Humlans förskola har skräpplockardag 21 april 2009 Vi städade utanför Humlan, vid vattentornets skog och Gröndalsvikens station. Vi drog runt med en vagn.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Berättande texter Kännetecken för berättande texter –
Advertisements

Anne Frank Historia.
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Sagan om Piffy.
Sociologiska studier om klass
Sagan om vinflaskan.. Det var en gång en vinflaska. Den heter Sven. En gång var det en familj som köpte mig på systembolaget.
Bildspel om konstnären
Ronja och Bojj på äventyr av Moa Eliasson och Marcus Mäkele.
Nu ska vi i motala och vadstena börja sortera våra matrester
Frågor på ytan, under ytan och på djupet
~ Den första mobiltelefonen ~
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
Svenska som andraspråk
X-mas algebra Är du redo? Klicka!!.
Solanderskolan presenterar
Markör Marknad och Kommunikation AB 2009
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Ett Brott Är Ett Brott... Av Lovisa Wirdemo.
Mitt Hus! Jag började med min skiss och bestämde att huset skulle va 20 cm långt 13 cm brett och 10 cm högt tills taket började. Jag följde inte min ritning.
Ödehuset Det var en gång en flicka som hette Lisa. Hon
Luncha & lär! Indirekt tal ii.
Och då tappa jag min blebled och jag letade över allt men jag hittade inte min blebled jag letade över allt inne.
Svärmor går på oväntat besök hem till sin nygifta svärdotter
Kafka hos familjeterapeuten Diskussionsövning. Förberedelser Ni ska bli fyra grupper. – Gregor – Mamma – Pappa – Syster.
Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.
START Credit Avsluta Spelet som igentligenigentligen Är helt onödigt!!
Gravitationen = Gravitationskraften = Tyngdkraften
Vad är avfall och hur ska vi hantera det?
Tunneln Av: lovisa ♥. Val av plats  Jag valde vägen mellan gallerian och synsam. Först tänkte jag välja utanför bibblan men jag visste jag inte vad jag.
Information om hur man spelar Trafik!. Din väckarklocka ringer på morgonen och du går upp och gör dig i ordning. Efter en smaskig frukost är du på väg.
Varför nio träbitar? Barnens funderingar - Jag ska tänka - Tavlan (whiteboard) Tror ni den fastnar där, undrar Annika. Annika provar och den trillar ner.
Grunderna - Från ett logiskt perspektiv André Bodin, Anders Edholm – 2011.
Vem bestämmer, du eller chefen?.
Projekt ”gården” Vä förskola Under vårterminen 2007 föddes en idé om att göra ett gårdsprojekt på vår förskola. Vi tyckte att vi behövde utöka vår ”hinderbana”
Har du koll på buddhism?. Har du koll på buddhism?
Romarrikets uppgång Hur kunde Rom bli så mäktigt? Vad tror ni behövdes? Skriv till jag säger stopp.
Jul, jul strålande jul. Ja visst är det strålande. eller
Ungdomsråd i region Mitt. Blunda… Tänk på det roligaste/grymmaste/bästa du kan komma på inom gymnastiken. Något du redan upplevt.. Något du skulle vilja.
Gravitationen = Gravitationskraften = Tyngdkraften
Att skriva efter en litteraturdiskussion
Marcus berättar lite om sig själv
Hållbar utveckling Vad är det för något? Vad handlar det om?
Det var en gång en man som  inte var nöjd med sitt redskap.
Att sälja Lions Quest-kurser till skolor /14.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Pengar 1 Jacob Freij, Mogärdeskolan 4-9, Vetlanda –
De eller dem, det är frågan?
DEN MAGISKA DÖRREN.
Skogsnibble förskola Skogsnibble förskola byggdes under Verksamheten startade upp i november samma år, då var förskolan fortfarande en byggarbetsplats.
Undra när pappa kommer????. Jag blir så arg!!! För va då????? Äntligen kommer han!!!!
Så tycker småföretagarna om Kassaregisterlagen …eller historien om riktigt kassa register Undersökning FöretagarFörbundets webbpanel oktober 2009.
Marknadsundersökning Förvaring sep 2009 Sverige. Genomförande Undersökningen är genomförd av Norstat på uppdrag av JM AB/Seniorgården AB. I Sverige är.
Vad är återvinnings konst och hur ska vi arbeta med det?
DEMOKRATI Skriv ner dina tankar kring begreppet Demokrati. Vad betyder det för dig? Vad tänker du när du hör ordet? Går det att föreställa sig hur det.
MAKTLEKAR.
Den magiska dörren.
Mitt arbete om förändringar av Ida och Alicia
Analysförmåga Jämföra: Likheter och skillnader, för- och nackdelar
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Har du koll på buddhism?.
Hållbarutveckling Som en del i vårt arbete med hållbarutveckling så jobbar vi på Hönan med återvinning, att värna om vår naturen och våra leksaker. Här.
Avfallshantering På återvinningscentralen jobbar man med att sortera, bränna och återanvända sopor. Sopbilar kommer och hämtar soporna från våra gröna.
BESÖKET PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN VI HAR VARIT PÅ STUDIEBESÖK PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN. ÅTERVINNINGSCENTRALEN ÄR EN SOPTIPP DÄR MAN KAN SLÄNGA SKRÄP SOM.
Experiment med vatten Densitet.
Lite skruvat kanske men här kommer vecka….
Varifrån kommer alla sopor – och vad händer sedan?
Kim och vattenäventyret
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
Presentationens avskrift:

Humlans förskola har skräpplockardag 21 april 2009 Vi städade utanför Humlan, vid vattentornets skog och Gröndalsvikens station. Vi drog runt med en vagn för att slippa bära allt skräp.

Vi startade skräpplockarveckan med att fråga barnen vad de tycker är skräp. Jo, då kom svaren blixtsnabbt. Det är bajs, kiss. papper, glasspinne, bananskal, äppelskrutt, fimpar och godispapper. Men vi hittade mycket mera skulle det visa sig. Olle hittar en glödlampa när vi går på gångstigen. Ida hittar en snusdosa.

. Jakub hittar massor av fimpar och Aydan konstiga metallföremål. Hur kan det ”bara” hamna där ?

Varför slänger folket så mycket skräp, undrar barnen? Det finns ju inga papperskorgar här, ser ni väl, säger barnen och visar. Vi ser faktiskt inga och vart har de tagit vägen då?

Glasflaskor, glasskärvor och glasburkar skulle vi lägga i Willys - kassen Felix är storplockaren av skräp. Han lär sig blixtsnabbt hur det skall sorteras. Vi vägde påsarna med glas i och det blev 4 kilo.

I ICA-kassen skulle vi slänga metall och restavfall. När vi vägde det blev det hela 10 kilo, inte illa va? Salma hittade en liten tub med något kladdigt i.

I den stora svarta påsen skulle det vara brännbart, alltså det som vi hittade mest utav. Det blev 15 kilo totalt av plast, papper, fimpar och påsar. Många bra diskussioner och funderingar blev det denna dag och vi hoppas och tror att ”folket” skall bli bättre tills nästa år. Tack för oss på Humlans förskola.