.
Hur bör samhället organiseras
Pedagogiskt ledarskap
Att tala för att övertyga
Innovativa pengar Det är inte alltid så lätt att lyfta blicken. Men jag har anat mig till att en av de lite större bistånds- och utvecklingsdiskussionerna.
IT-kompetens Svenska & Engelska. IT-kompetens Svenska & Engelska.
Välkommen till information om utvecklingsarbete
Kvalitetsarbete Lindängehus förskola.
Råd för e-hälsa och gemensam informationsstruktur (Socialstyrelsens e-hälsoråd)
Kompetensförsörjning Rekrytera Behålla Utveckla - Hur ser det ut i ditt distrikt? - Motiv till att du är med? - Något du gjort som blivit bra, god feedback.
Hälsa i ett globalt perspektiv.
Problembaserat inlärande eller Problembaserat lärande
Demokrati och hur Sverige styrs
Politiken måste ha ett innehåll, de utvalda ska tycka något.
Scenarioexempel ”Översvämning i Silverån” Hur man kan använda WIS i krishanteringsarbetet.
1 Linnea Grundström, projektledare.
STUDIEHANDLEDNING I ÅTTA STEG
935 medlemmar 935 medlemmar 23 gruppträningspass per vecka 9 barnträningspass per vecka 29 ledare 17 värdar.
Välkommen till ESF:s seminarium
Mer flygsport till fler! Riksidrottsförbundet har av regeringen fått 500 miljoner kronor för satsningar på idrottens barn- och ungdomsverksamhet i det.
Dialog om utveckling av LRF som folkrörelse Underlag för processen
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Välkomna till uppstartsmöte i Lundalands ungdomsprojekt
Medlemsmodellen SPF Runö 10 oktober Om Medlemsmodellen Vi jobbar med förhållningssätt, metoder och strategier för att öka er förmåga att rekrytera,
Mervärden och aha-upplevelser
Medlemsvård och rekrytering
LFA Steg 1: OMVÄRLDSANALYS
Klutmark ungdomsCross Projekt. Ungdomscross och framtid Skellefteå MS cross / enduro / skoter har för avsikt att förbättra ungdomsverksamheten. Detta.
Klutmark ungdomscross
Klutmark MiniCross Projekt.
Titel på ditt arbete -undertitel, vad handlar det mer specifikt om? Introduktion Här bör man skriva en kortfattad introduktion till sitt arbete, eller.
Projektet Bättre psykosvård Sammanfattning. Projektet bättre psykosvård Projektstart november 2011 Uppdrag: stötta enheter i landet som jobbar med psykosvård.
Valberedningsutbildning
Engelska Människokroppen
Jobbansökan När du ska söka ett jobb är det viktigt att fundera över på vilket sätt du matchar de kvalifikationer som efterfrågas i platsannonsen. Skriv.
Digitalt lärande Måndagen den 15/3. Dagens lektion Mål: Att starta upp arbetet med digitalt lärande. Metod: Genomgång och diskussion i grupp. Skriva i.
DEMOKRATI Skriv ner dina tankar kring begreppet Demokrati. Vad betyder det för dig? Vad tänker du när du hör ordet? Går det att föreställa sig hur det.
Medlemsmodellen SPF 26 november Om Medlemsutveckling Vi jobbar med förhållningssätt, metoder och strategier för att öka er förmåga att rekrytera,
Personligt brev.
Att påverka politiska beslut
Vo12 Projekt på APL: Lagar och bestämmelser
Parti och ideologi.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Tillgänglighet ___________ ___________ ___________ ___________ ___________ ___________.
Attraktiv Hemtjänst Program som pågår
1. Genomför enkäten och redovisa resultatet 4. Vid vilka tillfällen fungerar bra eller hyfsat bra redan idag? Vad är det som gör att det funkar vid dessa.
Utvärdering av arbetssätt åk 7 Resultat och förändringar.
Ska Sverige ha dödsstraff eller inte?
Värdegrund. Presentation Syfte Värdegrund Presentation av workshop Utvärderingar Framtiden Summering Frågor Kontakt.
Hjälparbete på riktigt! Projektorienterad medlemsvärvning.
Projekt eller uppdrag? Syftet med denna guide är att hjälpa dig strukturera ditt arbete och vägleda dig i valet om uppgiften ska hanteras som ett uppdrag.
För enklare verksamhetsutveckling och samverkan mot en smartare välfärd SKL har, tillsammans med GR, tagit fram en digital samverkansplattform där man.
Attraktiv hemtjänst LAGA uppdragsbeskrivning
Projekt eller uppdrag? Syftet med denna guide är att hjälpa dig strukturera ditt arbete och vägleda dig i valet om uppgiften ska hanteras som ett uppdrag.
Övervakningssystemet
Projekt eller uppdrag? Syftet med denna guide är att hjälpa dig strukturera ditt arbete och vägleda dig i valet om uppgiften ska hanteras som ett uppdrag.
Jämställdhet.
Min vardag som handläggare
Presentationens avskrift:

Vad måste man göra? Inför att man ska starta ett projekt

Diskutera Om organisationen är beredd att lägga mycket tid på ett internationellt projekt Om ni är beredda att göra det under en längre tid, 3-6 år kanske mer.

Diskutera Hur ni ska arbete med att samla in medel för egeninsatsen på 10% av projektkostnaderna ? Hur ni ska finansiera informationsarbetet på hemmaplan?

Diskutera Vilken typ av insats er organisation skulle kunna göra bäst i ett projekt. Vilket land skulle skapa engagemang bland era medlemmar och hos allmänheten.

Förankra Projektidén bland medlemmar och andra som kan vara berörda. Se till att styrelsen vet vad det handlar om och vad det kräver. Se till att ett tydligt beslut fattas av styrelsen. (alternativt medlemsmötet)

Skaffa olika kunskaper Om det land ni ska jobba med. Om organisationslivet och dess förutsättningar i det valda landet. Inventera kunskaper i er egna organisation och vilken kompetens som ni kan behöva tillföra.

Strukturera arbetet Utse en projektgrupp, gärna med många i gruppen. Utse en projektledare Utse en ekonomiansvarig Utse informationsansvarig/a

Skaffa kontakter Med Palmecentret på ett tidigt stadium. Med andra som arbetat med internationella projekt. Med personer som kan bidra med kunskaper eller kontakter som ni inte har själva