Fritids- och kulturchefskonferens 2014 Några tankar om folkbiblioteket som rum och plats Nick Jones Bibliotekschef Huddinge kommun.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
HÄR BOR JAG Skogstrollen vt 2013
Advertisements

Onsdagen den 29/ åkte klass 3A och 3B till Gamla Linköping.
Mekanikern tittar frågande på henne: "Vad är en "710"???"

Om djur Inne i grisen finns det korvar och skinkor. Och i rumpan på den sitter syltan och väntar på att bli uppäten. LARS 6 ÅR Kvinnodjur är duktigare.
Följ anvisad vägskyltning till sjukhus och förlossning. Väl framme finns en parkering som är avgiftsbelagd måndag-fredag 07: Känner ni er osäkra.
Barnanpassad utredning
Puberteten.
Välkommen Jag heter Bettan Källgren och arbetar här på Stodeneskolan som lärare i special-pedagogik. Jag har utbildat mig ”extra” i bl a Läsmetodik, alltså.
Om det börja brinna i ditt trapphus eller om trapphuset är   Brand och rök i trapphus Om det börja brinna i ditt trapphus eller om trapphuset.
Alla har inneboende.
En utvecklares bekännelser Daniel
Eskilstuna Räddningstjänst
Positiva tecken - de som funderar över olika existentiella frågor har ökat från 20% till 30%. - de som ägnar sig åt korta stunder av kontemplation och.
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Det va en gång en katt och hund del 1
Den nya Bostadsmarknadsenkäten
Minna Hedberg Hjort och Melwin Eklund
Fritidshemmet Rubinens barn enkät
Att skriva en artikel.
”Att läsa mellan raderna”
Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.
Er grupp ska under de kommande två timmarna göra en undersökning kring hur studenterna på Campus Valla upplever att det är att ta sig fram på Corson. Finns.
Skriv till jag säger stopp, sen läser ni upp.
EKH40år Skolbygget påbörjades hösten 1966 och var helt klar till skolstarten 1967.
Passion, Samhörighet och Kärlek
K ALLE K ARLSSON IUP vt J AG GÅR I SKOLAN FÖR ATT …
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Den nya influensan H1N1 - Information för hälso- och sjukvårdspersonal.
Resultat av kvalitetsundersökning Äldreomsorg Linköpings kommun
Ajattelee ja tuntee? Näkee? Sanoo ja tekee? Kuulee? KipupisteetOnnistumiset Tänker och känner? Hör?Ser? Säger och gör? SvårigheterFramgångar.
Riktad skrivning Hur tyckte att boken Alex Dogboy verkade utifrån det du hittills läst och fått veta? Motivera ditt svar. Skriv tills jag säger stopp,
Den oroliga chefen kollar på klockan, Hans bästa arbetare är sen, Och snart börjar ett viktigt möte. Chefen bestämmer sig för att ringa hem till honom.
Pict-O-Stat - ett enkätverktyg för LSS verksamheter
+ stadsplanering Dansande robot!. + Motivering Vilken plats valde du, och varför?
Marcus berättar lite om sig själv
En stund att dela ditt barns vardag
The Bitter End av Högstorps skola 6ornas studieresa till England Lördagen den 27 augusti.
Introduktionskurs Greppa Näringen Madeleine Wiström, växtodlingsrådgivare Hushållningssällskapet
Kursöversikt 1. Introduktion 2. Syftet med äktenskapet 3. Val av livspartner 4. Råd och tips för ett lyckligt äktenskap 5. Den goda familjeatmosfären.
Varför har vi bjudit in dig? Vi vill berätta vad ett länsbibliotek är och gör och varför det finns. Vi vill ge dig möjlighet att träffa andra som är rätt.
Strategi, kundmötet m.m. Mats Löventeg.
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
® BrucElvis Gå vidare genom att klicka på musen !
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Vad går det ut på?  Sommar  Läslust för 8-12 åringar  Metodutveckling  Utgör tillsammans med Bokjuryn ett årshjul för läsfrämjande.
SWERMA - Enterprise Risk Management Enterprise Risk Management (ERM) Incitament och hinder Axel Lindnér Management Consultant, Strategy and Operations.
Vandring i Allhelgonatid Den 9 oktober 2012 åkte vi till Kungsmarkskyrkan för att gå på vandring i Allhelgonatid. Vi fick gå igenom tre olika rum där vi.
DEN MAGISKA DÖRREN.
På väggen finns både en familjealmanacka och en anslagstavla där man kan skriva upp viktiga saker. I korgen kan man lägga plånbok, nycklar och mobiltelefon.
Heliga platser och rum Alla religioner har platser och rum som är heliga för dem. En helig plats kan vara Jerusalem och ett heligt rum kan vara en kyrka,
Behandlas varsamt! Spädbarn är otroligt starka men samtidigt mycket sköra Centrala Barnhälsovårdsenheten Göteborg Lena Holmberg.
En arena för lek och kompisskap
”Ett ledningssystem är ett verktyg för företaget att nå framgång”
Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?
U t v e c k l i n g s c e n t r u m
Bildutsnitt Bilder kan framställas i olika utsnitt. Med utsnitt menar man det som får plats inom bildens ytterkanter. I de exempel som jag har använt visar.
Det va en gång en katt och hund del 1
Bibliotek
UNF STÖDGRUPPER. Vad är en stödgrupp? (1) Vem vänder sig stödgrupper till? Vilka träffas i stödgrupper? Hur ser en stödgruppsträff ut?
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Brukarundersökning våren 2014 OSS Kortidsverksamheterna Boendena Daglig verksamhet.
En inledning i resurser Jonas Wells (Övning från Björn Johansson)
Fredagsmys Vecka 21. Fråga 1  Hur många ben har en insekt?
Och vecka 19 BE ® BrucElvis
Roligt lärande! Varför? Vad ? Hur?.
Finland.
– tala eller tiga Catharina Isberg, bibliotekschef, Helsingborg
Det är eftermiddag och Wilma och Hugo har precis kommit hem ifrån skolan. De ska snart iväg till sin träning, men måste göra sin läxa först. – Vi måste.
Vill du engagera dig som frivillig på någon av mötesplatserna i
Presentationens avskrift:

Fritids- och kulturchefskonferens 2014 Några tankar om folkbiblioteket som rum och plats Nick Jones Bibliotekschef Huddinge kommun

”Om en stund frågade Sophia: Är du säker på att dörren är stängd? Den är öppen, svarade hennes farmor. Den är alltid öppen, du kan sova alldeles lugnt.” (Tove Jansson, Sommarboken, 1972)

Man kan dra många olika slutsatser

Ska försöka beröra -Varför prata om bibliotek som plats? -Får det vara smutsigt på bibliotek? -Ska man känna sig som hemma på bibliotek? -Vadå ett tredje rum?

Om ni kommer på frågor i efterhand: